Τζόπλιν, Μιζούρι-Χορεύοντας με τον τρόμο

Η πόλη που ουσιαστικά οφείλει την
Παπασταύρου Λίντα
Τζόπλιν, Μιζούρι-Χορεύοντας με τον τρόμο

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Στον μακάβριο χορό των ανεμοστρόβιλων χόρεψε την Κυριακή η πόλη Τζόπλιν στην Πολιτεία του Μιζούρι των ΗΠΑ. Τουλάχιστον 116 θύματα και πάνω από 2.000 ισοπεδωμένα κτίρια, συνθέτουν το σκηνικό μιας μεγάλης ανθρωπιστικής τραγωδίας. «Μοιάζει με πυρηνική καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Billy Long και το κακό είναι πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται και δεύτερος γύρος...

Η πόλη που ουσιαστικά οφείλει την ύπαρξη της στα ορυχεία ψευδαργύρου, σχηματοποιήθηκε οριστικά στις 23/3/1873, έχοντας μάλιστα ήδη ένα τέτοιο ιστορικό παρανομίας, που ονομάστηκε ...χαϊδευτικά Reign of Terror (Βασίλισσα του Τρόμου)! Μάλιστα, πολύ αργότερα το 1933 οι Μπόνι και Κλάιντ φρόντισαν να «υπενθυμίσουν» αυτό το παρελθόν παραμένοντας στην πόλη για αρκετές εβδομάδες και όχι βέβαια για ...διακοπές.

Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που παρατίθενται στο βιβλίο του Mark Penfield «Horoscopes of the Western Hemissphere» η πόλη αρχικά ιδρύθηκε στις 29 Ιουλίου του 1871 και ώρα 13:25 CST. Και αν μη τι άλλο το ωροσκόπιο που προκύπτει ανταποκρίνεται πλήρως στην καταστροφική μανία της φύσης που την έπληξε.

joplin_Missouri

Λέων με Ωροσκόπο στο Σκορπιό και τον γωνιακό Πλούτωνα στον Ταύρο και τον 7ο οίκο να σφραγίζει την προσωπικότητα της πόλης (ορυχεία, παρανομία), το Τζόπλιν χαρακτηρίζεται επιπλέον από την παντοδύναμη παρουσία του Άρη και του Ουρανού, οι οποίοι σχηματίζουν δύο «κρυφές» συνόδους με τον αστρικό Ωροσκόπο και το αστρικό Μεσουράνημα αντίστοιχα. Πρακτικά ο Πλούτωνας, ο Άρης και ο Ουρανός στοιχειοθετούν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας «δρομολογημένης» καταστροφής και όπως θα δούμε είναι και οι βασικοί αυτουργοί της πρόσφατης τραγωδίας.

Επιπλέον, σε αυτόν τον γενέθλιο χάρτη του Τζόπλιν, τελεί υπό σχηματισμό ένα κρίσιμο τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες για μια καταστροφή που περιέχει και το υγρό στοιχείο, όπως συμβαίνει με τους τυφώνες.

Φυσικά στο χάρτη της πόλης υπάρχουν και πολλά θετικά στοιχεία. Το Τζόπλιν σταδιακά εξελίχθηκε σε μητροπολιτικό κέντρο της περιοχής και στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν ονομαστό για τα saloon του με πιο ονομαστό το House of Lords, Τρεις όροφοι που πρόσφεραν διασκέδαση παντός ...καιρού, αντάξια του Ηλιακού ζωδίου, του Ωροσκόπου της πόλης αλλά και της συνόδου του αστρικού Ήλιου με τον Δία!

Ας δούμε όμως τα αστρολογικά δεδομένα της επίθεσης των φυσικών δυνάμεων στην πόλη.

Όσον αφορά τα συστήματα πρόβλεψης, η πρώτη πολύ χαρακτηριστική ένδειξη έρχεται από τον προοδευτικό χάρτη (secondary), όπου σχηματίζεται με ακρίβεια μια αντίθεση του προοδευμένου Άρη με τον προοδευμένο Ουρανό στην μηδενική μοίρα του Λέοντα. Η κοινή δράση των δύο πλανητών ουσιαστικά στοιχειοθετεί μια «αναταραχή στον αέρα» και φωτογραφίζει έναν «βομβαρδισμό» κάτι που πρακτικά συνέβη την Κυριακή.

Επίσης ο προοδευμένος Ποσειδώνας έχει ...κατσικωθεί στην 21η μοίρα του Κριού, σε ακριβή αντίθεση με τον γενέθλιο Άρη.

Και αυτή δεν είναι η μόνη φορά που συναντάμε την συνδυασμένη ενέργεια των τριών πλανητών.

Ανάλογα είναι τα ...μαντάτα και από την τρέχουσα Ηλιακή Επιστροφή της πόλης, η οποία προκαλεί τουλάχιστον το ...δέος. Οι ασχολούμενοι λίγο πιο εντατικά με την αστρολογία αλλά και οι ...Λέοντες μπορεί να θυμούνται το μεγάλο τ-τετράγωνο ανάμεσα στους αργούς πλανήτες που σχηματίστηκε πέρυσι τον Αύγουστο: Ο Άρης και ο Κρόνος σε αντίθεση με τον Δία και τον Ουρανό, με τον Πλούτωνα στην μέση να κραδαίνει το δρεπάνι...

Θα μπορούσε βέβαια όλη αυτή η συμπυκνωμένη ενέργεια να εκδηλωθεί με έναν διαφορετικό τρόπο αλλά εδώ είναι που αρχίζει να δείχνει τα ...δόντια του ο αστρικός χάρτης της πόλης.

Παρατηρώντας τις γενέθλιες αστρικές θέσεις των πλανητών (στον εξωτερικό κύκλο) είναι εύκολο να διαπιστώσουμε ότι ο Άρης και ο Ποσειδώνας έχουν «μεταφέρει» την αντίθεση τους στις εσχατιές της Παρθένου και στις πρώτες μοίρες του Κριού αντίστοιχα, εκεί ακριβώς όπου στην Ηλιακή επιστροφή έγινε «ο κακός χαμός». Επρόκειτο δηλαδή για μια ιδιαίτερη στοχοποίηση της πόλης από τις κοσμικές δυνάμεις.

Οι δε τροπικές διελεύσεις πάνω στον γενέθλιο αστρικό χάρτη είναι επίσης ενδεικτικές: Ο Ουρανός σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα και σε τετράγωνο με τον εαυτό του, ο Πλούτωνας σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό και ο Δίας ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα!

Ήδη μαζεύτηκαν πολλά... Ίσως όμως το πιο «απόλυτο» δεδομένο έρχεται από το secondary. H αντίθεση Άρη-Ουρανού πάνω στον άξονα 4ου-10ου οίκου περιγράφει απευθείας την προσβολή στις βασικές υποδομές της πόλης. Και σαν να μην έφθανε αυτό ο προοδευμένος Ποσειδώνας σχηματίζει μια ακριβή αντίθεση με τον γενέθλιο Ωροσκόπο στο Ζυγό.

Φωτιά, αέρας και νερό, όλα εναντίον του Τζόπλιν, σε αυτήν την ακραία συμπαντική συνομωσία!

Μπορείτε να ανιχνεύσετε (ελπίζω...) όλα αυτά τα στοιχεία στον τετραπλό χάρτη που σας παραθέτω. Στον εσωτερικό κύκλο είναι οι γενέθλιες αστρικές θέσεις για το Τζόπλιν, στον δεύτερο οι (τροπικές) προοδευμένες, στον τρίτο οι διελεύσεις της Κυριακής και στον εξωτερικό εκείνες της τρέχουσας Ηλιακής Επιστροφής.

tetrawheel
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved