H άνοιξη της Ισπανίας

30.000 νέοι μαζεύτηκαν στην πλατεία
Παπασταύρου Λίντα
H άνοιξη της Ισπανίας

από το Β. Παπαδολιά

Vassilis_new

Μέχρι τώρα είχαμε την άνοιξη των αραβικών κρατών να δίνει τον τόνο. Η βόρεια πλευρά της Μεσογείου, λίκνο ιδεολογικών αγώνων στο παρελθόν και ιδιαίτερα της Αριστεράς φαίνεται να είχε πέσει σε χειμερία νάρκη τα τελευταία χρόνια. Η Ιταλία χαμένη στην κραιπάλη του Μπερλουσκονισμού, η Ελλάδα στη χλιδή της πιστωτικής κάρτας και η Ισπανία χαμένη στη δεξιά παρένθεση της αντιπαράθεσης με την Αλ Κάιντα.

Από ότι φαίνεται όμως τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν. Όπως και τη δεκαετία του ’30 οι χώρες της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσουν το κατεξοχήν πεδίο αντιπαράθεσης του τετραγώνου Ουρανού / Πλούτωνα, τουλάχιστον για το λεγόμενο αναπτυγμένο κόσμο. Και την αρχή φαίνεται να κάνουν σιγά - σιγά, ήσυχα - ήσυχα οι νέοι της Ισπανίας.

30.000 νέοι μαζεύτηκαν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ (λιμάνι του Ήλιου, αν δεν κάνω λάθος). Κατασκήνωσαν σε σκηνές, περιόρισαν την – δεδομένη σε τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς – κατανάλωση αλκοόλ και αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί για μέρες διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία που πλήττει τους νέους σε ποσοστό 40%!!!

Η Ισπανία άλλωστε υπήρξε πάντα επιρρεπής σε επαναστατικές ιδεολογίες. Η αρχή έγινε από τα επαναστατικά κινήματα έναντι της εισβολής του Ναπολέοντα, αλλά στην πραγματικότητα όλη η νεότερη ιστορία της Ισπανίας από κει και μετά ήταν γεμάτη αναταραχές, επαναστάσεις και εναλλαγές μεταξύ αναρχίας και επιβολής αυταρχικών καθεστώτων.

Spain_Napoleon_Uprising

Στο χάρτη της πρώτης επανάστασης εναντίον του Ναπολέοντα βλέπουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό με τη σημερινή κατάσταση. Τον Άρη στον Ταύρο. Ο Ταύρος, σύμβολο της Ισπανίας, πολιτιστικά, αλλά ίσως και αστρολογικά, καθώς αποτέλεσε για πολλά χρόνια κοιτίδα και τεχνών αλλά και κοντόφθαλμης διαχείρισης του πλούτου, που την οδήγησε στην τελική παρακμή.

Επισήμως ο χάρτης που χρησιμοποιείται περισσότερο για την πρόβλεψη πολιτικών γεγονότων της Ισπανίας είναι ο χάρτης της αποκατάστασης της δημοκρατίας, στις 22 Νοεμβρίου 1975. Ο συγκεκριμένος δε δείχνει να έχει κάτι στον Ταύρο, ο Άρης όμως της περιόδου που διανύουμε έχει μόλις περάσει απέναντι από τη γενέθλια θέση του Ουρανού στον 9ο οίκο.

Spain_Republic

Αναζητώντας είναι η αλήθεια και ένα πιο έγκυρο χάρτη που να περιγράφει καλύτερα τις συνθήκες που πέρασε η πολιτική ιστορία της Ισπανίας από το 19ο αιώνα δε βρίσκει κανείς παρά τον πολύ παλιό χάρτη του 1479 με την ενθρόνιση του Φερδινάνδου. Χάρτη όμως που κρίνω ότι είναι τελείως εκτός της πολιτικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε στη χώρα μετά την εισβολή του Ναπολέοντα και την επίδραση των ιδεών της Γαλλικής Επανάστασης στη χώρα.

Από την άλλη, αν δούμε το χάρτη του 1ου συντάγματος της χώρας (19 Μαρτίου 1812) παρατηρούμε και πάλι μία γνώριμη θέση. Τον Άρη στις ίδιες μοίρες του Ταύρου και μάλιστα σε μία γνώριμη σύνοδο με την Αφροδίτη σαν αυτή που διανύουμε τώρα.

Spain_1st_constitution

Φαίνεται λοιπόν ότι οι συγκεκριμένες μοίρες του Ταύρου είτε με τον ένα χάρτη είτε με τον άλλον παίζουν κάποιο ρόλο για τη χώρα και ενεργοποιούν το λαό σε διεκδικήσεις (αγγίζοντας ίσως κάποια ακμή 4ου οίκου, σε ένα χάρτη που θα είχαμε και σωστή ώρα). Μία τέτοια οικοθεσία θα δικαιολογούσε και ένα Μεσουράνημα στο Σκορπιό που θα ήταν σωστή βάση για την αυταρχική απάντηση της διακυβέρνησης που συχνά έχει δοθεί στη χώρα.

Σε μία τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ότι η είσοδος του Δία στον Ταύρο θα υποδηλώσει μία άνοιξη δημοκρατίας στην Ισπανία τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, με τον Κρόνο στο Σκορπιό όμως το 2012 να επαναφέρει σκληρές πολιτικές διακυβέρνησης. Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved