Εκλογές 2015: Ευάγγελος Βενιζέλος & Γιώργος Παπανδρέου - Για μια θέση στον ήλιο

Αστρολογική εκτίμηση του Γιάννη Ριζόπουλου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Γιώργο Παπανδρέου

Εκλογές 2015: Ευάγγελος Βενιζέλος & Γιώργος Παπανδρέου - Για μια θέση στον ήλιο

Να λοιπόν που μέσα στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μας προέκυψε κι ένας «πράσινος» εμφύλιος.

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαχωρίσει την θέση του από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ και να ιδρύσει το ΚΙΔΗΣΟ έφερε σε αμηχανία πολλούς από τους μέχρι χθες κομματικούς συντρόφους του.
Κατηγορήθηκε για διάσπαση κι ότι με την κάθοδο του στις εκλογές στερεί από το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική παράταξη την θέση του τρίτου κόμματος.
Ωστόσο αστρολογικά, ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον ήξερε τι έκανε.

Κατ' αρχήν, το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν επρόκειτο να καταταγεί τρίτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, είτε με, είτε χωρίς ΚΙΔΗΣΟ. Απλά, ο κ Παπανδρέου του κόβει πολύτιμες ψήφους κι εδώ είναι που ισχύει το «ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος»!

Όπως έχω επισημάνει ήδη από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της συρρίκνωσης, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο μιας δικαστικής περιπέτειας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο δείκτης της δημοφιλίας του είναι από τους χαμηλότερους μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, δείχνει πολύ πιο ρεαλιστικό το ότι τελικά θα συμπαρασύρει και το κόμμα του σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια, παλεύοντας όχι για την τρίτη θέση αλλά για την είσοδο του στη Βουλή.

Κι αν στην παρούσα φάση καταφέρει να κρατηθεί επάνω από το όριο του 3% δεν θα έχει την ίδια τύχη στις επόμενες εκλογές, που είναι αρκετά πιθανό να γίνουν μέσα στο 2015.

Από την άλλη πλευρά, ο κ Παπανδρέου διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού, προσπερνώντας με... θράσος τις όποιες ευθύνες του για τα όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό σίγουρα συνέβαλε και ο πολύ ενεργός Ποσειδώνας του, ωστόσο παρά τα πικρόχολα και απαξιωτικά σχόλια που έχει εισπράξει από διάφορες πλευρές, δεν είναι... χαμένος από χέρι!
Με βασικό «χορηγό» τον Δία και όπλα τις στενές σχέσεις του με τις ΗΠΑ αλλά και τις πολύ περισσότερες συμπάθειες που έχει στο εκλογικό ακροατήριο, συγκριτικά με τον κ Βενιζέλο, μπορεί τελικά να τα καταφέρει να περάσει το όριο του 3%.

Διάβασε επίσης:

Εκλογές 2015: Αστρολογικό exit poll

Εκλογές 2015: Όλες οι προβλέψεις του astrology.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved