Αστρολογική επικαιρότητα, 10/12: Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Έλινορ Ρούζβελτ

Αστρολογική επικαιρότητα, 10/12: Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Να θες για τους άλλους, όσα επιθυμείς και για τον εαυτό σου! Ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων προσπάθησε να βρει μια «φόρμουλα» για ισότητα αλλά επί πολλές χιλιάδες έτη επικρατούσε ο νόμος του ισχυρού. Από τους Είλωτες (δούλους) και τους μοθώνους ( παιδιά που ένας εκ των δυο γονιών του ήταν Σπαρτιάτης) στον νόμο του Χαμουραμπί και τις καραβιές σκλάβων από την Αφρική στις Η.Π.Α, μέχρι τον Καταστατικό χάρτη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε, υπήρξαν πολλοί αγώνες για να κατανοήσει ο άνθρωπος ότι το να θες το καλό του άλλου -εκτός από το δικό σου- κάνει πιο εύκολη την ειρήνη, διαφορετικά έρχεται ο πόλεμος που τους καταστρέφει όλους. Την αρχή για την «Χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» την έκανε η Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομος του ΟΗΕ) μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Στη συνεχεία, μετά τις θηριωδίες του Αδ. Χίτλερ ο ΟΗΕ, στις 10/12/1948, υιοθέτησε στο Παρίσι τον Καταστατικό Χάρτη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που λέει πως δικαίωμα στην ζωή έχουν όλοι ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος, εθνικότητας ή πολιτικών πεποιθήσεων.

HUMAN RIGHTS

Ο αστρολογικός χάρτης έχει τον Ήλιο (το εγώ, η ανάγκη ύπαρξης) και τον Ερμή (επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών) στο ζώδιο του Τοξότη (διευρυμένη πολιτισμική φιλοσοφία – ευημερία) ενώ η Σελήνη (ψυχισμός) είναι στο ζώδιο του Κριού (μοναδικότητα). Επιπλέον, ο κυβερνήτης του ζωδίου του Ήλιου, ο Δίας (ευκαιρίες, ήθος) στον Αιγόκερω (υπευθυνότητα) είναι σε σύνοδο με τον Άρη (δράσεις) και σε όψη τρίγωνου με τον Βόρειο Δεσμό ( πλήθος) ενώ συγχρόνως ο Άρης (ενέργειες) είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (που βάζουν σε κίνδυνο ) στο Ζυγό ( σε σχέση με την ισότητα για όλους). Όψεις που δείχνουν ότι ο σκοπός της Χάρτας των ανθρώπινων δικαιωμάτων επιτυγχάνεται παρά τις αρνητικές ενέργειες που θα υφίστανται αυτά μέσα από αγέρωχες θετικές και ηθικές προσπάθειες (Άρης – Δίας στον Αιγόκερω) όλων μας (Βόρειος Δεσμός) που μπορούν να διευρύνουν την διαφύλαξή τους. Στις μέρες μας η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθύες δείχνει ότι ο άνθρωπος θα νιώσει αδύναμος για να κατανοήσει την αξία του να βοηθά αντί να εκμεταλλεύεται τον άλλον.

*Η υιοθέτηση του Καταστατικού χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έγινε 10 Δεκεμβρίου 1948

Άννα Έλινορ Ρούζβελτ: η πρωθιερέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και συγγραφέας με μεγάλη ανθρωπιστική δράση! Η Έλινορ Ρούσβελτ μια γυναίκα που γνώρισε την σκληρότητα και την απώλεια από μικρή και βρέθηκε έφηβη, εσώκλειστη, σε σχολείο έγινε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με έντονη κοινωνική παρουσία ως σύζυγος του Φρ. Ρούσβελτ. Μετά το τέλος της Προεδρικής θητείας του συζύγου της όλοι νόμιζαν πως θα απολάμβανε τις «δάφνες» της. Όμως από το 1945 έως το 1953 ήταν αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και έβαλε τη σφραγίδα της στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, προσπάθεια που λογίζεται το μεγαλύτερό της επίτευγμα. «Από πού ξεκινούν τα ανθρώπινα δικαιώματα; Σε μικρά μέρη, κοντά στο σπίτι... στη γειτονιά , στο σχολείο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο. Αυτά είναι τα μέρη που κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί αναζητά ίση δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, ίση αξιοπρέπεια χωρίς διακρίσεις. Αν αυτά τα δικαιώματα δεν έχουν σημασία εκεί δεν έχουν πουθενά. Αν κάθε άνθρωπος δεν φροντίσει για αυτά τα δικαιώματα κοντά στο σπίτι του τότε δεν μπορούμε να προσδοκούμε πρόοδο στον ευρύτερο κόσμο» πρέσβευε η μεγάλη φιλάνθρωπος που έργο της ζωής της ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Έλινορ Ρούσβελτ είχε στον αστρολογικό της χάρτη την Σελήνη (έμφυτος) στον Καρκίνο (ανθρωπισμός) σε τρίγωνο με τον Άρη (πρωτοβουλία, δράση) στον Σκορπιό (με ιδιαίτερη αντοχή) ενώ ο μεγάλος θεραπευτής ο Χείρωνας (πόνος προσωπικός και ίαση μέσω της ίασης των άλλων) ήταν στους Διδύμους (διανόηση, επικοινωνία) σε όψη τρίγωνου με τον Βόρειο Δεσμό της (το κάρμα της ενσάρκωσής της) στον Ζυγό (ίσα δικαιώματα).

*Η Έλινορ Ρούσβελτ γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1884

{youtube}sPVWmmVKVk0{/youtube}

Το astrology.gr συμμετέχει στο μεγάλο αφιέρωμα του Newsbomb για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Διάβασε περισσότερα εδώ

Διάβασε επίσης:

12 ζώδια υπερασπίζονται.. 12 Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Τo Παιδί και τα Δικαιώματά του!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved