21 Μαΐου 2011-Η Ημέρα της κρίσης

Στο πνεύμα της προφητείας
Παπασταύρου Λίντα
21 Μαΐου 2011-Η Ημέρα της κρίσης

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιεροκήρυκα και μελετητή της Βίβλου Harold Camping, το Σάββατο θα είναι η Ημέρα της Κρίσης, μια πρόβλεψη που ο ίδιος διακηρύσσει με σπουδή όχι μόνον μέσα από τις ραδιοφωνικές και διαδικτυακές εκπομπές του αλλά ακόμη και με διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Διευθυντής του καθ’ όλα χριστιανικού Family Radio με έδρα την Καλιφόρνια, προσπαθεί διακαώς να σώσει τους ξεστρατισμένους πιστούς. Το κοινό βέβαια, κουρασμένο από τις αλλεπάλληλες και διαχρονικές «προειδοποιήσεις» για την συντέλεια δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στις εκτιμήσεις του και είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο σποτάκι του Camping στην Αυστραλία λέει «Το τέλος έρχεται κι εσείς κοιμάστε»!


camping_harold

Καρκίνος με την Σελήνη στον Αιγόκερω, γεννημένος «σωτήρας» δηλαδή, ο Camping χαρακτηρίζεται αστρολογικά από την «κρυφή» σύνοδο του τροπικού Άρη με τον αστρικό Ποσειδώνα και την αστρική Δήμητρα, ενώ σίγουρα οι εσχατολογικές του αναζητήσεις και ...επιθυμίες οφείλουν πολλά στον εξαιρετικά δραστικό Πλούτωνα.

Ο πλανήτης του τέλους των πραγμάτων σχηματίζει μια σύνοδο με τον Ερμή στον Καρκίνο -μάλλον τυπικό δείγμα μιας καταστροφολογίας- αλλά και δύο πολύ ενδεικτικές «κρυφές» όψεις με την Αφροδίτη και τον Ήλιο.

Εξαιρετικά δραστική και δηλωτική των δραστηριοτήτων του φαίνεται να είναι και η αστρική θέση του Άρη στους Διδύμους (μια μαχητική παρουσία στα media).

Θετικό δείγμα μιας ακούραστης προσπάθειας και μελέτης των γραφών, είναι βέβαια η σύνοδος του Δία με τον Κρόνο στην Παρθένο, μια όψη που βοηθούντος του χαμηλού προφίλ του ζωδίου κράτησε τον Camping μακριά από τον πειρασμό να ιδρύσει μια ακόμη Εκκλησία στις ΗΠΑ.

Όπου Πλούτωνας και έρευνα, έτσι το ερευνητικό δαιμόνιο του Camping τον ώθησε σε μια εξαντλητική μελέτη της Βίβλου, το 1970 μάλιστα εξέδωσε το «Βιβλικό Ημερολόγιο της Ιστορίας» με λεπτομερείς αριθμολογικές ερμηνείες των ιερών εδαφίων.

Τίποτε το ...πρωτότυπο όμως αφού ανάλογα δείγματα έχουμε δει επανειλημμένα τόσο στις ΗΠΑ -την Μέκκα των «σωτήρων»- όσο και στην Ελλάδα, με τους «φωτισμένους» προφήτες να διαψεύδονται ο ένας μετά τον άλλον.

Ουσιαστικά ο καθένας από όλους αυτούς τους μελετητές, σοβαρός ή όχι, εκτός από τις όποιες εμμονές του «βγάζει» τις τάσεις που υποδηλώνονται στο ωροσκόπιο του, θεωρώντας τελικά πως η προσωπική του «αλήθεια» είναι και παγκόσμια. Και από αυτήν την άποψη σίγουρα η 21η Μαΐου θα είναι μια ημέρα κρίσης αλλά για τον ίδιο τον Camping που φέτος... δεν φιλοδοξεί να γιορτάσει τα ενενηκοστά του γενέθλια.

Όσο για τις αστρολογικές συνθήκες του Σαββάτου, που είναι όντως μια «καυτή» ημέρα, μάλλον δεν θυμίζουν σε τίποτα ένα επερχόμενο τέλος, αφού τα τρίγωνα του Πλούτωνα με την Αφροδίτη, τον Ερμή και τον Άρη μάλλον σε άλλου είδους ...πάρτι παραπέμπουν. Στο πνεύμα της προφητείας είναι μόνον ο Ποσειδώνας που σε τετράγωνο με τον Ήλιο είναι πρόθυμος να δώσει ένα ακόμη... συγχωροχάρτι στον αμαρτωλό μας κόσμο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved