Δημοτικές εκλογές 2014: Η μάχη των Αθηνών

Οι αστρολογικές εκτιμήσεις

Δημοτικές εκλογές 2014: Η μάχη των Αθηνών

Στους δύο τρίτος δεν χωρεί

Πραγματική μάχη αναμένεται να γίνει την πρώτη Κυριακή στον Δήμο Αθηναίων, αφού κανείς από τους υποψηφίους Δημάρχους* δεν δείχνει να έχει την απόλυτη υπεροχή αστρολογικά. Όλοι τους βέβαια έχουν κάποιες ενδείξεις αλλά καμία «καθαρή». Ειδικά η Δήμητρα που «ειδικεύεται» στην πολιτική, λάμπει διά της απουσίας της!

Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την άγνωστη ώρα γέννησης των υποψηφίων, είναι εξαιρετικά επισφαλές να γίνει μια «μπαμ και κάτω» πρόβλεψη για την τύχη τους, αφού για παράδειγμα μια ενδεχόμενη διέλευση ενός πλανήτη από τον 10ο οίκο του ωροσκοπίου τους μπορεί να αλλάξει πολλά.
Με δεδομένη επίσης την γενικότερη εμπλοκή τους στα πολιτικά-κομματικά δρώμενα, είναι λογικό να σκεφτεί κανείς πως τα όσα διαμείβονται σε σχέση με τον προσωπικό τους γενέθλιο χάρτη, ενδέχεται να αναφέρονται και σε άλλες εξελίξεις, πέρα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αυτό ισχύει άμεσα για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και ο Γιώργος Καμίνης, έχει... δικαίωμα πια σε έναν διαφορετικό πολιτικό ρόλο.

Είναι λοιπόν φρόνιμο να περιμένουμε για να δούμε ποιοι θα είναι οι δύο μονομάχοι της 25ης Μαΐου, αφού η σύγκριση μεταξύ τους μπορεί να είναι ασφαλέστερη.

Πάντως, όσον αφορά τις... προτιμήσεις των πλανητών, σε αυτήν την φάση ο Δίας, αν και θα «δουλέψει» πάνω σε πολύ διαφορετικές γενέθλιες προδιαγραφές, συντάσσεται με τους τέσσερεις από τους πέντε ανθυποψηφίους. Ο πέμπτος, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο «εκλεκτός» του Ποσειδώνα.

Κι όλα αυτά βέβαια, με βάση πάντα τις επίσημες ημερομηνίες γέννησης των υποψηφίων (που σύμφωνα με την εμπειρία μου δεν είναι απαραίτητα οι... σωστές).

Έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν η κάλπη θα ζευγαρώσει τους δύο τελικούς ανθυποψήφιους με βάση την «ποιότητα» των ζωδίων που ανήκουν.
Γιατί έχουμε δύο «παρορμητικούς» (έναν Καρκίνο κι έναν Κριό), δύο «σταθερούς» (έναν Λέοντα κι έναν Σκορπιό), ο δε πέμπτος «μεταβλητός» (ένας Τοξότης), όπως θα δούμε παίζει... μόνος του!

Γιώργος Καμίνης: Με τον φόβο της αλλαγής

Καρκίνος με τετράγωνο Δήμητρας-Δία, ο νυν Δήμαρχος ξεκινά θεωρητικά με ένα μεγάλο ατού, αφού αυτήν την περίοδο ο διελαύνων Δίας «πιάνει» τον γενέθλιο Ήλιο του. Ακόμη, στο Ηλιακό τόξο ο προοδευμένος Δίας σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον γενέθλιο Ερμή και από αυτήν την άποψη φαντάζει ως το αστρολογικό φαβορί για την Δημαρχία. Αλλά, υπάρχει το... αλλά!
Κι αυτό γιατί ο διελαύνων Δίας ενεργοποιεί τις ανατρεπτικές τάσεις του γενέθλιου Ουρανού του. Και από την στιγμή που είναι ήδη Δήμαρχος, αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, αφού η αλλαγή που επαγγέλλεται ο πλανήτης μπορεί απλά να σημαίνει την απώλεια του αξιώματος του. Αν μάλιστα περάσει στον δεύτερο γύρο, θα έχει να αντιμετωπίσει τον... διελαύνοντα αστρικό Κρόνο που θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο του, κάτι που σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Τυχερό παιδί, σε κρίσιμη καμπή.

Σκορπιός, με «προίκα» το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου-Δία, έχει τις προδιαγραφές για μια επιτυχημένη πορεία, από την άλλη πλευρά όμως μπορεί να την «πατήσει» όπως ο λαγός με την χελώνα! Το πολύ σημαντικό για τον ίδιο είναι ότι αυτήν την περίοδο ο προοδευμένος Ήλιος του σχηματίζει μια σειρά δυνατών όψεων με τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Χείρωνα, κάτι σίγουρα αντιφατικό σε σχέση με την τελική «κατάταξη» του στον αγώνα για την Δημαρχία. Σίγουρα είναι σε κρίσιμη καμπή και αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ζωή του, αυτό όμως μπορεί να αναφέρεται γενικότερα στην πολιτική σταδιοδρομία του. Στα υπέρ του είναι η επιστροφή του Δία στην γενέθλια θέση του στον Λέοντα, μέσα στο καλοκαίρι.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Φτωχή αστρολογική «προίκα», λαμπρό μέλλον

Λέων, με τετράγωνο Δήμητρας-Κρόνου, ξεκινά με σχετικό μειονέκτημα, αφού δεν κάνει εύκολα «γκελ» στους ψηφοφόρους, θέλει δηλαδή περισσότερο χρόνο. Κι αυτό μπορεί να του στοιχίσει την οριακή απώλεια της... μάχης, παρά το όποιο καλό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, ο ετήσιος χάρτης του για τις 30/7/2014 λέει απλά ότι... είναι η χρονιά του (έχει σύνοδο Ήλιου-Δία) και με δεδομένο ότι η ανάληψη των καθηκόντων των νέων αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, δικαιούται να ελπίζει στα καλύτερα. Σίγουρα μετά τα γενέθλια του θα έχει μια σπουδαία χρονιά, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπάρχουν κι αλλού... πορτοκαλιές, φαίνεται μάλιστα ότι με αφετηρία το 2014, σε περίπου τρία χρόνια θα καταλάβει μια πολύ υψηλή θέση.

Νικήτας Κακλαμάνης: «Αγριεμένος» για την ρεβάνς

Κριός, με τον Ήλιο του να εμπλέκεται στον επίκαιρο «σταυρό» Ουρανού, Πλούτωνα, Δία και Άρη, είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Είναι φανερό ότι η πολιτική του καριέρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο και ο ίδιος βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές-ανατροπές αλλά όσον αφορά στην Δημαρχία, θεωρώ ότι το κλειδί της επιτυχημένης ή όχι δοκιμασίας του, το κρατά ο Πλούτωνας. Αυτό σημαίνει ότι μια «υπόγεια» υποστήριξη μπορεί να τον ανεβάσει πολύ ψηλά αλλά από την άλλη πλευρά, χωρίς αυτήν δεν... πάει πουθενά.
Όπως κι αν έχει πάντως, αστρολογικά δικαιούται να ελπίζει σε μια... ρεβάνς για το 2010.

Ηλίας Κασιδιάρης: Μεταξύ πραγματικότητας και... φαντασίας

Τοξότης, με τον Ήλιο του να τετραγωνίζεται αυτήν την περίοδο από τον Ποσειδώνα, δεν αποκλείεται να υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του. Επιπλέον από συμβατική σκοπιά, στα προοδευτικά συστήματα και τις διελεύσεις δεν έχει κάτι «τρανταχτό», κάτι που σημαίνει ότι αστρολογικά συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες εκλογής στην Δημαρχία των Αθηνών. Υπάρχει όμως κι ένας σημαίνων «αστερίσκος», που δεν έχει να κάνει μόνον με τις άγνωστες παραμέτρους του ωροσκοπίου του (δηλαδή, τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα και γενικότερα την οικοθεσία του). Πρόκειται για την «κρυφή» σύνοδο του Ουρανού με τον γενέθλιο Ήλιο του στο αστρικό Ηλιακό τόξο. Παραφράζοντας την λαϊκή ρήση, αν «πιάσει» η όψη μπορεί να τον κάνει από... κλητήρα, Δήμαρχο και μάλιστα εν μια νυκτί! Πρακτικά συνυπολογίζοντας τις επιρροές Ποσειδώνα και Ουρανού φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να πετύχει το... θαύμα, να εκλεγεί δηλαδή από την πρώτη Κυριακή. Στον αντίποδα με όποιον κι αν «ζευγαρώσει» την δεύτερη Κυριακή, μειονεκτεί. Ή πρώτος, δηλαδή και απ' ευθείας στο... Μέγαρο ή εκτός νυμφώνος, ενδεχομένως με πολύ χαμηλότερα ποσοστά από αυτά που προσδοκά.

Κλείνοντας, θα κάνω αυτό που μου ζητούν κατά καιρούς πολλές φίλες και φίλοι.

Με ρωτούν –ιδιαίτερα τώρα που οι εκλογές είναι κοντά- ποιος είναι ο καταλληλότερος για ένα αξίωμα, είτε εκλεγεί, είτε όχι.
Θα κάνω λοιπόν ένα βήμα παραπάνω, ξεχωρίζοντας από τους πέντε, δύο υποψήφιους που ανεξάρτητα με την πολιτική τους ένταξη, αν εκλεγούν, δείχνουν πιο πρόθυμοι να δουλέψουν και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των Αθηνών.
Τονίζω πως η επιλογή τους γίνεται με αστρολογικά και όχι με πολιτικά-ιδεολογικά κριτήρια.
Και εξηγούμαι: Συνήθως, οι πολιτικοί που καταλαμβάνουν ευκολότερα αξιώματα είναι όσοι έχουν «άκρες» και υποστήριξη από τους ισχυρούς ή όσοι είναι καλοί στις... υποσχέσεις. Αστρολογικά, αυτό παραπέμπει πρωτίστως σε έναν ενεργό γενέθλιο Δία, ο οποίος όμως δεν... φημίζεται για την εργατικότητα του και συχνά μένει μόνον στο κυνήγι των εντυπώσεων. Αντίθετα ένας ενεργός γενέθλιος Κρόνος, είτε ο φορέας του έχει «άκρες» είτε όχι, είναι εκείνος που «αγχώνεται» και προβληματίζεται για τα τεκταινόμενα και μαθαίνει από τα λάθη του, προσπαθώντας να δώσει λύσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Ενεργός Κρόνος, σημαίνει ένας Κρόνος που είτε σχηματίζει δυνατές όψεις με προσωπικούς δείκτες (τον Ήλιο, την Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη ή την Δήμητρα), είτε βρίσκεται σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου.
Το δεύτερο δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά με βάση το πρώτο, έναν τέτοιο Κρόνο φαίνεται πως διαθέτουν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

*Για τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν βρέθηκε καν η ημερομηνία της γέννησης τους, οπότε κάθε αστρολογική προσέγγιση καθίσταται αδύνατη.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Σχετικά άρθρα

Δημοτικές εκλογές 2014: Η μάχη του Πειραιά

Δημοτικές εκλογές 2014: Η μάχη της Θεσσαλονίκης

Μπέλλα Κυδωνάκη: Το αστρολογικό προφίλ του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Εκλογές 2014: Όλες οι αστρολογικές εκτιμήσεις

Εκλογές 2014: Θυμήσου! Πόσα σου έταζαν, θυμήσου...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved