Σαν σήμερα ξεκίνησε η μάχη της Κρήτης

Την πρώτη μέρα των επιχειρήσεων οι
Παπασταύρου Λίντα
Σαν σήμερα ξεκίνησε η μάχη της Κρήτης

από το Β. Παπαδολιά

Vassilis_new

Σαν σήμερα, (20 Μαΐου) ξεκίνησε η μάχη της Κρήτης.Την 20η Μαΐου 1941, 06:30 το πρωί ξεκινάει ο βομβαρδισμός του Μάλεμε. Έλληνες, Εγγλέζοι, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, υπό την ενιαία διοίκηση του Νεοζηλανδού στρατηγού Φράιμπεργκ, είναι ενημερωμένοι από υποκλοπές για την απόπειρα εισβολής και καίρια τοποθετημένοι στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Την πρώτη μέρα των επιχειρήσεων οι αλεξιπτωτιστές αποτυγχάνουν πλήρως, καθώς οι αμυνόμενοι τους περιμένουν. Τη δεύτερη μέρα οι Γερμανοί καταφέρνουν να πατήσουν πόδι στο νησί και προοδευτικά αρχίζουν να κυριεύουν τοποθεσίες στα Χανιά και τη Σούδα. Σύντομα, οι Εγγλέζοι πανικοβάλλονται και αποφασίσουν να αποχωρήσουν, χωρίς μάλιστα να ειδοποιήσουν για την εγκατάλειψη του Ηρακλείου. Μετά την κατάληψη της νήσου τα αντίποινα στον κρητικό λαό είναι σκληρά. Ωστόσο, η μάχη της Κρήτης αποδεκατίζει τους αλεξιπτωτιστές της Γερμανίας και πείθει τον Χίτλερ να μην τους ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ. Επίσης καθυστερεί για ένα μήνα την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα έναντι της Ρωσίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ας δούμε τώρα και το χάρτη της ημέρας ως χάρτη γεγονότος.

Crete_-_Chart

Ο χάρτης της ημέρας έχει ωροσκόπο Δίδυμο, που δείχνει κατάσταση κινητική. Πράγματι οι επιχειρήσεις ήταν ιδιαίτερα κινητικές και ραγδαίες. Έπαιξε ρόλο ο αέρας στη διενέργεια της μάχης. Αν θεωρήσουμε τον Ωροσκόπο ως την Συμμαχική Πλευρά οι Δίδυμοι υποδηλώνουν και έλλειψη κάποιας οργάνωσης. Από την άλλη ο κυβερνήτης Ερμής είναι στο ζώδιο του στο 12ο οίκο. Έτσι οι σύμμαχοι έχουν πληροφόρηση αντικατασκοπείας.

Ο εχθρός υποδηλώνεται από τον 7ο οίκο και είναι στο ζώδιο του Τοξότη, δηλαδή εξωτερικός εχθρός. Ο κυβερνήτης του Δίας βρίσκεται στον 6ο παράγωγο οίκο λίγο μετά τη σύνοδο του με τον Ουρανό (οι Γερμανοί προέρχονται από την κατάληψη αστραπή της Ελλάδας). Σε διευκολυντική θέση προς τον άξονα των Δεσμών δείχνει ότι οι κινήσεις του εχθρού θα έχουν γενικότερη σημασία για την πορεία του πολέμου. Δεν είναι μία επιμέρους επιχείρηση.

Ο 6ος οίκος στην παραδοσιακή αστρολογία είναι οίκος του στρατεύματος. Στον οίκο αυτό οι Γερμανοί εμφανίζονται να έχουν ένα σωρό πλανήτες και μαζί τον κυβερνήτη τους. Η σύνοδος Ήλιου/Δία τους έχει ευνοήσει την προηγουμένη ημέρα σηματοδοτεί την απόφαση και την εντολή για έναρξη επιχειρήσεων (Ήλιος κυβερνήτης του παράγωγου 10ου του εχθρού).

Ο αντίστοιχος 6ος οίκος της Συμμαχικής Πλευράς είναι στο Σκορπιό (κυρίως ναυτική ισχύ) με τον παραδοσιακό κυβερνήτη Άρη στο Μεσουράνημα μεν, αλλά στους Ιχθύς, πράγμα που επίσης δίνει ναυτική και μόνο ισχύ, αλλά και αποκλεισμό δράσης και αναζήτηση τρόπου φυγής της ηγεσίας (10ος του ωροσκόπου). Ο Άρης κυβερνάει επίσης τον Κριό που είναι εμπεριεχόμενος στον 11ο οίκο (φίλοι της Συμμαχικής Πλευράς που δεν μπορούν όμως να βοηθήσουν).

Για τη Γερμανική πλευρά η ίδια θέση του Άρη σηματοδοτεί πολλά θύματα. Ο Άρης στους Ιχθύς κυβερνήτης του 12ου παράγωγου δείχνει την προδοσία μέσω της αντικατασκοπείας τους, που στον 4ο παράγωγο δείχνει πολλά θύματα. Τα γεγονότα της εισβολής καθορίζονται στη συνέχεια από την διέλευση των πλανητών στον Ωροσκόπο. Όσο ο Ερμής είχε υπό την προστασία του τις τρεις πρώτες ημέρες τους Συμμάχους υπήρξε επιτυχημένη αντίσταση. Στις 23 ημέρα συνόδου, ο Τσόρτσιλ απευθύνει μήνυμα ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουν. Μόλις ο κυβερνήτης αφήνει πίσω του τον Ωροσκόπο, αρχίζει η επικράτηση των Γερμανών. Η Αφροδίτη επόμενη προστάτης των συμμάχων, προτιμά να συμβιβαστεί και σηματοδοτεί την αλλαγή σχεδίων των συμμάχων με στόχο την ομαλή αποχώρηση.

Πράγματι, στις 28 Μαΐου που ξεκινάει η αποχώρηση έχουμε διέλευση της Αφροδίτης από τον Ωροσκόπο. Τρεις ημέρες μετά με τετράγωνο του Ήλιου (κυβερνήτη της ηγεσίας του επιτιθέμενου) και του Άρη (κυβερνήτη του στρατεύματος των συμμάχων) λήγει η επιχείρηση κατάληψης της νήσου. Ο Δίας έχει μόλις πατήσει την μηδενική μοίρα των Διδύμων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved