Ζάππειο 2-Μια φθηνή παράσταση σε πανάκριβο ντεκόρ

Η έναρξη του πολύ-αναμενόμενου «Ζάππειου Νο 2»
Παπασταύρου Λίντα
Ζάππειο 2-Μια φθηνή παράσταση σε πανάκριβο ντεκόρ

από τον Karl-Heinz Ottinger



Karl Heinz Ottinger


Λόγια, λόγια, λόγια... Έχουμε χορτάσει από δαύτα και οι εξαγγελίες του Ζαππείου ήρθαν απλά να προστεθούν στο σωρό των υποσχέσεων-σκουπιδιών που χρόνια τώρα γεμίζει την πολιτική μας αυλή. Και τουλάχιστον αστρολογικά μπαίνει και ένα επιπλέον ερώτημα: Πως να πιστέψεις έναν ακόμη Δίδυμο, όταν μάλιστα έχουμε διαρκώς μπροστά μας το παράδειγμα του πρωθυπουργού; Και μάλιστα έναν Δίδυμο που από τον περασμένο μήνα και για τα επόμενα δύο χρόνια έχει από διέλευση τετράγωνο του Ποσειδώνα προς τον Ήλιο και τον Άρη του;

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζει ο κ Σαμαράς και με τον Ποσειδώνα πάνω από το κεφάλι του το μόνο που θα μπορούσε να πετύχει πραγματικά είναι μια πρόσκληση στο Χόλυγουντ.

Η έναρξη του πολύ-αναμενόμενου «Ζάππειου Νο 2» έγινε στις 11:09 και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα. Δηλαδή, περίπου δικές του, αφού σε πολλά σημεία έχει απλά ξεσηκώσει ιδέες του «γείτονα» πλέον Γιώργου Καρατζαφέρη. Ακούσαμε βέβαια (πάλι) και για την περιβόητη «επανεκκίνηση». Έναν όρο ήδη φθαρμένο από τον πρώτο διδάξαντα, τον Κ Καραμανλή.

Και ουσιαστικά δεν ακούσαμε τίποτε για εκλογές. Αφού τα πράγματα είναι τόσο χάλια και ο κ Σαμαράς είναι έτοιμος να μας οδηγήσει στη λεωφόρο των επιτυχιών, γιατί δεν πράττει το αυτονόητο; Η απάντηση βέβαια είναι πως στην πραγματικότητα απεύχεται το να κυβερνήσει. Και σε αυτό δεν του ρίχνω κι άδικο. Ποιός ...τρελός θα ήθελε να φορτωθεί το σημείο μηδέν προς το οποίο βαδίζει η χώρα με μαθηματική ακρίβεια; Και με όρους Φυσικής εννοώ το απόλυτο μηδέν (-273 βαθμούς Κελσίου) γιατί το άλλο το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.

Η ώρα έναρξης μας βγάζει Ωροσκόπο στην μηδενική του Λέοντα σε όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα, δηλαδή «ψηφίστε με γειτόνισσες ψαράκια τηγανίζω -ευχαριστώ δεν καπνίζω». Το Μεσουράνημα στον Κριό από την άλλη δείχνει την πρόθεση να γίνει μια νέα αρχή. Η επιβλητική παρουσία του Δία στον 10ο οίκο σε σύνοδο μάλιστα με τον Ερμή και την Αφροδίτη είναι το σημάδι μιας προτεραιότητας στις εντυπώσεις, της εύκολης λύσης των «Θα» και των ανεφάρμοστων εξαγγελιών. Γιατί αν επρόκειτο για μια θεατρική παράσταση ή κάποιο υπερθέαμα της show biz, αυτές οι όψεις του Δία θα ήταν όντως δηλωτικές μιας εκκωφαντικής επιτυχίας. Αλλά σε μια πολιτική διαδικασία παραπέμπουν σε πυροτεχνήματα που απλά εξωραΐζουν μια κατά τα άλλα «φθηνή» σε πολιτικό λόγο παράσταση.

Και το ...κλου της υπόθεσης είναι το ότι το Μεσουράνημα στην 17η μοίρα του Κριού είναι ακριβώς (μα ακριβώς) απέναντι από τον γενέθλιο Ποσειδώνα του κ Σαμαρά στο Ζυγό. Χοντρό «δούλεμα» δηλαδή, όπως έχει συμβεί πλειστάκις και στο πρόσφατο παρελθόν με κινήσεις του κ Παπανδρέου.

Ας δούμε όμως και τα επί μέρους στοιχεία.

Η Σελήνη στην Παρθένο, δείκτης του λαού δηλαδή, στον οποίο απευθύνθηκε ο κ Σαμαράς, πέραν της αντίθεσης με τον Χείρωνα, δεν σχηματίζει ουσιαστικά καμία σημαντική όψη. Πράγμα που σημαίνει πρώτον πως η ανταπόκριση του κοινού ήταν «στείρα» και δεύτερον ότι παρά τις όποιες προθέσεις του ο λόγος του τελικά «έξυσε πληγές» και δεν αποκλείεται καθόλου να δεχθεί πολλά βέλη εξ …οικείων.

Δείχνει επίσης έναν πρακτικό λόγο αλλά σε μοίρα Κρόνια (10η μοίρα = 10ο Ζώδιο) με τον Αιγόκερω να «πέφτει» στον 6ο οίκο. Μεγάλα προσχήματα για χάρη των κατώτερων στρωμάτων...

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, υποδηλώνει πως σε επικοινωνιακό επίπεδο δεν έπεισε κανέναν από αυτούς που σκόπευε να πείσει. Και κυρίως δεν έπεισε ούτε τον ...Κρόνο, ο οποίος όσον αφορά την ποιοτική του διάσταση πήγε εντελώς στράφι, εξ αιτίας της ενεργειακής «υπεροπλίας» του Δία. Εκτενείς αναφορές σε παρελθοντικές κυβερνήσεις αλλά καμία αυτοκριτική λες και ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε τώρα για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο.

Ο Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο σε τρίγωνο με τους πλανήτες στο Μεσουράνημα δείχνουν την αναμονή του πλήθους να ακούσει κάτι διαφορετικό αλλά μάταια μιας και το εξάγωνο Άρη-Ποσειδώνα περί άλλων τυρβάζει...

Το οξύμωρο είναι πως αναμένουν οι Έλληνες να σωθούν από τα δυο μεγάλα κόμματα όταν αυτά χρωστούν παντού. Αλήθεια έχουν πληρωθεί οι υπάλληλοι της Συγγρού κύριε Σαμαρά;

Ο Χείρωνας στον 8ο στους Ιχθείς «μιλάει» για ζητήματα που στερούνται ρεαλισμού ενώ η σύνοδος με τον Ποσειδώνα (ξανα)δείχνει μια προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας. Ο Χείρωνας είναι στην 5η μοίρα που αντιστοιχεί στο 5ο ζώδιο που είναι ο Ωροσκόπος (Λέων) και μας δηλώνει περίτρανα πως ....«άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την σκούφια του αλλιώς».

Ο Άρης του 10ου (φήμη-στόχοι) σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο δείχνει πως -εξαιρώντας τους μόνιμους χειροκροτητές της Νέας Δημοκρατίας- τελικά έπεισε μόνον όσους ...δεν τον άκουσαν. Υπάρχει φυσικά και το εξάγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα, που κάτω από αυτές τις συνθήκες και πέρα από το «νεφελώδες» του πράγματος, παραπέμπει σε έναν δημιουργικό ...ύπνο! Το «δημιουργικό σοκ» δηλαδή, ο μόνος νέος όρος που ο κ Σαμαράς εισηγήθηκε διεκδικεί κι αυτός την θέση του στη λίστα με τις οξύμωρες φράσεις Ελλήνων πολιτικών. Αυτές δηλαδή που όταν τις ακούμε πρέπει να φανταζόμαστε ακριβώς το αντίθετο από ότι δηλώνουν.

Τελικά το «Ζάππειο 2» δεν ήταν παρά μια άτυπη προεκλογική εξαγγελία για τις εκλογές που έρχονται.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved