Εθνική Συναίνεση-Το black jack των αρχηγών

Ψάχνοντας την συναίνεση ή την συνενοχή;
Παπασταύρου Λίντα
Εθνική Συναίνεση-Το black jack των αρχηγών

Σκιαγραφεί ο Karl-Heinz Ottinger



Karl Heinz Ottinger


Οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Δύο χρόνια μετά το «λεφτά υπάρχουν» φτάσαμε στο «λεφτά έχουμε μέχρι τις 18 Ιουλίου». Από το μνημόνιο που «θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση» τελικά είμαστε πάλι στην χειρότερη. Είχα γράψει και πιο παλιά σε άρθρο μου με τίτλο «Η Φιλοσοφία της Αστρολογίας και οι Φυσικές επιστήμες» τα παρακάτω.

«Πολλές φορές η ενασχόληση με ένα αντικείμενο έρχεται κατά τρόπο παράξενο. Το σύμπαν έχει μια ιδιαίτερη νοημοσύνη και επιλέγει και τους πρωταγωνιστές της ζωής αλλά και τους κομπάρσους. Πολλοί θεωρούν πως η θέληση αρκεί για να πετύχεις το σκοπό σου. Αυτό όμως είναι ημιτελές, αν όχι λανθασμένο. Χρειάζεται και λιγάκι εύνοια. Κατά τον Henri Poincare: «Μια ελάχιστη αιτία που διαφεύγει της προσοχής μπορεί να προκαλέσει ένα σημαντικό αποτέλεσμα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Είναι αυτό όμως αληθές;

O Dominique Strauss Kahn είχε μια περιπέτεια στην Νέα Υόρκη όπου του στοίχισε προσωπικά την υπόληψη και την καριέρα του. Αλλά τελικά μάλλον είχε δίκιο ο Poincare, αφού μια ερωτική πράξη η οποία έλαβε χώρα σε άλλη ήπειρο επηρέασε τόσο έντονα και την Ελλάδα. Τα spreads και τα CDS έχουν πάει στα ουράνια ενώ η πολιτική κατάσταση στην χώρα θυμίζει κάτι από τον Τιτανικό που μόλις άρχισε να μπάζει νερά.

Έτσι φτάσαμε στις 24/5/2011 όπου μέσα σε μερικές ώρες ο Πρωθυπουργός έπαιξε την τύχη της χώρας και την δική του πάνω στο τραπέζι της συναίνεσης. Συμπαίκτες οι αρχηγοί των κομμάτων, ο καθένας με τα δικά του πονταρίσματα. Άλλος τα ρέστα του, κι άλλος πάσο. Όλοι όμως «για το καλό της πατρίδας» -δηλαδή τα κομματικά ψηφαλάκια. Μια πατρίδα που τους βλέπει να τραβάνε από 19 και κλείνει τα μάτια, ξέροντας πως ο μόνος κερδισμένος θα είναι το «Casino World Bank».

Ο λαός δεν πιστεύει κανέναν πια γι αυτό και κάθεται στη γωνία. Ξέρει ότι κάθε του κίνηση θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, όπως έγιναν και οι προηγούμενες. Κάτι που δεν ξέρουν οι Ισπανοί και χλευάζουν: «Μην κάνετε φασαρία και ξυπνήσετε τους Έλληνες» Χα χα χα! Γελάσαμε... Όταν οι Έλληνες έκαναν πολιτική, στην Ισπανία ακόμη έτρωγαν ρίζες. Η θα ξεχάσουμε τότε που σε όλη την Ευρώπη ήταν ο μόνος λαός που διαδήλωνε κόντρα στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία; Τρεις χιλιάδες χρόνια μπροστά είναι οι Έλληνες κι ας μην τους φαίνεται...

Ψάχνοντας την συναίνεση ή την συνενοχή;

Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού

10:30 με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά

12:15 με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη

13:30 με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

14:30 με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη

15:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη

Που πάτε ορέ για συναίνεση με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα;

Στην «ημέρα του Πρωθυπουργού» για τον Γ Παπανδρέου υπάρχει το Μεσοδιάστημα Άρης=Κρόνος /Πλούτωνας που σημαίνει πως μέσα από δύσκολες καταστάσεις θα προσπαθήσω να περάσω τις θέσεις μου.

Και ο Ερμής της ημέρας σχηματίζει εξισώσεις που λένε:

Ένα άτομο σε κίνηση. Το σκεπτόμενο άτομο. Επιχειρώντας μια σμίξη. Ιδρύοντας κάτι. Πράγματα που θα πάρουν μια παράταση –μια πίστωση χρόνου αλλά που θα λήξουν πολύ γρήγορα. Κάποιος που έχει ενοχές.

Από 13 :00 έχει μια καλύτερη πορεία. Αλήθεια όμως μια απορία μιας και είμαι καχύποπτος. Το Άρμα πολιτών γιατί δεν προσκλήθηκε;

Ουσιαστικά πάει να περαστεί μια δέσμη μέτρων που θα διαφωνούν δυο, θα συμφωνούν δυο κάτι σαν τις ταινίες με τον καλό και τον κακό μπάτσο στην ανάκριση.

Η Σελήνη κάνει και τετράγωνο με τον Ήλιο οπότε θα προσπαθήσουν να εξαπατήσουν και πάλι τον κόσμο. Ο Kronos δημιουργεί εξισώσεις που κατά λέξη λένε «ο ιθύνων νους σε μια μαζική εξαπάτηση». Και δυστυχώς θα έχει και υποστηριχτές.

Θυμηθείτε όμως αυτό: Το Μέγαρο Μαξίμου από τα Δικαστήρια δεν είναι πολύ μακριά. Η Δημοκρατία αρχίζει την αυτοκάθαρση και η καθαρση θα ξεκινήσει από μια Πασοκική εξέγερση.

Οι στίχοι του Βάρναλη τα λένε όλα

Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια
κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό
Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι οι αφέντες δούλοι
ούλοι δούλοι αφεντικό και μ' αφήναν νηστικό
και μ' αφήναν νηστικό

Ανωχώρι κατωχώρι ανηφόρι κατηφόρι
και με κάμα και βροχή ώσπου μου 'βγαινε η ψυχή
Είκοσι χρονώ γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι
κι έχτισα στην εμπασιά του χωριού την εκκλησιά
του χωριού την εκκλησιά

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι
όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα
Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ
για τ' αφέντη το φαί

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
άλλος ήλιος έχει βγει σ' άλλη θάλασσα άλλη γη

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved