Εκλογές 2015: ΚΚΕ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή - Οι μνηστήρες της τρίτης θέσης

Αστρολογική εκτίμηση του Γιάννη Ριζόπουλου για το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Χρυσή Αυγή

Εκλογές 2015: ΚΚΕ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή - Οι μνηστήρες της τρίτης θέσης

Για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή, η Χρυσή Αυγή είναι το μεγάλο αστρολογικό φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αγγίζοντας παράλληλα το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της.
Κι αυτό απορρέει από μια σημαντική ένδειξη σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη του κόμματος, συγκεκριμένα την σύνοδο του «προχωρημένου» Δία του Ηλιακού τόξου με τον γενέθλιο Ερμή στον Σκορπιό, μια όψη που η χρονική της εμβέλεια καλύπτει όλο το 2015.

Φυσικά η «είδηση» δεν είναι καινούρια. Είχα επισημάνει την δυναμική επιστροφή του κόμματος από τον Σεπτέμβριο του 2013, τότε που έγιναν οι πρώτες συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της, σε ένα άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Σκορπιός μηδενίζει για να ξαναγεννηθεί».

Στο συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και τις εκτιμήσεις μου για τα όσα θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα κι εδώ αναφέρομαι κυρίως στην διάκριση ανάμεσα στο πολιτικό και το «στρατιωτικό» σκέλος του κόμματος.

Κλείνοντας το κεφάλαιο Χρυσή Αυγή, να σημειώσω ότι απέφυγα να κάνω την εκτίμηση μου με βάση τον γενέθλιο χάρτη του κ Μιχαλολιάκου, επειδή η ημερομηνία της γέννησης του δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ίδιος ασχολείται με την Αστρολογία και δεν αποκλείεται να έχει... θολώσει τα νερά οικειοθελώς.

Ανάλογη «ομίχλη» αλλά για διαφορετικούς λόγους υπήρχε και για την ημερομηνία γέννησης του ηγέτη του Ποταμιού, του κ Θεοδωράκη, τελικά όμως το πράγμα διασαφηνίστηκε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι Ιχθύς γεννημένος στις 21/2/1963, κάτι που στην παρούσα φάση δημιουργεί πολλά αγκάθια για τον ίδιο και το κίνημά του. Το τετράγωνο του διελαύνοντα Κρόνου με τον Ήλιο του είναι βασικά μια ένδειξη διάψευσης των προσδοκιών του, ενώ παραπέμπει και σε μια γενναία εσωκομματική κρίση μέχρι τις αρχές του 2016.
Κι επειδή το Ποτάμι δεν έχει κάποια σφικτή οργανωτική δομή, το πιθανότερο είναι ότι ύστερα από ποικίλες πιέσεις τα στελέχη του θα τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους. Αν μάλιστα ξαναγίνουν εκλογές το φθινόπωρο, το κόμμα κινδυνεύει με εξαφάνιση. Όσο για τον ίδιο τον κ Θεοδωράκη, είναι βέβαιο ότι έχει άστρο και δεν θα πάει χαμένος.

Για τον «οχυρωμένο στην αυτάρκεια του» Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ εξακολουθούν να ισχύουν τα όσα σημείωσα με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου.

«Στο εγγύς μέλλον θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα ισχυρό δίλημμα. Ή θα «ανοίξει» την πολιτική του, προσεγγίζοντας ομόδοξους χώρους ή θα επιμείνει «σκληροπυρηνικά» στην πολιτική μιας υπερήφανης απομόνωσης. Ο δεύτερος δρόμος δείχνει να είναι αδιέξοδο, εκτός κι αν ο ίδιος «βολεύεται» με ένα 5-6%, το οποίο από ένα σημείο και μετά θα βαίνει φθίνον. Ο πρώτος μπορεί σε πρώτη φάση να μην του ανεβάσει τα ποσοστά αλλά θα του επιτρέψει να συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα με ισχυρό λόγο και καθοριστικές παρεμβάσεις, κάτι που μπορεί να εξαργυρώσει εκλογικά στο μέλλον.»

Κάτι βέβαια που έχει αλλάξει σε σχέση με τις Ευρωεκλογές είναι η υποστήριξη του διελαύνοντα Δία, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν επάνω στον γενέθλιο Ήλιο του και σίγουρα θα τον βοηθήσει να πετύχει ένα μέρος των στόχων του. Ο ίδιος έχει μια γενέθλια σύνοδο Ήλιου-Δία, εδώ όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η παράλληλη επιρροή του Κρόνου, που επίσης τον ακολουθεί από την γέννηση του (ο Κρόνος στον Σκορπιό, σε τετράγωνο με τον Ήλιο του) και επιπλέον είναι το ίδιο ισχυρή στην τρέχουσα περίοδο.

Όλα αυτά σημαίνουν «ναι μεν, αλλά» κι αν τελικά λάβω υπόψη μου και την σύνοδο Δήμητρας-Κρόνου στο Ηλιακό τόξο του, η πλάστιγγα γέρνει προς μια συμπίεση της επιρροής του κ Κουτσούμπα και των ποσοστών του ΚΚΕ. Πρόκειται μάλιστα για ένα φαινόμενο που το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενταθεί, με τον κίνδυνο να υπάρξει μια γενναία «αποψίλωση», αν ξαναγίνουν εκλογές το φθινόπωρο.
Από την άλλη πλευρά όμως, τα αστρολογικά δεδομένα παραπέμπουν σε μια θεαματική άνοδο μέσα στην επόμενη διετία-τριετία κι είναι στο χέρι του κ Κουτσούμπα να την εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο.

Διάβασε επίσης:

Εκλογές 2015: Αστρολογικό exit poll

Εκλογές 2015: Όλες οι προβλέψεις του astrology.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved