Αγανακτισμένες πλατείες-Και ξαφνικά... Ουρανός!

«Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγετε»
Παπασταύρου Λίντα
Αγανακτισμένες πλατείες-Και ξαφνικά... Ουρανός!

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Οι μεγάλες και ακηδεμόνευτες από φορείς και κόμματα λαϊκές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα αλλά και σε πολλές ακόμη πλατείες των Ελληνικών αστικών κέντρων, ήρθαν να «ξεμουδιάσουν» τον κόσμο που εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθεί «μαγκωμένος» τις εξελίξεις στην πατρίδα μας.

Μάλιστα οι διαδηλωτές στην Πλατεία Συντάγματος το ξενύχτησαν, παραμένοντας στον χώρο μέχρι και σήμερα, ως «ρελάνς» στο σκωπτικό σχόλιο των Ισπανών «συναδέλφων». Υπήρχε και σχετικό πανό που έγραφε: «Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγετε».

Φυσικά το κεντρικό θέμα των συγκεντρώσεων ήταν η πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας με το σύνθημα «Ψεύτες-Κλέφτες» να κυριαρχεί και τις ...μούντζες να πέφτουν βροχή προς το κοινοβούλιο. Ανάλογο ήταν το κλίμα και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Κατερίνη και ...άπασα την επικράτεια.

Το πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως όλων των συγκεντρώσεων στις Ελληνικές πλατείες είναι πως διοργανώθηκαν μέσω του διαδικτύου, μια μέθοδος που εφαρμόζεται πολύ συχνά τους τελευταίους μήνες, με το παράδειγμα της Αιγύπτου να είναι ίσως το πιο τρανταχτό.

Και αστρολογικά η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό που επαναλήφθηκε τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο, έχει σίγουρα το μερίδιο της σε αυτό το «νέο επαναστατικό ύφος».

Το Ευρωπαϊκό «Κίνημα των Αγανακτισμένων» έχει ουσιαστικά δέκα ημέρες ζωής και σε αυτή την φάση οι Ισπανοί ήταν μάλλον οι «πρώτοι διδάξαντες».

Η διεύρυνση των κινητοποιήσεων οφείλεται και πάλι στο δίπολο Δία-Ουρανού, αφού αυτήν την φορά οι δύο πλανήτες κάνουν μια «κρυφή σύνοδο» στον Κριό. Ο αστρικός Δίας με τον τροπικό Ουρανό, όπως εξ άλλου φαίνεται και στον χάρτη που σας παραθέτω (είναι για την Τετάρτη 25/5 στις 20:00, στην Αθήνα).

syntagma_2011

Πρόκειται για μια ουσιώδη ένδειξη που δεν χωρά παρερμηνείες και βέβαια το όλο θέμα θα έχει και συνέχεια. Μια συνέχεια που δεν θα είναι απαραίτητα τόσο ειρηνική, όσο και οι χθεσινές διαδηλώσεις.

Παίρνοντας υπόψη την «εκτός ορίων» δυναμική της όψης αλλά και ανατρέχοντας στην φετινή Ηλιακή Επιστροφή της Ελλάδας, όπου ο Άρης ...περισσεύει (κάνει σύνοδο με τον Ήλιο και την Δήμητρα στον Υδροχόο), το πιθανότερο είναι πως μέσα στους επόμενους μήνες θα αναπτυχθούν πυρήνες με αυτόνομη πολιτική δράση που σε αρκετές περιπτώσεις θα μοιάζει ή θα είναι «τρομοκρατική». Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν επιτρέπει προς το παρόν καμία εμπιστοσύνη σε φορείς και κόμματα, αφήνοντας τον δρόμο ορθάνοικτο για μια δράση -ατομική ή συλλογική- που θα στοχεύει στην «τιμωρία» των όποιων ενόχων, εφαρμόζοντας στην πράξη τους δικούς της νόμους.

Εξ άλλου, η προσεχής διέλευση του Ουρανού πάνω από τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας στον 11ο οίκο «υπόσχεται» πολιτικές και κοινωνικές ακρότητες και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις θα υπάρξει μια παράλληλη ανάπτυξη ακραίων και δυναμικά αντίθετων τάσεων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved