Πάτρα-Το λιμάνι της αγωνίας

Στην πολυβραβευμένη ταινία του Ελίας Καζάν με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο, ήταν οι γκάγκστερς που λυμαίνονταν το Νιου Τζέρσ
Παπασταύρου Λίντα
Πάτρα-Το λιμάνι της αγωνίας

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Στην πολυβραβευμένη ταινία του Ελίας Καζάν με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο, ήταν οι γκάγκστερς που λυμαίνονταν το Νιου Τζέρσεϊ. Στην σημερινή Ελληνική πραγματικότητα η μαφία στο λιμάνι της Πάτρας έχει ενδυθεί με τις υπόγειες διαδρομές κάποιων αξιωματούχων και τη δυστυχία των λαθρομεταναστών.
Από το μεσημέρι της Πέμπτης, Σομαλοί, Αφγανοί, Παλαιστίνιοι και ποιος ξέρει ποιές ακόμη από τις ...δώδεκα φυλές, μετέτρεψαν την Πάτρα σε πεδίο μάχης, διεκδικώντας λίγα μέτρα επιστασίας στην «προνομιούχο» παραλιακή ζώνη.
Δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια που οι στοιβαγμένοι «Άθλιοι» της Πάτρας έρχονταν σε αντιπαράθεση. Η κομβική θέση της πόλης την έχει καταστήσει εδώ και καιρό κέντρο διερχομένων για όλους τους αποδιωγμένους από τις πατρίδες τους που βλέπουν την Ευρώπη σαν τον παράδεισο τους και την Πάτρα ως χρυσή διέξοδο.
Όσον αφορά τις γενικότερες συνθήκες που οδήγησαν στην μεγαλύτερη μέχρι τώρα σύρραξη λαθρομεταναστών είναι μάλλον μονότονο να επαναλάβω το τι «καλούδια» έφερε στην πόρτα μας η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου και την ένταση που εξωτερίκευσε η τριπλή σύνοδος Ερμή-Άρη-Πλούτωνα. Όμως γιατί στην Πάτρα; Ποιά μπορεί να είναι τα αστρολογικά δεδομένα που «επέτρεψαν» κάτι τέτοιο;


Το ωροσκόπιο των Πατρών
Η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους έγινε τον Οκτώβριο του 1828, όταν η τουρκική φρουρά παραδόθηκε στο Γάλλο στρατηγό Μαιζόν, ύστερα από ολιγοήμερη πολιορκία. Ως ημερομηνία αναφέρεται η 7η Οκτωβρίου αν και ...δυστυχώς για τους αστρολόγους δεν είναι η μόνη εκδοχή και οπωσδήποτε μια πληροφόρηση από κάποιον η κάποια που γνωρίζει λεπτομέρειες θα μπορούσε να διασαφηνίσει το ...μυστήριο.
Σύμφωνα πάντως με αυτό το στοιχείο και με πιθανή ώρα «γέννησης» περίπου στις 10:20 το πρωί (κατέληξα σε αυτήν ύστερα από την αξιολόγηση των προόδων), η Πάτρα είναι Ζυγός με Ωροσκόπο στον Τοξότη και τη Σελήνη στους Ιχθύες στον 3ο οίκο. Κάτι που απλά σημαίνει ότι τα ταξίδια, η επικοινωνία, το «πάντρεμα» των πολιτισμών, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της πόλης και ο ορισμός της ως «Πύλης εισόδου» είναι πέρα για πέρα ...αληθινά και στην αστρολογική πραγματικότητα. Θα έλεγα μάλιστα ότι το πληθωρικό τ-τετράγωνο του Δία στο Σκορπιό με την αστρική Αφροδίτη και την αστρική Σελήνη, ανταποκρίνεται πλήρως στην ...ιδιαίτερη φήμη που έχουν οι γυναίκες της πόλης, ως προς τις ερωτικές τους δραστηριότητες....

Στο χάρτη της πόλης, που είναι με διορθωμένη ημερομηνία, ξεχωρίζει ο Ήλιος στο 10ο οίκο, ο οποίος αναδεικνύει τον πρωτεύοντα ρόλο της στην σύγχρονη Ελλάδα, με τον αστρικό Δία (κάνει σύνοδο με τον Ήλιο) να επαυξάνει τη λάμψη, το μεγαλείο αλλά και την έκταση της και τον αστρικό Ερμή-επίσης σε σύνοδο με τον Ήλιο-να υποδηλώνει τη σημασία των Πατρών ως εμπορικού και συγκοινωνιακού κόμβου. Η θέση του Δία στο Σκορπιό μπορεί επίσης να συνδεθεί με τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που έχει γνωρίσει η Πάτρα κατά περιόδους, και την ιδιαίτερα έντονη νυκτερινή ζωή της.

Ωστόσο το μάτι ενός αστρολόγου δεν γίνεται να μην πέσει στον Πλούτωνα μέσα στον 4ο οίκο, μια ένδειξη ενός κύκλου καταστροφών και αναγεννήσεων που τουλάχιστον ιστορικά έχει επιβεβαιωθεί αρκετές φορές τόσο από τις επισκέψεις του Εγκέλαδου, όσο και από τους βομβαρδισμούς της πόλης στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Πλούτωνας σχηματίζει μάλιστα ένα ίδιο-συναστριακό τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό αλλά και το δίδυμο Άρη-Κρόνου που μαζί με τον πλανήτη των ανατροπών δεσπόζει στον άξονα 2ου-8ου, των κερδών και των απωλειών.
Η είσοδος του στον 1ο οίκο της πόλης αμέσως μετά το 2000 συνέβαλε σε μια διαρκή όσο και υποβόσκουσα αλλαγή των δεδομένων και του χαρακτήρα της. Η Πάτρα γέμισε από απεγνωσμένους σαλταδόρους πλοίων η φορτηγών και κάποια στιγμή βρέθηκε με έναν πλήρως αναπτυγμένο-όσο και τρισάθλιο-καταυλισμό εξαθλιωμένων μεταναστών που ήταν όνειδος για την πόλη αλλά και για τη χώρα. Κι εδώ πρέπει να σημειώσω ότι ανεξάρτητα από την ακρίβεια της ημερομηνίας και της ώρας στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο, η ενεργοποίηση του Πλούτωνα, με βάση τον τετραγωνισμό της γενέθλιας θέσης του, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου είναι δεδομένη. Και από αυτήν την άποψη, το ότι τα εκτεταμένα επεισόδια της Πέμπτης συνέβησαν με τον Άρη να τετραγωνίζει το γενέθλιο Πλούτωνα, έχει τη σημασία του.
Φυσικά μια μόνη ένδειξη δεν αρκεί για να αιτιολογήσει το πολεμικό κλίμα που έζησαν οι Πατρινοί εξ αιτίας της σύρραξης των περιθωριακών φιλοξενούμενων τους. Στον προοδευτικό χάρτη, υπάρχει μια αμοιβαία «ρήξη» ανάμεσα στον Άρη και τη Σελήνη, που ...αλληλοτετραγωνίζονται. Και όσον αφορά την προχωρημένη Σελήνη-η οποία να θυμίσω ότι συνδέεται άμεσα με το λαό-στο Σκορπιό, η ένταση παρά την όποια οξύτητα της έχει περιορισμένη διάρκεια. Μάλιστα, το τετράγωνο της με το γενέθλιο Κρόνο στο Λέοντα, ύστερα από περίπου ενάμισι μήνα, υποδηλώνει ότι θα μπει μια τάξη στο όλο θέμα, έστω και μέσα από περιορισμούς που δεν θα είναι αρεστοί σε όλους.

Το τετράγωνο όμως του προχωρημένου Άρη με τη γενέθλια Σελήνη είναι πολύ πιο καυτό και ...επίμονο, όσον αφορά τη διάρκεια της επιρροής του. Κατ’ επέκταση όσο περνάει από το χέρι του θα συντηρήσει την ένταση, βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και τους αγανακτισμένους, απηυδισμένους-πείτε το όπως θέλετε-πολίτες, οι οποίοι είναι ...έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Παραφράζοντας την ιστορία, η σκιά μιας «Νύχτας του Αγίου Ανδρέα» πλανάται πάνω από την πόλη και η παρομοίωση βέβαια δεν αναφέρεται σε κάποια ημερομηνία αλλά στα αποτελέσματα.

Κλείνοντας αυτήν την μάλλον πειραματική προσέγγιση στο ωροσκόπιο των Πατρών, δεν μπορώ να μην επισημάνω και τις υπόλοιπες ανησυχητικές διαστάσεις που μπορεί να έχει η ενεργοποίηση του γενέθλιου Πλούτωνα. Ο πλανήτης έχει βαλθεί να αναμορφώσει την πόλη με κάθε τρόπο κι αυτό βέβαια συμπεριλαμβάνει από πολιτικές αποφάσεις και κοινωνικές εξελίξεις μέχρι φυσικές καταστροφές. Αποφεύγοντας για ευνόητους λόγους να αναφερθώ στις ενδείξεις των προοδευμένων γωνιακών ακμών (απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια και σιγουριά για τα δεδομένα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει) μένω στις ενδείξεις των διελεύσεων και της Ηλιακής Επιστροφής. Η είσοδος του ανατρεπτικού Ουρανού στον 4ο οίκο της πόλης θα γίνει για πρώτη φορά την άνοιξη του 2011 και θα οριστικοποιηθεί ύστερα από ένα χρόνο, ορίζοντας μια μακρά περίοδο ανατροπών, αναταράξεων αλλά και μεγάλου πλήθους αναμορφωτικών παρεμβάσεων ας μην ξεχνάμε ότι στην ίδια περιοχή θα βρεθεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και ο Δίας).
Όσον αφορά τους ετήσιους χάρτες των «γενεθλίων» της πόλης, τόσο ο φετινός όσο και εκείνος του 2011 έχουν τον Άρη σε περίοπτη θέση (στο 10ο και τον 4ο οίκο αντίστοιχα. Ωστόσο η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο στην Ηλιακή του 2011, υποδηλώνει ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο και για ένα χρόνο οι πολίτες της Πάτρας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ενέργεια ενός πλανήτη που «έρχεται» από τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της πόλης και ο οποίος ήδη ...σουλατσάρει στο 10ο. Η εγκληματικότητα αλλά και η τοπική οικονομία-διαφθορά δείχνουν να είναι οι αιχμές του Κρόνιου «δόρατος» και σίγουρα αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, πολλοί θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved