Αστρολογική επικαιρότητα, 13/10: Παγκόσμιος θαυμασμός για το μωσαϊκό της Αμφίπολης

Το παραλήρημα θαυμασμού των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης για το μωσαϊκό της Αμφίπολης και η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

Αστρολογική επικαιρότητα, 13/10: Παγκόσμιος θαυμασμός για το μωσαϊκό της Αμφίπολης

Ο διεθνής Τύπος παραληρεί με το μωσαϊκό της Αμφίπολης

Παγκόσμιος θαυμασμός! «Ανακαλύψεις θα απασχολήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη» γράφουμε στους Χρησμούς Οκτωβρίου 2014 και σχεδόν όλα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μεταφέρουν στους αναγνώστες τους τη σπουδαιότητα των νέων ευρημάτων που ήρθαν στο «φως» από το ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά της Αμφίπολης. Η νέα ανακάλυψη που έδωσε χθες Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 το Υπουργείο Πολιτισμού στη δημοσιότητα αφορά σε τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου στο δεύτερο δάπεδο, πίσω από τις Καρυάτιδες. Το μοναδικό, εξαιρετικής λεπτομέρειας, ψηφιδωτό δάπεδο απεικονίζει ένα άρμα σε κίνηση, που σύρεται από δύο λευκά άλογα, το οποίο οδηγεί γενειοφόρος άνδρας (Ηνίοχος), δαφνοστεφανωμένος ενώ μπροστά από το άρμα βρίσκεται ο θεός Ερμής, που στην αρχαιότητα εκτός από αγγελιοφόρος των θεών, ήταν και ο συνοδός των ψυχών στον Άδη, ως ψυχοπομπός. Χαρακτηρισμοί στον υπερθετικό βαθμό όπως «γιγαντιαίο», «εντυπωσιακό» είναι κάποιοι από αυτούς που χρησιμοποιούν τα διεθνή Μέσα, δείχνοντας την επίδραση που ασκεί το μνημείο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Αθήνα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα η σύζυγος του Κλούνεϊ

«Ζητήματα με πρωταγωνιστές γυναίκες θα απασχολήσουν» γράφουμε στους Χρησμούς Οκτωβρίου 2014 και στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα η δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ. Η σημερινή Σελήνη στους Διδύμους συμβολίζει τις συζητήσεις και τα ταξίδια και η επίσκεψή της στην Αθήνα απασχολεί όλα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Σκοπός του ταξιδιού της διάσημης δικηγόρου είναι να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία. Θα έρθει και ο δικηγόρος και εργοδότης της, Τζέφρι Ρόμπερτσον, που όπως και η Αμάλ ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ανάδρομη φορά του Ερμή που κυβερνά τη σημερινή Σελήνη κατά την οποία αναμένεται η άφιξή της, δείχνει εμπόδια, καθυστερήσεις και πιθανές διακοπές στην επικοινωνία για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved