Αστρολογική επικαιρότητα 25/12: Σαν σήμερα γεννήθηκε το Φως και η Ελπίδα του κόσμου!

Η καθιέρωση της εορτής των Χριστουγέννων την 25η Δεκεμβρίου & το sms της Άμαλ Κλούνεϋ προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα

Αστρολογική επικαιρότητα 25/12: Σαν σήμερα γεννήθηκε το Φως και η Ελπίδα του κόσμου!

Σαν σήμερα γεννήθηκε το Φως και η Ελπίδα του κόσμου!

Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους!

Επί Πάπα Ιουλίου Α' (337-352) τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να γιορτάζονται μαζί με τα Θεοφάνεια και θεσπίσθηκε ως επέτειος η 25η Δεκεμβρίου, κατόπιν έρευνας, όπως πιστεύεται, των αρχείων της Ρώμης επί της απογραφής που έγινε επί αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου, σε συνδυασμό με μια ρήση του Ευαγγελίου του Προδρόμου (που συνέτεινε πολύ): "Εκείνος δει αυξάνειν, εμέ δε ελατούσθαι" (Ιωάνν. γ' 30), φράση η οποία αναφέρεται στο Χριστό. Με βάση αυτή την υποθετική πηγή, η Γέννηση του Χριστού ορίσθηκε κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο όπου και αρχίζει η αύξηση των ημερών. Στον καθορισμό της 25ης Δεκεμβρίου ως ημερομηνίας εορτασμού συνετέλεσε προφανώς η μεγάλη εθνική εορτή του "ακατανίκητου" θεού Ήλιου (Dies Natalis Solis Invicti) .

Στο αστρολογικό κομμάτι ίσως θα έπρεπε να ψάξουμε το τι είναι το Άστρο της Βηθλεέμ. Προσωπικά, θα υιοθετήσω την ερμηνεία της αστρονόμου και μαθηματικού Κας Μάρως Παπαθανασίου (μαθήτριας του μεγάλου Έλληνα αστρονόμου Κων. Χασάπη) η οποία εν έτει 1975 λέγει: «Εις την Μεγάλην Σύνοδον του έτους 6 π.Χ. ηγετικός πλανήτης ήτο ο Κρόνος, ο οποίος ανέκαθεν εθεωρείτο ως συνδεόμενος με τον χώρο της Ιουδαίας, το δε φαινόμενον έλαβε χώραν εις τον οίκον των Ιχθύων, ο οποίος επίσης συνδέεται με την Ιουδαίαν... Εκείνο το έτος, το 7 π.Χ., έλαβε χώραν και ένα από τα σπανιότερα αστρονομικά φαινόμενα, τα οποία συμβαίνουν γενικώς και ανεξαρτήτως από τας μεγάλας συνόδους: έγινε τριπλή σύνοδος των πλανητών Διός και Κρόνου... Αλλά μία σύνοδος απλή των πλανητών Διός και Κρόνου προεικόνιζε τότε την γέννησιν μεγάλου ανδρός, ιδία βασιλέως, οπότε η τριπλή σύνοδος Διός και Κρόνου θα εσήμαινε βεβαίως ότι Εκείνος, ο Οποίος θα εγενάτο, θα ήτο πράγματι Θεάνθρωπος, θα ήτο Εκείνος, εις τον οποίον Θείον στοιχείον (Κρόνος) θα είχε συνενωθεί με το ανθρώπινον (Ζευς) δια της τριπλής συνόδου... η τελευταία έξοδος του Διός εκ του οίκου του Κριού εις τας 6 Μαρτίου 5 π.Χ. εσήμαινεν ότι, όπως η συγκέντρωσις των πλανητών εξηρθρούτο τελειωτικώς επί του ουρανού, η Νέα Εποχή ερριζούτο οριστικώς επί της γης ότι ο Άρχων έρχεται εις τον κόσμον, ότι ο Μεσσίας συνελήφθη υπό της Θεοτόκου...» και συνεχίζει κατά τον ίδιο τρόπο, την απόδειξη της εν λόγω ερμηνείας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτή την Άγια μέρα θα πρέπει να γεμίσει η καρδιά μας με καλοσύνη για τους άλλους, που είναι τριγύρω μας. Γιατί το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι ΑΓΑΠΗ!

Μάλλον θα ψηφίσει Σταύρο Δήμα και ο σκελετός της Αμφίπολης

Η Αμάλ Κλούνεϊ ...φτιάχνει την διάθεση!

Ήταν τέτοια η χαρά του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα για ένα μήνυμα που πήρε στο κινητό του κατά την διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, που... ανακοίνωνε πως στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ψηφίσει και ο σκελετός της Αμφίπολης! Την ώρα που η κυβέρνηση.... καιγόταν για το αν θα αυξήσει τα "κουκιά" στη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κώστας Τασούλας είχε ένα μήνυμα στο κινητό του. Αποστολέας η Αμάλ Κλούνεϊ. Ο υπουργός Πολιτισμού το άνοιξε και όλο... υπερηφάνεια το έδειξε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που καθόταν λίγο πιο εκεί. «Δώστε τους θερμούς χαιρετισμούς μου στον Πρωθυπουργό», έλεγε το μήνυμα της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ. Σύμφωνα με δημοσίευμα, δεν έγραφε μόνο... χαιρετίσματα η 36χρονη δικηγόρος. Έγραφε επίσης πως είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στη σύνοδο των ανά τον κόσμο υποστηρικτών της επιστροφής των Γλυπτών που θα γίνει τον Ιανουάριο στην Αθήνα. Ήταν τέτοια η χαρά του Κ. Τασούλα που πήρε μήνυμα από την κυρία Αλαμουντίν, που έλεγε μετά σε βουλευτές πως «στην τρίτη ψηφοφορία θα φέρουμε και τον σκελετό της Αμφίπολης να ψηφίσει...». Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας έχει από διέλευση τον πλανήτη της έμπνευσης μα και της ουτοπίας, τον Ποσειδώνα, σε αντίθεση με τη γενέθλια Αφροδίτη στην Παρθένο και αυτό βγάζει μια υπερβολή αλλά και μια παιδική θεατρικότητα. Άλλωστε για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν παίρνεις κάθε μέρα μηνύματα από γυναίκες εμβέλειας Αμαλ Κλούνεϊ!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved