ΜΑΤ κατά διαδηλωτών-Η κατευθυνόμενη βία προάγγελος εξελίξεων

Η Ιστορία διδάσκει
Παπασταύρου Λίντα
ΜΑΤ κατά διαδηλωτών-Η κατευθυνόμενη βία προάγγελος εξελίξεων

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Απορίες δημιουργεί, αν μη τι άλλο, η μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, ύστερα από την πορεία που οργάνωσαν οι συνδικαλιστικοί φορείς στο κέντρο των Αθηνών. Κι αυτό γιατί σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, όπου όλα κρέμονται από μια κλωστή και το ζητούμενο υποτίθεται πως είναι η εθνική συναίνεση, κάποιοι έδωσαν την εντολή να εξαντληθεί η βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής με αυτονόητο κίνδυνο να έχουμε μια επανάληψη των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008. Ο άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή, ο οποίος βρίσκεται σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας θυμίζει αναπόφευκτα τον Νοέμβριο του 1980 όταν στην πορεία του Πολυτεχνείου τα ΜΑΤ έστειλαν στον άλλο κόσμο τον Κουμή και την Κανελοπούλου. Τότε «ψηνόταν» η πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Ράλλη, όπως αντίστοιχα συνέβη και το 2008 με την κυβέρνηση Καραμανλή.

Ο νευροχειρουργός κ Παπανικολάου τόνισε χαρακτηριστικά: «Σπάνια έχω δει τόσο βίαια κτυπήματα».

Η Ιστορία διδάσκει. Και προσωπικά, παρότι θα ήθελα να πιστεύω στη δύναμη του λαϊκού κινήματος και το αυτεξούσιο του, γνωρίζω πλέον πως πολύ συχνά αυτό χειραγωγείται ή αξιοποιείται από κέντρα εξουσίας και οικονομικό-πολιτικά συμφέροντα. Κι αυτό στην Ελληνική πραγματικότητα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική καταστροφή, κρίση ή εθνική τραγωδία και πίσω από σχεδόν κάθε εξέγερση μεγάλων διαστάσεων βρίσκονται δυστυχώς «αόρατοι δάκτυλοι» που ρίχνουν κι ανεβάζουν κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Κι αν δεν υπάρχει ένταση, την δημιουργούν...

Διερευνώντας αστρολογικά τα γεγονότα της Τετάρτης, φαίνεται πως πράγματι κάτι «περίεργο» υφαίνεται στα παρασκήνια, από γνωστά-άγνωστα κέντρα αποφάσεων.

Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει η παρουσία του Άρη στην μηδενική μοίρα του Ταύρου και στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, μια διέλευση που συνδέεται άμεσα με υπόγειες διαδρομές και υπονομευτικές πρακτικές. Μάλιστα όσον αφορά την ωμή βία της Τετάρτης, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η θέση του αστρικού Άρη πάνω στον γενέθλιο τροπικό Πλούτωνα της χώρας στον Κριό και τον 11ο οίκο.

Δείτε πως αποτυπώνεται αυτή η αστρολογική πραγματικότητα στον διπλό χάρτη που σας παραθέτω. Στον εσωτερικό κύκλο είναι το ωροσκόπιο της Ελλάδας και στον εξωτερικό οι αστρικές διελεύσεις για το μεσημέρι της Τετάρτης.


mat_attack

Αυτή η σύνοδος Άρη-Πλούτωνα, η οποία έτσι κι αλλιώς από μόνη της -ιδιαίτερα σε συλλογικό επίπεδο- παραπέμπει σε εκρηκτικές καταστάσεις και θανάσιμους κινδύνους, συνδυάστηκε με μια ακόμη όψη των δύο πλανητών, ένα τετράγωνο του διελαύνοντα αστρικού Άρη με τον τροπικό Πλούτωνα στην 7η μοίρα του Αιγόκερω και τον 8ο οίκο του Ελληνικού ωροσκοπίου. Το κακό ουσιαστικά τρίτωσε, αφού στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας υπάρχει ένα ίδιου τύπου τετράγωνο του Άρη στον Τοξότη με τον αστρικό Πλούτωνα στο ζώδιο των Ιχθύων. Το όλο δράμα δηλαδή παίχτηκε σε μια σκηνή που είναι πάντα έτοιμη να φιλοξενήσει ανάλογες «παραστάσεις».

Έτσι λοιπόν ο Άρης στον 12ο οίκο (παρασκήνιο) ενεργοποιήθηκε πάνω σε ένα πολιτικό καμβά (ο Πλούτωνας στον 11ο), συνδεόμενος με τον 8ο (εγκληματικότητα, σκοτεινοί κύκλοι-συμφέροντα).

Παράλληλα οι γενέθλιες προδιαγραφές της όψης των δύο πλανητών στο Ελληνικό ωροσκόπιο παραπέμπουν σε υπονομεύσεις, συγκρούσεις και υπόγειες διαδρομές με τερματικούς «σταθμούς» τον 11ο (πολιτική-οι) όπου βρίσκεται ο τροπικός Πλούτωνας και τον 7ο (εχθροί και σύμμαχοι-αντιπαραθέσεις), όπου φιλοξενείται ο τροπικός Άρης. Ο ενδιάμεσος σταθμός είναι βέβαια ο 8ος οίκος (οικονομία-ενεργειακοί πόροι) με τον γενέθλιο Δία της Ελλάδας σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα να αποτυπώνει τις πλούσιες προοπτικές αλλά και τα νήματα των συμφερόντων ή της διαπλοκής.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας δεν είναι βέβαια στιγμιαίες εκδηλώσεις και δεν πρόκειται για ένα αυστηρά εσωτερικό θέμα της χώρας. Το μέγεθος του προβλήματος για την Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού μια πιο προσεκτική ματιά στον χάρτη που σας παρέθεσα αποκαλύπτει πως ο διελαύνων αστρικός Πλούτωνας βρίσκεται στην 13η μοίρα του Τοξότη, έτοιμος να συναντήσει τον γενέθλιο τροπικό Άρη.

Εξετάζοντας το θέμα από αστρο-ιστορική σκοπιά είναι εύκολο να διαπιστώσουμε πως μπορεί να επιδρά ο αστρικός Πλούτωνας πάνω στον τροπικό Άρη. Αντίθεση το 1922, τρίγωνο το 1963, τετράγωνο το 1974 και εξάγωνο το 1987. Τέσσερις χρονιές που χαρακτηρίστηκαν από μικρότερες ή μεγαλύτερες Ελληνοτουρκικές κρίσεις με μπόλικο παρασκήνιο και καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας στις δύο περιπτώσεις των δυσαρμονικών όψεων (αντίθεση και τετράγωνο).

Οι συνέπειες μάλιστα αυτών των δύο κρίσεων στην πολιτική σκηνή της χώρας ήταν ...εκκωφαντικές.

Όπως έχω ξαναγράψει δεν υπάρχει ούτε μια «εσπευσμένη» κυβερνητική ανατροπή στην Ελλάδα, η οποία να μην συνδέεται με την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.

Και το 2012 είναι η σειρά της συνόδου του διελαύνοντα αστρικού Πλούτωνα με τον γενέθλιο τροπικό Άρη. Μια σύνοδος βέβαια μπορεί να έχει και θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά αλλά σε κάθε περίπτωση την κρίση με την «φίλη και γείτονα» δεν την γλιτώνουμε. Μια κρίση που έχει από πίσω της μεγάλη «ουρά» Γιατί όλα αυτά που διαδραματίζονται στις μέρες μας στοχεύουν στο να στήσουν το κατάλληλο σκηνικό, ώστε μέσα στο πνεύμα μιας «επιβεβλημένης αναμόρφωσης» ανάλογης με εκείνες του 1922 και του 1974, οι ενεργειακοί πόροι της Ελλάδας και της Τουρκίας να οδηγηθούν κατευθείαν στις τσέπες του διεθνούς κεφαλαίου.

Για την ώρα πάντως, τόσο μέσα στο Μάιο, όσο και τον Ιούνιο, οι «στάσεις» του Άρη στο Ελληνικό «μετρό» θα συνεχιστούν. Όχι με συνοδοιπόρο τον Πλούτωνα αλλά τους ...αξιότιμους κυρίους Κρόνο και Ουρανό. Τα τετράγωνα του διελαύνοντα τροπικού Άρη από τους δύο πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας που λόγω θέσης στον άξονα 4ου-10ου έχουν άμεση σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας, είναι προγραμματισμένα για τις 19-20 και 30-31 Μαΐου, αντίστοιχα. Και όσον αφορά τον αστρικό Άρη οι σχετικές ημερομηνίες είναι 21-22 Ιουνίου και 2-3 Ιουλίου.

Πρόκειται για ημέρες όπου εκτός από τις αυξημένες πιθανότητες μιας κυβερνητικής κρίσης, οι ρήξεις και οι συγκρούσεις μπορεί να ανάψουν σπίθες σε όλη την επικράτεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved