Ο χορός των ομολόγων-Όλα τα μωρά στην πίστα...

Φυσικά από μια τέτοια στημένη ιστορία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Ποσειδώνας που την ίδια περίοδο ήταν στα μέσα
Παπασταύρου Λίντα

από το Γ. Ριζόπουλο

Το πόρισμα της βουλής δεν φείδεται απόδοσης ευθυνών: Είτε πρόκειται για παραλείψεις, είτε για έμμεσες ευθύνες, είτε για ...καραμπινάτες μίζες εμπλέκει στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους χρηματιστηριακών εταιρειών, ασφαλιστικών ταμείων ακόμη και στελέχη τραπεζών. Και αυτή η παρέλαση των θεωρούμενων ως υπαίτιων του σκανδάλου δίνει ίσως μια από τις πληρέστερες εικόνες για το τρόπο που λειτουργεί το τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα (σε 8ο και 11ο οίκο αντίστοιχα) στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, μία όψη που ταλανίζει το Ελληνικό κράτος από τη γέννηση του, συνδέοντας υπόγεια την Οικονομία του με τα πολιτικά συμφέροντα.

Τα αμαρτωλά ομόλογα εκδόθηκαν καθώς ο Πλούτωνας έμπαινε στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας (η σύνδεση με δάνεια είναι μάλλον προφανής), την περίοδο μάλιστα που ο πλανήτης σχημάτιζε μια αντίθεση με τη γενέθλια Σελήνη της χώρας στο 2ο οίκο. Η παρουσία του στις ημερομηνίες έκδοσης των ομολόγων είναι κάτι περισσότερο από αισθητή τόσο στην πρώτη έκδοση της σειράς (6/7/2005), όσο και στο περιβόητο ομόλογο με ανάδοχο την JP Morgan (22/2/2007) το οποίο έκλεισε εκείνον τον κύκλο της διασπάθισης του δημόσιου πλούτου. Οι όψεις του αστρικού Πλούτωνα με τον Ήλιο (αντίθεση και τετράγωνο, αντίστοιχα) περιγράφουν μια κατά τα άλλα φυσιολογική διαδικασία δανειοδότησης η οποία με δεδομένη την παθογένεια της Ελληνικής Οικονομίας, ήταν λογικό να φουντώσει το σπόρο της διαφθοράς που φωλιάζει στο Ελληνικό ωροσκόπιο. Και με το πρόσχημα αυτής της δανειοδότησης είχαμε για μια ακόμη φορά μια μελετημένη αναδιανομή πλούτου υπέρ των διαπλεκομένων, ανάλογη με άλλες μεγάλες «μπάζες» του πρόσφατου και απώτατου παρελθόντος μας.

Η έκδοση του πρώτου δομημένου ομολόγου της σειράς, με τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα σε ...θέση μάχης

Φυσικά από μια τέτοια στημένη ιστορία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Ποσειδώνας που την ίδια περίοδο ήταν στα μέσα του Υδροχόου, συνεχίζοντας να επηρεάζει τον γενέθλιο Ήλιο της χώρας. Ο Ήλιος στην κοσμική αστρολογία συνδέεται με τις απανταχού ηγεσίες και από αυτήν την άποψη δεν ξενίζει καθόλου το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των ομολόγων κινούνται σε πολύ υψηλά κλιμάκια.
Αν και στην κοσμική αστρολογία χρησιμοποιούνται συνήθως οι τρίμηνοι χάρτες της εισόδου του Ήλιου στα παρορμητικά ζώδια, είναι χαρακτηριστικό ότι στις Ηλιακές Επιστροφές για την Ελλάδα και των τριών ετών (2005, 6 και 7) η σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα ενεργοποιείται τα μάλα εξ αιτίας των όψεων που σχηματίζει.

Την πρώτη χρονιά τετράγωνο με τη Σελήνη και τη Δήμητρα στο Σκορπιό, τη δεύτερη σύνοδο με τον Ερμή και τετράγωνο με το Δία-πάλι στο Σκορπιό (εδώ βγήκαν οι μεγάλες ...κουτάλες) και την τρίτη σε αντίθεση με τον Κρόνο (πρόκειται για το δομημένο ομόλογο που επαναγοράστηκε από την JP Morgan με επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού κατά 3 εκατομμύρια ευρώ).
Ψάχνοντας το ποιοι ωφελήθηκαν από αυτές τις συναλλαγές ακολούθησα την αστρολογικά αδόκιμη αλλά κατά τα άλλα πολύ γνωστή πολιτική του follow the money, όπερ αστρολογικά μεταφράζεται «ακολούθησε το Δία». Για την πρώτη δέσμη των ομολόγων ο Δίας (στην Ηλιακή του 2005 είναι στο Ζυγό και το 12ο οίκο) υποδεικνύει πολιτικούς παράγοντες, για τη δεύτερη οικονομικά «κεφάλια» και δη των ασφαλιστικών ταμείων (είναι στο Σκορπιό και το 10ο οίκο) και για την περίπτωση του τελευταίου ομολόγου ενοχοποιούνται κύκλοι του εξωτερικού, χρηματιστές αλλά και επιχειρηματίες (ο Δίας είναι στον Τοξότη στον 8ο οίκο). Σε δύο περιπτώσεις, η θέση του Δία (Ζυγός, Τοξότης) αφήνει και κάποιες σκιές για νομικούς η δικηγόρους που καρπώθηκαν επίσης ένα μερίδιο από τις μίζες.

Η τιμωρία των ενόχων
Παρότι το «Ειδικό Δικαστήριο» επιφορτισμένο με την κρίση για ατασθαλίες πολιτικών προσώπων κρατάει από τα μέσα του 19ου αιώνα στην ιστορία της χώρας μας μόνον πέντε φορές είχαμε την επιβολή ποινών-δίκαιων η άδικων-και οι δύο από αυτές ήταν το 1990 και το 1992. Έχει όμως ενδιαφέρον το ότι τελικά δύο άλλες δίκες που έμειναν στην ιστορία της πολιτικής ζωής του τόπου, έγιναν αμφότερες ύστερα από ισάριθμες εθνικές καταστροφές (η δίκη των 6 και η δίκη των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου) με τον Πλούτωνα να βρίσκεται σε εξαιρετικά «επίκαιρη» θέση. Την πρώτη φορά στην 10η μοίρα του Καρκίνου και τη δεύτερη στην 7η του Ζυγού. Κατά τη γνώμη μου αυτό οφείλεται στην ίδιο-συναστριακές σχέσεις του τροπικού Άρη στον Τοξότη και τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, με τον αστρικό Δία (σύνοδος) και τον αστρικό Πλούτωνα (τετράγωνο). Αν η ιστορία επαναληφθεί, μέσα στο 2011 θα έχουμε το τρίτο-και σίγουρα συγκριτικά πιο ήπιο-επεισόδιο αυτής της σειράς με τους κατηγορούμενους να απολογούνται για μια ακόμη εθνική αποτυχία. Σε αυτό το μήκος κύματος εξάλλου εκπέμπει και η προσεχής Ηλιακή Επιστροφή της Ελλάδας που θα αρχίσει να «τρέχει» από τις 3/2/2011. Σε μια χρονιά που θα αλλάξουν σχεδόν όλα στο πολιτικό σκηνικό, η ένταση θα φθάσει στο ...απροχώρητο και στο θέατρο των αντεγκλήσεων και του «πολέμου» συμπεριλαμβάνονται και οι αίθουσες των δικαστηρίων.

Φτάσαμε στην «ώρα μηδέν»
Στο μεταξύ-και παρά τις αντίθετες προθέσεις του νυν πρωθυπουργού-ο Πλούτωνας θα συνεχίσει απτόητος το έργο του στον 8ο οίκο των οικονομικών, αναπαράγοντας τις συνθήκες για ένα νέο «μεγάλο φαγοπότι» κάποιων από αυτούς που νέμονται την εξουσία. Η είσοδος του στον Αιγόκερω πριν από δύο χρόνια άλλαξε τη ...βάρδια των συνδαιτυμόνων, οι κερδοσκόποι αγκαλιάστηκαν με το ΔΝΤ, και το τετράγωνο του με τον Κρόνο μας έβαλε τα δύο πόδια σε ...μισό παπούτσι.

Η τρέχουσα Ηλιακή Επιστροφή είναι εξαιρετικά ενδεικτική όλης αυτής της κατάστασης: Ο Ωροσκόπος στον Τοξότη μέσα στον γενέθλιο 8ο της χώρας, τον Άρη στον 8ο και το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα να κυριαρχεί με τον δεύτερο μάλιστα στον 9ο οίκο (εξωτερικό) να έχει σφιχταγκαλιάσει τη Σελήνη (το λαό), ποτίζοντας την πίκρες και στενοχώριες. Από αύριο και μέχρι τα Χριστούγεννα η επέλαση του Άρη στον 8ο οίκο της Ελλάδας-και 1ο της Ηλιακής-θα δώσει στις εξελίξεις μια κυματοειδή μορφή-από την κόλαση στον παράδεισο και ...τούμπαλιν. Από αυτήν την άποψη η περίοδος δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, ούτε είναι βέβαια και ασφαλής. Θεωρώ πάντως ότι αν η χώρα μας αντέξει τις πιέσεις μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τότε θα έχει ξεπεράσει σε ένα μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας και στο τραπέζι θα παραμείνουν κυρίως τα εθνικά θέματα. Και οι πιθανότητες που έχουμε είναι καλές, χάρις κυρίως στην παρουσία του Δία στο 2ο οίκο.

Η είσοδος του Δία στον Κριό τον Ιανουάριο θα σημάνει το εναρκτήριο λάκτισμα για μια νέα κερδοφορία πάνω στις πλάτες των ανυποψίαστων απελπισμένων (το Φεβρουάριο θα γίνει το ...γκολ οφσάιντ). Και αν αυτό με δεδομένες τις τωρινές συνθήκες δείχνει κάπως περίεργο, μην ξεχνάτε ότι οι απανταχού κερδοσκόποι βρίσκουν πάντα τον τρόπο να σερβίρουν το «τυράκι» τους. Το δεύτερο ημίχρονο της «ελπιδοφόρας ανάπτυξης» (έτσι θα παρουσιαστεί στον κόσμο) θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, μόλις ο Δίας μπει στον Ταύρο. Εκεί-και ξανά στο τέλος του 2011-χρειάζεται και η μεγαλύτερη προσοχή αφού πολλά «πακέτα» μπορεί να αλλάξουν χέρια μέσα σε μια στιγμή.
Οι εκτιμήσεις μου τοποθετούν την αρχή μιας ουσιαστικής ανάπτυξης από τον Μάιο του 2012 και ύστερα. Φυλάξτε λοιπόν τα καλύτερα για εκείνες τις μέρες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved