Ο Α΄ Παγκόσμιος Κυβερνοπόλεμος

Αν δεν σας λέει τίποτα η λέξη Anonymous, σίγουρα δεν έχουν την ίδια εικόνα το Twitter, το Facebook, η Visa, η Master
Παπασταύρου Λίντα
Ο Α΄ Παγκόσμιος Κυβερνοπόλεμος

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Αν δεν σας λέει τίποτα η λέξη Anonymous, σίγουρα δεν έχουν την ίδια εικόνα το Twitter, το Facebook, η Visa, η Master, η Amazon, η Swiss Bank η Pay Pal και βέβαια οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ.
Με αιτία και αφορμή την υπόθεση Julian Assange, το προηγούμενο τετραήμερο οι «Ενωμένοι Χάκερς» εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε όσους ιστότοπους δυσχέραναν ή απέκοψαν δυνατότητες της Wikileaks. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι η Anonymous επιστράτευσε πάνω από 30.000 εθελοντές, οι οποίοι με τη βοήθεια ενός λογισμικού (LOIC) μετέτρεψαν τους υπολογιστές τους σε πυροβολαρχίες του διαδικτύου. Πυρ ομαδόν εναντίον των σέρβερ παγκόσμιων κολοσσών, που σχεδόν γονάτισαν ή αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους για αρκετές ώρες*.
«Είμαστε παντού, είμαστε ο καθένας σας, είμαστε παντού» λένε οι υπερασπιστές της ελεύθερης έκφρασης και φυσικά ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις ...εσχάτων.

Τι ήταν όμως αυτό που αστρολογικά προκάλεσε την παγκόσμια σύγκρουση;

Η δημιουργία του World Wide Web (www) από τον Τιμ Μπέρνερς Λη έγινε στις 6 Αυγούστου του 1991 στη Γενεύη της Ελβετίας (στο CERN) και το πρώτο μήνυμα προς τους απανταχού χρήστες στάλθηκε στις 16:00:12΄΄ GMT.**

Και το ωροσκόπιο αυτής της στιγμής είναι όντως εντυπωσιακό. Ο Ουρανός σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο αποτυπώνουν το χαρακτήρα μιας επινόησης που άλλαξε τον κόσμο. Η Δήμητρα, ο πλανήτης της αποδοχής και ένας από τους πιο σημαντικούς επικοινωνιακούς δείκτες βρίσκεται στο 10ο οίκο και το Σκορπιό τονίζοντας τις δυνατότητες προπαγάνδας η χειραγώγησης αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες που παρέχει το νέο μέσον. Αυτές εξ άλλου εντοπίζονται και στην παρουσία του Ήλιου και του Δία στον 8ο οίκο και του Πλούτωνα στον 11ο. Όσον αφορά τη διακίνηση των πληροφοριών όμως όλα τα ...λεφτά είναι ο Ωροσκόπος στον Τοξότη και η αντίθεση του με τη Σελήνη στους Διδύμους. Αυτό κι αν είναι μετάδοση πληροφορίας!

Δεν θα σας ...ταλαιπωρήσω με ίδιο-συναστριακές όψεις που είναι αρκετές και σημαντικές, θα κάνω όμως μια εξαίρεση για μια από αυτές που θα την βρούμε μπροστά μας: Το τετράγωνο του αστρικού Ουρανού με τον Άρη στον 9ο οίκο. Η ίδια όψη υπήρχε και τις μέρες που ξέσπασε ο πόλεμος, με τον διελαύνοντα Άρη μάλιστα να «πατάει» πάνω στον γενέθλιο Ωροσκόπο.

Επίσης, στην Ηλιακή Επιστροφή για το 2010 οι ενδείξεις βγάζουν ...μάτι. Τ-τετράγωνο με τους Άρη-Κρόνο από τη μια πλευρά (στο Ζυγό), τους Δία-Ουρανό απέναντι (στον Κριό) και τον Πλούτωνα στη μέση. Όλο το σκηνικό μου θυμίζει την παροιμία «δυό γάιδαροι μαλώνανε (στην προκειμένη περίπτωση είναι τέσσερις) σε ξένο αχυρώνα». Ο Πλουτωνάκος από τον Αιγόκερω επωφελείται από όλο το παιχνίδι συγκεντρώνοντας ακόμη περισσότερες εξουσίες...

Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Στον προοδευτικό χάρτη, ο προχωρημένος Άρης στην Παρθένο σχηματίζει ακριβές τετράγωνο με τη γενέθλια Σελήνη. Εδώ εντοπίζονται και τα ενεργειακά αίτια της διεθνούς διαμάχης, η οποία με δεδομένη την όχι και τόσο γρήγορη κίνηση του «κόκκινου πλανήτη» θα μας απασχολήσει εντατικά και τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2011 η προοδευμένη Σελήνη θα πιάσει με τη σειρά της το γενέθλιο Άρη (αντίθεση από τους Ιχθύες) και θα γίνει του ...διαδικτύου!

Εκείνο όμως που με βάζει σε σκέψεις είναι η επερχόμενη είσοδος του Κρόνου στο 10ο οίκο του WWW. Σε συνδυασμό με το γενέθλιο τετράγωνο του πλανήτη της «σύνεσης» με τη Δήμητρα είναι πολύ πιθανόν να επιβληθούν ουσιαστικοί περιορισμοί-πάντα για το καλό μας-και ύστερα από 2-3 χρόνια να μιλάμε για δύο Παγκόσμιους Ιστούς, έναν των κυβερνώντων κι έναν των απανταχού αντιεξουσιαστών...


*Κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για αυτήν την επίδειξη δύναμης θα βρείτε στο neologio.gr
** Έτσι τουλάχιστον αναγράφεται στη σχετική σελίδα του alt hypertext στην οποία παραπέμπει το άρθρο της Ελληνικής Wikipedia για τον Παγκόσμιο Ιστό (θα βρείτε την ώρα πατώντας στο more options)


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved