Αστρολογική επικαιρότητα 1/1: Ο Άγιος Βασίλειος και το έθιμο της βασιλόπιτας

Η σχέση του Αγίου Βασιλείου με τη βασιλόπιτα και το φλουρί και η υπενθύμιση του Υπ. Οικονομικών της Ισπανίας για το ελληνικό χρέος

Αστρολογική επικαιρότητα 1/1: Ο Άγιος Βασίλειος και το έθιμο της βασιλόπιτας

Καλή χρονιά!Kαι Χρόνια Πολλά στον Βασίλη και την Βασιλική

Η βασιλόπιτα είναι ιστορικό γεγονός! Ο Μέγας Βασίλειος ήταν δεσπότης στην Καισαρεία. Όταν ο Ιουλιανός ο παραβάτης θέλησε να πάει στην Περσία να πολεμήσει πέρασε κοντά από την Καισαρεία. Ο Άγιος Βασίλειος γνωρίζοντας τον από την Αθήνα όπου ήταν συμφοιτητές πήγε μαζί με τον λαό να τον τιμήσει. Ο Ιουλιανός απαίτησε να του δωρίσει, αφού ο Άγιος δεν είχε τίποτε άλλο, τρεις από τους κριθαρένιους άρτους του. Ο Άγιος το έκανε και ο Ιουλιανός διέταξε τους υπηρέτες να ανταμείψουν τη δωρεά και να δώσουν χόρτο από το λειβάδι. Ο Άγιος Βασίλειος βλέποντας την καταφρόνηση του βασιλιά του είπε «εμείς, βασιλιά ότι μας ζήτησες από κείνο που τρώμε σου το προσφέραμε κι εσύ μας αντάμειψες από κείνο που τρως». Τότε ο Ιουλιανός θύμωσε πάρα πολύ και απείλησε, ότι όταν θα επιστρέψει από την Περσία νικητής, θα κάψει την πόλη και τον λαό θα τους πάρει δούλους. Όσο για τον ίδιο τον Άγιο Βασίλειο θα τον ανταμείψει όπως πρέπει.
Ο Άγιος Βασίλειος όταν πήγε στην πόλη ζήτησε από το λαό να μαζέψουν ό, τι πολύτιμο είχαν και να το αποθηκεύσουν κάπου έως ότου επιστρέψει ο φιλοχρήματος Ιουλιανός για να του το προσφέρουν ώστε να κατευνάσουν την οργή του. Όταν επέστρεψε ο Ιουλιανός του παρουσίασε ό, τι χρυσαφικά είχε μαζέψει μέσα σε ένα σεντούκι. Τη στιγμή όμως που πήγε να ανοίξει το σεντούκι και να αρπάξει τους θησαυρούς, με το που ακούμπησε τα χέρια του πάνω στα χρυσαφικά έγινε το θαύμα! Όλοι οι συγκεντρωμένοι είδαν μια λάμψη και αμέσως μετά έναν λαμπρό καβαλάρη να ορμάει με το στρατό του επάνω στον Ιουλιανό και τους δικούς του. Σε ελάχιστο χρόνο ο κακός στρατηγός και οι δικοί του αφανίστηκαν. Ο λαμπρός καβαλάρης ήταν ο Άγιος Μερκούριος και στρατιώτες του οι άγγελοι. Αφού έφυγαν ντροπιασμένοι οι εχθροί, ο μέγας Βασίλειος ήθελε να δώσει πίσω τα χρυσαφικά γι' αυτό παρήγγειλε στους διακόνους να φτιάξουν ψωμάκια και να βάλουν μέσα λίγα χρυσαφικά. Έτσι, το ένα τρίτο του ποσού τους το έδωσε και τα υπόλοιπο ποσό το διέθεσε για να κτίσουν πτωχοτροφεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, γηροτροφεία και ορφανοτροφεία. Εις ανάμνηση αυτού κάνουμε την βασιλόπιτα. Ο Μέγας Βασίλειος εκοιμήθη την 1η Ιανουαρίου 379 μ.Χ σε ηλικία 49 ετών. Εκείνη την ημέρα στον ουράνιο θόλο ο Ποσειδώνας (απόσυρση) ήταν σε όψη αντίθεσης με τον Βόρειο Δεσμό (από το πλήθος). Συγχρόνως, ο Άρης βρισκόταν σε σύνοδο με τον Κρόνο, όψη που υποδεικνύει θάνατο και μάλιστα προσώπου δυναμικού και αρχηγικού, καθότι έγινε στο ζώδιο του Κριού, όπως δηλαδή, ήταν ο Δεσπότη της Καισαρείας, ο Μέγας Βασίλειος.

*Ο Μέγας Βασίλειος εκοιμήθη την 1η Ιανουαρίου 379 μ.Χ

Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Έλληνες μην ξεχνάτε μας χρωστάτε»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όχι μόνο επειδή το επιβάλει η τρόικα, αλλά επειδή είναι καλό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ντε Γκίνδος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ισπανίας, με το διπλό πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της το 2010 και το 2012. «Η Ελλάδα έλαβε 210 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωζώνη, από τα οποία τα 26 δισεκ. από την Ισπανία», η οποία αντιμετώπιζε επίσης οικονομική κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, υπογράμμισε ο Ισπανός υπουργός. «Είναι μια απόδειξη αλληλεγγύης. Χάρη σε αυτή τη χρηματοδότηση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει από τις αγορές, μπόρεσε να διατηρήσει (σε λειτουργία) όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της», σημείωσε ο ντε Γκίνδος. Η Ελλάδα μπόρεσε «να πληρώσει τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους συνταξιούχους χάρη σε αυτή την αλληλεγγύη», συνέχισε. Και άρα, όπως υπογράμμισε ο ντε Γκίνδος σε μια άλλη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου ανέπτυξε την ίδια επιχειρηματολογία, «είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός όταν ψηφίσει στις 25 Ιανουαρίου θα το κάνει». Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών έχει στον γενέθλιο αστρολογικό του χάρτη τον διελαύνοντα Ουρανό από τον Κριό σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο στον Αιγόκερω που δείχνει ξαφνικά γεγονότα του ανατρέπουν τον σχεδιασμό. Παράλληλα, ο γενέθλιος Πλούτωνας στην Παρθένο δέχεται όψη αντίθεσης από τον διελαύνοντα Ποσειδώνα που δείχνει διασάλευση από γεγονότα που σιγόβραζαν εδώ και καιρό. Αγαπητέ Κύριε Υπουργέ της Ισπανίας και μετά τις εκλογές οι κατσίκες θα κατεβάζουν γάλα, τα ΑΤΜ θα βγάζουν χρήματα και οι κότες θα κάνουν αυγά.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved