Η ώρα της Κάθαρσης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

H 11η Οκτωβρίου 2010 ήταν η ημερομηνία της κάθαρσης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον ειδικό φρουρό που
Παπασταύρου Λίντα
Η ώρα της Κάθαρσης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

από το Β. Παπαδολιά









H 11η Οκτωβρίου 2010 ήταν η ημερομηνία της κάθαρσης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον ειδικό φρουρό που 22 μήνες πριν αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και οδήγησε μεταξύ όλων των άλλων στην εξέγερση και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου του 2008, παίρνοντας μαζί του όλη την Αθήνα.
Είναι τυχαία η επίδραση του προσώπου του Επαμεινώνδα Κορκονέα στα πράγματα της Ελλάδας; Για όσους έχουν δει το χάρτη της Ελλάδας του 1830 δεν μπορεί να αγνοηθεί η σύνοδος του Άρη της χώρας με την τριπλή σύνοδο Ήλιου/Δία/Ερμή του ειδικού φρουρού. Είναι σαφές γιατί εκφράστηκε πλήρως η προσωπικότητα του μέσα από τα σώματα ασφαλείας της χώρας.
Μόνο που ο Άρης στον Τοξότη, όπως και τα σώματα ασφαλείας στη χώρα μας δε γνωρίζουν δυστυχώς τι θα πει «όρια» και δεν ελέγχουν συχνά τις «παρορμήσεις» τους.
Πόσο μάλλον που στο γενέθλιο χάρτη του ο Κορκονέας έχει τετράγωνα Άρη/Ερμή και Άρη/Ήλιου με τον Άρη σε ακριβές τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Ήλιου/Ερμή, δείχνοντας μία έξτρα ευαισθησία στο να αντιδρά με πράξεις βίας σε λεκτικές αντιπαραθέσεις. Κι επιπλέον, αν και ο χάρτης είναι φτιαγμένος για την ανατολή του Ήλιου, δεν μπορώ να μην υποψιαστώ ότι θα ισχύει μάλλον η σύνοδος Σελήνης / Ουρανού που βλέπω στο χάρτη του.

Από την άλλη πώς να μην τον θεωρήσει κανείς μοιραίο άνθρωπο για την ιστορία της χώρας, άνθρωπο πάνω στον οποίο εκφράστηκαν όλα τα πολιτικά απωθημένα ένθεν και ένθεν, όταν βλέποντας τις διελεύσεις της 6/12/2008 παρατηρεί το ΤΑΥ- Τετράγωνο Άρη/Κρόνου/Ουρανού να γίνεται πάνω στις γενέθλιες θέσεις του Άρη του σε συνδυασμό με την τριπλή σύνοδο που αναφέραμε παραπάνω. Ακόμα και η θέση της Σελήνης συμβάλλει στην ενεργοποίηση του Άρη του τη συγκεκριμένη ώρα που συνέβη το γεγονός.

Πριν δύο ημέρες όμως ήρθε η ώρα της κρίσης και της κάθαρσης και για 'κείνον. Κάθαρση που παραδόξως βίωσε ως απευλευθέρωση (Ήλιος από διέλευση σε σύνοδο με γενέθλιο Ουρανό και Κλήρο της Τύχης), με τον Ερμή να προσεγγίζει τον Ουρανό, δείχνοντας ότι θα μιλούσαν γι’ αυτόν τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα ο Κρόνος διελαύνει το ηλιακό του Μεσουράνημα σηματοδοτώντας την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο σύνοδος Ήλιου/Κρόνου στο Ζυγό δε τον βοήθησε, καθώς σε τετράγωνο με τη γενέθλια Αφροδίτη του, του στέρησε τους συμμάχους της εξουσίας, ενώ το τετράγωνο του Πλούτωνα ως προς τη γενέθλια θέση του και η αντίθεση του Κρόνου που πάει να γίνει προς το γενέθλιο Χείρωνα του δείχνει αναγκαστικές αλλαγές από τη μία και πολλή δουλειά που θα πρέπει να γίνει για να επουλωθούν τραύματα και να συγχωρεθούν πράξεις προς τον ίδιο του τον εαυτό.
Η ουσία είναι ότι ο Κορκονέας αποτέλεσε μία μοιραία μορφή για τη δεκαετία που διανύουμε. Δε θα ήταν υπερβολή για παράδειγμα να πούμε ότι τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν δύο: Το Βατοπαίδι και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. Συνεπώς ο Κορκονέας θα μείνει στην ιστορία σαν ένας άλλος Γκοτζαμάνης, που οι ενέργειες του σηματοδότησαν μία σειρά από αλλαγές και εξελίξεις στην πολιτική ιστορία της χώρας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved