Οικονομία-Οι «κρυφές» επιταγές των πλανητών

Αστρολογικά, η ρίζα της διεθνούς οικονομικής κρίσης
Παπασταύρου Λίντα
Οικονομία-Οι «κρυφές» επιταγές των πλανητών

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



Είναι γνωστό ότι ως χώρα διανύουμε μια κρισιμότατη περίοδο, ωστόσο η διεθνής ανησυχία είναι μήπως η Ελληνική κρίση χρέους επηρεάσει ολόκληρη την Ευρωζώνη, δημιουργώντας ένα σκηνικό χειρότερο από εκείνο που προέκυψε μετά την χρεοκοπία της Λέμαν Μπράδερς.

Από αυτήν την άποψη και ανεξάρτητα με τα όσα τρομοκρατικά λέγονται από Ευρωπαίους αλλά και δικούς μας παράγοντες που αποσκοπούν απλά στο να συρθούμε υπό πλήρη υποταγή στα μέτρα του Μνημονίου, το κύριο μέλημα των ηγέτιδων δυνάμεων του πλανήτη -και πρωτίστως των G8- είναι να υπάρξει λύση και χρηματοδότηση πάση θυσία.

Παράλληλα βέβαια υπάρχει το «αντίπαλον δέος» τα διεθνή κερδοσκοπικά κέντρα δηλαδή, στα οποία συμμετέχουν «στα κρυφά» και πολλοί εκ των ηγετών.

Και από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα να βιώσουμε μια ακόμη γιγάντια αναδιανομή πλούτου.

Αστρολογικά, η ρίζα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε προ τριετίας, βρίσκεται στην σύνοδο Δία-Κρόνου στον Ταύρο που έγινε το 2000. Κάθε σύνοδος αυτών των δύο πλανητών ορίζει πρακτικά μια περίοδο 20 ετών, κατά την διάρκεια της οποίας μερικές από τις πιο σημαντικές εξελίξεις σχετίζονται με τα θέματα που «κυβερνά» το ζώδιο.

Ο Ταύρος σχετίζεται βέβαια άμεσα με την Οικονομία και είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο συγκεκριμένοι πλανήτες είχαν ξαναδείξει ανάλογες διαθέσεις και στη δεκαετία του 1940, όταν ήταν πάλι στον Ταύρο. Τότε ήταν και ο Ουρανός εκεί, ενώ το 2000 ο πλανήτης των ανατροπών ήταν στον Υδροχόο, τετραγωνίζοντας πρακτικά την σύνοδο των δύο «μεγάλων». Και η παρουσία του Ουρανού ήταν εκείνη που και στις δύο περιπτώσεις έδωσε ακραία χαρακτηριστικά στις οικονομικές εξελίξεις.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο περιόδους είναι πως στην δεκαετία του 40 υπήρξε μια δύσκολη αρχή με την ανάπτυξη να έπεται του μηδενισμού. Οι οικονομίες πολλών χωρών καταστράφηκαν εξ αιτίας του πολέμου, ορίζοντας έτσι την απαρχή της κυριαρχίας των ΗΠΑ, που συνέβαλαν στην ανάπτυξη -με το αζημίωτο φυσικά- κερδίζοντας την θέση του παγκόσμιου επικυρίαρχου.

Αντίθετα στις μέρες μας ο κύκλος είχε διαφορετική αφετηρία, ξεκινώντας με την θριαμβευτική Νομισματική Ένωση στην Ευρώπη και συνεχίζοντας με ένα αδιάκοπο ...κατρακύλισμα.

Φυσικά ο εικοσαετής κύκλος που κλείνει το 2020, θα πάρει πάλι «τα πάνω» του, εξυπηρετώντας ως είθισται τους ισχυρούς. Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν υπάρξει ένας μηδενισμός ανάλογος με εκείνον του Β΄Παγκοσμίου πολέμου.

Στην αστρολογία ο «άρχοντας» των μηδενισμών -και δη των οικονομικών- αλλά και της αναδιανομής πλούτου σε μεγάλη κλίμακα είναι ο Πλούτωνας, ιδιαίτερα όταν συνεπικουρείται από τους υπόλοιπους αργούς πλανήτες. Ο Ουρανός αλλά πολύ περισσότερο ο Κρόνος και ο Δίας είναι εκείνοι που βάζουν την σφραγίδα μιας κρίσης και «πατάνε το κουμπί της».

Ίσως έχετε διαβάσει επανειλημμένα για το «Ελληνικό τετράγωνο» Δία-Πλούτωνα, στο οποίο εδρεύει διαχρονικά όλη η κακοδαιμονία και η διαπλοκή της Ελληνικής Οικονομίας.

Και στο πνεύμα μιας πιο «φρέσκιας θεώρησης -αυτής των αστρικών διελεύσεων και όψεων σε σχέση με τις τροπικές θέσεις- γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις υπακούουν σε αυτόν τον κανόνα.

Η παγκόσμια κρίση μετά το κραχ του 1929 έγινε με ακριβή αντίθεση αστρικού Πλούτωνα στους Διδύμους και τροπικού Κρόνου στον Τοξότη, ενώ η δική μας χρηματιστηριακή του 1999 με μια λιγότερο ακριβή αλλά εξ ίσου δραστική αντίθεση των δύο πλανητών (η διαφορά ήταν πως ο τροπικός Κρόνος ήταν στον Ταύρο και ο αστρικός Πλούτωνας στον Σκορπιό). Η ιδιαιτερότητα πάντως της Ελληνικής κρίσης ήταν πως τον Σεπτέμβριο του 1999 ο αστρικός Δίας και ο αστρικός Ποσειδώνας σχημάτισαν ένα τετράγωνο, με τον τελευταίο να βρίσκεται στην 8η μοίρα του Αιγόκερω, πολύ κοντά δηλαδή στο «αμαρτωλό» γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα.

Εξ ου και το σκάνδαλο...

Ας δούμε τώρα τι πρόκειται να συμβεί στους ουρανούς το επόμενο διάστημα, όσον αφορά κυρίως τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα.

Η πρώτη «στάση» αναδιανομής είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, όταν ο τροπικός Δίας θα μπει στον Ταύρο, υποσχόμενος -τι άλλο;- ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή όμως, ως αστρικός θα κάνει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ακριβώς επάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα του Ελληνικού ωροσκοπίου, με τους πλανήτες να έχουν απλά αλλάξει θέσεις. Και με δεδομένο το ότι ο Δίας ως ανάδρομος θα βρίσκεται στην μηδενική του Ταύρου, τόσο τον Δεκέμβριο, όσο και τον Ιανουάριο του 2012, εφιστά την προσοχή μας και για εκείνη την περίοδο, ώστε τουλάχιστον να μην πέσουμε θύματα της άγνοιας.

Πάρα πολλά θα «παιχτούν στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και αυτό δεν αναφέρεται μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην διεθνή Οικονομία.

Η επόμενη «στάση» έχει χροιά Κρόνου και είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2012 και μετά. Τότε ο τροπικός Κρόνος θα περάσει στον Σκορπιό σχηματίζοντας ως αστρικός ένα τ-τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τον Ουρανό στον Κριό. Αυτός θα είναι και ο «δεύτερος γύρος» για το συγκεκριμένο σχήμα που το είδαμε να αναπτύσσεται στους ουρανούς το περασμένο καλοκαίρι και έχει τις δικές του ευθύνες για την κρίση. Μόνο που επειδή οι αστρικές θέσεις είναι εξαιρετικά πιο αποφασιστικές στην εξωτερική τους δράση, η θρυλούμενη παγκόσμια ανάκαμψη μάλλον παραπέμπεται για πολύ αργότερα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved