Η Σεληνιακή έκλειψη, παραμονή του Αγίου Μνημονίου

Ουσιαστικά, πρόκειται για την συνέχεια της Ηλιακής
Παπασταύρου Λίντα
Η Σεληνιακή έκλειψη, παραμονή του Αγίου Μνημονίου

«Εκλειπτογραφούν» οι: Γιάννης Ριζόπουλος - Karl-Heinz Ottinger

1. Επιταγή με λήξη τον Ιούλιο

Η δεύτερη έκλειψη του καλοκαιριού -Σεληνιακή αυτή τη φορά- γίνεται στις 23:14 της Τετάρτης, λίγο πριν την ορθόδοξη εορτή του... Αγίου Μνημονίου και τα γενέθλια του Πρωθυπουργού.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την συνέχεια της Ηλιακής έκλειψης της 1-2/6, αφού και στις δύο περιπτώσεις ο Ωροσκόπος πέφτει στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου, ενεργοποιώντας λίγο ως πολύ τις ίδιες περιοχές του ζωδιακού.

Και το πρώτο αβίαστο συμπέρασμα είναι πως και οι δύο εκλείψεις θα «δείξουν» πολλά όταν ο Ήλιος περάσει στο Λέοντα, δηλαδή αμέσως μετά τις 23 Ιουλίου.

Όσον αφορά τον αστρικό Ωροσκόπο των εκλείψεων στον Αιγόκερω, αυτός ενεργοποιείται αμέσως μετά την 1η Ιουλίου, την ημέρα της επόμενης Ηλιακής έκλειψης.

Κάτω από την οπτική της σύνθετης προσέγγισης αστρικών και τροπικών θέσεων, το πρώτο που ξεχωρίζει είναι η δυναμική παρουσία των ...άγριων του ζωδιακού, δηλαδή του Άρη, του Πλούτωνα και του Ουρανού, όπως ακριβώς είχε αποτυπωθεί και στην Ηλιακή έκλειψη που έγινε στις αρχές του μήνα. Επιπλέον, ο Ποσειδώνας, με τα «κρυφά» του τετράγωνα προς τον Ήλιο, τον Άρη και τον Δία παραπέμπει σε χαοτικές τάσεις, αφού αυτή είναι η κύρια «δυνατότητα» του πλανήτη όταν ασκεί την επιρροή του στους ηγέτες και τα έθνη. Φυσικά παραπέμπει και σε κάθε λογής απάτες.

Η σύνοδος του Άρη με την ακμή του 4ου οίκου δημιουργεί επιπλέον ανησυχίες για μια κοινωνική ένταση που μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μάλιστα σε συνδυασμό με μια ακόμη σύνοδο, αυτή του Πλούτωνα με τον αστρικό Ωροσκόπο στον Αιγόκερω, το όλο θέμα θυμίζει σεισμό που γκρεμίζει τα πάντα και μεταφορικά δείχνει την «ώρα μηδέν» για την Ελληνική οικονομία.

Υπάρχουν όμως και κάποιες θετικές ενδείξεις και το θέμα είναι πως θα ενσωματωθούν στο υπάρχον πλαίσιο.

lunar_eclipse_jun

Η σύνοδος του αστρικού Άρη με τον τροπικό Δία στον Ταύρο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα «μεγάλο κόλπο» ιδιαίτερα στην Οικονομία, αφού το ζώδιο συνδέεται στενά με αυτήν. Πρόκειται για τεράστιες -όσο και δόλιες- μετατοπίσεις κεφαλαίων, κάτι που ενισχύεται και από το τετράγωνο του αστρικού Δία με τον τροπικό Πλούτωνα.

Για την Ελλάδα οι αντιθέσεις του αστρικού Μεσουρανήματος με τον Άρη και τον Δία μπορεί να έχουν θετική χροιά, ιδιαίτερα όσον αφορά την εξασφάλιση μιας νέας χρηματοδότησης. Ωστόσο, όπως είχα επισημάνει και στην ανάλυση της Ηλιακής έκλειψης, το «παιχνίδι» τελικά είναι πιο «χοντρό» με τους μεγαλοπαίκτες να κάνουν τις κινήσεις τους για να εξασφαλίσουν τα δικά τους κέρδη, σε βάρος φυσικά των υπολοίπων.

Από αυτήν την άποψη, η κρίση στην Ευρωζώνη θα είναι μια καλή αφορμή για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, αφού κάθε κρίση πρακτικά είναι κατευθυνόμενη και εκεί αποσκοπεί.

Το ζήτημα είναι λοιπόν διεθνές και όχι μόνον Ελληνικό, με τον κίνδυνο όμως να γίνουν «ζαβολιές» από αυτούς που ενδιαφέρονται πρωτίστως για να μαζέψουν όλο το χαρτί, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στις κρατικές Οικονομίες.

Ένα ανάλογο «τρυκ» είχε κάνει ο Ρότσιλντ, όταν αμέσως μετά την μάχη του Βατερλό είχε διαδώσει έντεχνα πως κέρδισε ο Ναπολέων. Μέχρι να φθάσουν στην Μ. Βρετανία οι σωστές ειδήσεις, ο απλός τραπεζίτης έγινε πανίσχυρος μεγαλοτραπεζίτης, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τις μετοχές που στο μεταξύ κατρακύλησαν προς την... άβυσσο. Η μάχη έγινε στις 18/6/1815 και τρεις ημέρες μετά έγινε μια Σεληνιακή έκλειψη στην 29η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη.

Το ζώδιο του Τοξότη που συμμετέχει και στις δύο εκλείψεις του Ιουνίου συνδέεται άμεσα με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και ισορροπίες, οπότε παρά τις όποιες αστρολογικές διαφορές του τότε με το σήμερα, μια ανάλογη εξέλιξη δεν μπορεί να αποκλειστεί, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε και τις μηδενιστικές τάσεις που υπάρχουν όχι στο Ελληνικό ωροσκόπιο -αυτές είναι γνωστές και ...χιλιοτραγουδισμένες- αλλά στον χάρτη της Συνθήκης της Ρώμης, η οποία ξεκίνησε και το ταξίδι της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης.

Γ.Ρ.

2. Αυτή την έκλειψη θα την ...παλέψουμε! Την άλλη όμως;

Η δεύτερη έκλειψη του καλοκαιριού είναι εδώ και έχει ως σκοπό να μας συνετίσει. Η έκλειψη αυτή συμβαίνει στην 24η μοίρα των μεταβλητών και ουσιαστικά θα μπορούσε να δείχνει την σταδιακή εκτόνωση ενός δυναμικού, εάν δεν ακολουθούσε η «επικίνδυνη» έκλειψη της 1ης Ιουλίου. Η έκλειψη αυτή ίσως να είναι προπομπός καταιγιστικών και δύσκολων εξελίξεων. Θα προσπαθήσω να σας κάνω όσο πιο πολύ γίνεται μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση.

Σε κοσμικό επίπεδο έχουμε για την Ελλάδα:

Κάποια ζητήματα ανακύπτουν από κάποιο καλλιτεχνικό γεγονός. Ζητήματα με την ορθή λειτουργία ενός ιδρύματος -σωματείου ή κοινότητας όπου σχετίζεται με γυναίκες -παιδιά ή γενικά αναξιοπαθούντα άτομα. Το πλήθος σοκάρεται από κάποιο εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός ή αποκάλυψη. Την λύση σε ένα κοινοβουλευτικό ζήτημα το δίνουν οι γυναίκες (!;...)

Με βάση το χάρτη της Ελλάδας του 1830

Με βάση τις γενέθλιες θέσεις: Συναναστρέφομαι με άτομα που θεωρώ αναξιόπιστα και επίβουλα. Λαμβάνοντας την υποχρέωση να σταθώ υπόλογος για λάθη τρίτων. Απώλεια σημαντικού προσώπου χωρίς να αποκλείεται και εγκληματική πράξη. Ζητήματα διεργασιών και ρυθμίσεων στο εμπόριο. Χρηματιστηριακά “παιχνίδια” φέρνουν νευρικότητα.

Με βάση την πρόοδο μέσω Ηλιακού τόξου (SolarArc): Κατάθλιψη και καρτερία. Η δοκιμασία των νεύρων. Νοιώθοντας εγκατάλειψη. Το τέλος. Προβλήματα με την ομαλή λειτουργία. Μεγάλα επιτεύγματα που ενώ είναι καλώς σχεδιασμένα χωλαίνουν στην πραγματικότητα.

Με βάση το χάρτη της Μεταπολίτευσης

Περνάμε στον χάρτη της Μεταπολίτευσης (σε αυτόν, προσωπικά ποντάρω περισσότερο)

Με βάση τις γενέθλιες θέσεις: Μια νέα κίνηση πολιτών. Κάποια λαοφιλή πρόσωπα ηγούνται μιας κίνησης. Ένα έκτακτο συμβούλιο. Τα πρώτα συμπτώματα κοινωνικής «ασθένειας» κάνουν την εμφάνιση τους.

Με βάση την πρόοδο του Ηλιακού Τόξου (SolarArc): Επικρατούσα (εικονικά) μεγάλη αισιοδοξία. Έχοντας μεγαλύτερες ικανότητες στο να δω «παρακάτω». Έντονος κοινωνικός ακτιβισμός.

Στον χάρτη του Πρωθυπουργού: Βγάζοντας προς τα έξω μια γλυκύτητα όπου εν συνεχεία και σταδιακά γίνεται εμπάθεια. Προσπαθώντας να κρατηθώ στην επιφάνεια με τις δημόσιες σχέσεις. Βάζοντας όλες τις δυνάμεις μου να στραφούν σε ένα στόχο. Κοινωνική έκρηξη. Υποστήριξη από κάποια γυναίκα με ισχύ. Γνωρίζοντας μια μεγάλη εξαπάτηση από τρίτους. Ερχόμενος αντιμέτωπος με οργή και τις δυνάμεις της Φύσης.

Ο κλόουν κοιτάζει,
το αδηφάγο του κοινό.
Το πλήθος ουρλιάζει,
μέσα σε φώτα και καπνό.

Ο κλόουν γελάει,
κι είναι το γέλιο θλιβερό.
Τρεκλίζει και σπάει,
στον τελευταίο του χορό.

Είμαι ο κλόουν που πεθαίνει στη σκηνή,
ό, τι αγάπησες και σου ‘δινε ζωή.
Είμαι ό, τι ξέχασες και τώρα αιμορραγεί,
είμαι ο κλόουν που πεθαίνει στη σκηνή.

Τη μάσκα πετάει,
στρέφει το βλέμμα στο κενό.
Το σόου ξεχνάει,
νιώθει το τέλος είναι εδώ.

K.H.O.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved