21η Απριλίου – Η σταύρωση των Ελλήνων

Θα θεωρήσω λοιπόν την 1πμ ως ώρα έναρξης
Παπασταύρου Λίντα
21η Απριλίου – Η σταύρωση των Ελλήνων

από το Β. Παπαδολιά

Vassilis_new

21η Απριλίου σήμερα και καθώς βρισκόμαστε τη Μεγάλη Πέμπτη δεν είναι τυχαία η συσχέτιση του τίτλου με την επέτειο του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα. Ενός γεγονότος που ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των πατεράδων μας έχουμε ακούσει απόψεις υπέρ και κατά, αλλά που η εθνική μας παιδεία μετά το 1974 μας έχει μάθει όλους εμάς της γενιάς του Πολυτεχνείου και μετά να το βλέπουμε όπως ήταν και χωρίς δικαιολογίες, ως ανατροπή της Συνταγματικής Τάξης.

Πολλές φορές αναρωτήθηκα ποιο θα μπορούσε να είναι το Ωροσκόπιο της ημέρας αυτής ως ημέρας Επαναστατικής Πράξης. Θεωρώ ότι στην Πολιτική Αστρολογία τέτοιες επαναστατικές πράξεις έχουν δικό τους χάρτη, όπως προσπάθησα να δείξω και στην περίπτωση του άρθρου για τη Λιβύη και την εξέλιξη του κινήματος του Καντάφι (Τα χίλια Πρόσωπα του Μουαμάρ Καντάφι ).

Ψάχνοντας στο internet βρήκα μία αρκετά λεπτομερή καταγραφή των γεγονότων στις σελίδες της Wikipedia. Αν και είναι μαχητό βεβαίως κατά πόσον μπορεί να στηριχτεί κανείς σε τέτοιες πηγές για ιστορικά γεγονότα, εμένα με ενδιέφερε μόνο η ώρα της έναρξης του κινήματος και ως προς αυτό θα ακολουθήσω την παρακάτω πληροφορία:

«Οι συνωμότες διστάζουν

Ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός και ο Συνταγματάρχης Νικόλαος Μακαρέζος συναντήθηκαν στο αρχηγείο των Τεθωρακισμένων στο Γουδί, στις 11.30΄ της 20ης Απριλίου . Ο Παπαδόπουλος δεν είχε λάβει ακόμα κάποιες πληροφορίες και πρότεινε να αναβάλουν το πραξικόπημα κατά είκοσι τέσσερις ώρες. Ο Παττακός αρνήθηκε κι η διαφωνία τους κράτησε αρκετή ώρα. Τελικά ο Παττακός ανακοίνωσε στους άλλους συνωμότες ότι εκείνος θα ξεκινούσε το κίνημα είτε τον ακολουθούσαν, είτε όχι και τότε συμφώνησαν κι οι υπόλοιποι. Ωστόσο, το πραξικόπημα είχε ήδη καθυστερήσει κατά μία ώρα και οι πρώτες μετακινήσεις μονάδων άρχισαν μετά τη 1π.μ.»

Θα θεωρήσω λοιπόν την 1πμ ως ώρα έναρξης των επιχειρήσεων μη έχοντας κάποια άλλη πιο συγκεκριμένη πληροφορία. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα η σελίδα της Wikipedia με θέμα Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική ως προς το συνωμοτικό σχέδιο και τη μοναδική προσπάθεια αντίδρασης που προήλθε από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γεώργιο Ράλλη (το αναφέρω προς τιμήν του).

Ο χάρτης της έναρξης των επιχειρήσεων εμφανίζεται αμέσως πιο κάτω…

enarxi

Ερμηνεύοντας το χάρτη ως χάρτη «γέννησης» μιλάμε σαφώς για μία πράξη επιβολής και ελέγχου όπως υποδηλώνεται από τον Ωροσκόπο στον Αιγόκερω. Σε τρίγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα η «στιγμή» μας δείχνει την επαναστατική και συνωμοτική πράξη. Η Σελήνη βρίσκεται στο Σκορπιό ενισχύοντας τη μυστικότητα, ενώ συγκλίνει σε Πλούτωνα και Ουρανό (τα προοδευτικά του χάρτη θα μπορούσαν να δείξουν ότι για τους επόμενους δέκα μήνες η Σελήνη θα συνέχιζε στην ίδια πορεία «ανατροπής». Την ίδια στιγμή πάντως ο Ωροσκόπος βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Άρη στο Ζυγό, θέση που κατά την άποψη μου τα επόμενα χρόνια θα δείξει τον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος που θα διεξαχθεί κυρίως στο εξωτερικό από εξόριστους Έλληνες.

Στο χάρτη του καθεστώτος πάντως ο Δίας βρίσκεται σε θέση έξαρσης στον 7ο οίκο, δείχνοντας ότι διπλωματικά είχε υποστήριξη από το εξωτερικό ή τουλάχιστον ανοχή. Σε τρίγωνο μάλιστα με τον Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα υποστήριζε τις ψευδαισθήσεις μεγαλομανίας.

Χαρακτηριστικότερο όλων ίσως ήταν το γεγονός ότι την 21η Απριλίου ο Ήλιος μόλις έμπαινε στον Ταύρο, ζώδιο που καλώς ή κακώς συχνά συνδέεται με δικτάτορες ή καθεστώτα. Η θέση του Ήλιου στον 3ο οίκο είναι ενδιαφέρουσα, γιατί δε θα την περίμενε κανείς ως θέση δικτατορικού καθεστώτος. Δείχνει ότι το καθεστώς ήθελε όντως να επικοινωνήσει (επιβάλλει) τις ιδέες του, όπως άλλωστε δείχνει κι η σύνοδος Ερμή/Κρόνου (λογοκρισία) ένθεν και ένθεν του 3ου οίκου με τον Κρόνο να είναι και κυβερνήτης του Ωροσκόπου.

Ας δούμε όμως και τη συναστρία του χάρτη με το Ωροσκόπιο της Ελλάδας. Αν και συνήθως ο χάρτης συντάσσεται με συντεταγμένες ελληνικές θα πειραματιστούμε (και στο εξής) με συντεταγμένες Λονδίνου, καθώς εκεί συνετάχθη το Πρωτόκολλο.

synastria

Το πρώτο ενδιαφέρον σημείο είναι η παρουσία του Ήλιου στο 12ο οίκο που συνιστά συνωμοτική πράξη. Η Αφροδίτη του καθεστώτος στον 12ο οίκο (κοντά στον εναλλακτικό ωροσκόπο που χρησιμοποιείται ως σήμερα) δείχνει μία ωραιοποιημένη εικόνα που καταφέρνει να δίνει στην Ελλάδα το καθεστώς προς τα έξω («έξυπνη», προσαρμοστική και διπλωμάτισσα Αφροδίτη στους Διδύμους).

Ο Δίας στον 3ο στηρίζει ακόμη περισσότερο το επικοινωνιακό κρεσέντο (άλλωστε η πρώτη πράξη του καθεστώτος ήταν η γνωστή συνέντευξη τύπου περί της Ελλάδας – ασθενούς, επιχείρημα που επίσης συναρτάται με τον Ήλιο στον 12 οίκο).

Ο Κρόνος από την άλλη στον 11ο οίκο της χώρας σε συγκλίνουσα σύνοδο με τον Πλούτωνα είναι ίσως το στοιχείο που συγκεντρώνει τα υπέρ και τα κατά. Οι υπέρ της Χούντας λένε ότι ξεφορτώθηκε τους «πουλημένους» πολιτικούς (ο Πλούτωνας στον 11ο «δείχνει» άλλωστε όπως βλέπουμε και σήμερα το διαπλεκόμενο κοινοβούλιο). Οι κατά λένε ότι απλά κατέλυσε το κοινοβουλευτικό σύστημα.

Ο Ωροσκόπος του καθεστώτος βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι είναι στον 8ο οίκο της χώρας δείχνοντας και τη συνωμοσία και την ξένη υποστήριξη, ενώ Ουρανός, Πλούτωνας και Σελήνη στον 5ο δείχνουν την προσπάθεια επιβολής ενός νέου «πολιτιστικού προϊόντος» στη χώρα του «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Από πλευράς όψεων ξεχωρίζω:

- τα τετράγωνα Ουρανού και Πλούτωνα στον Ωροσκόπο της Ελλάδας (αν θεωρήσουμε αυτόν ως Ωροσκόπο) που έφεραν μία απότομη αλλαγή στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

- τα τετράγωνα Ουρανού και Πλούτωνα του καθεστώτος προς τη Σελήνη της Ελλάδος, κατεξοχήν όψεις δικτατορίας.

- από την άλλη όμως το τρίγωνο Σελήνης της Ελλάδας προς τον Άρη του καθεστώτος (υποστήριξη «αντιστασιακών» κυρίως διασήμων (Ζυγός) που «κήρυτταν» στο εξωτερικό)

- το τρίγωνο της Σελήνης του καθεστώτος προς το Δία της Ελλάδας (ξένη υποστήριξη αλλά και υποστήριξη ανάδειξης νέων «επιχειρηματιών» μέσω του καθεστώτος των «επιδοτήσεων» που η Χούντα πρωτοέφερε ως μέτρο, επιπλέον όμως να παραδεχτούμε και θετική οικονομική διαχείριση).

- από την άλλη όμως και το τετράγωνο του Κρόνου του καθεστώτος προς το Δία της Ελλάδας που έδιωξε κάποιους άλλους «επενδυτές» ή αποξένωσε κάποιες άλλες «φίλες» χώρες.

- τη σύνοδο Κρόνου του καθεστώτος με τον Πλούτωνα της Ελλάδας που αναφέραμε προηγουμένως. Να συμπληρώσουμε απλά εδώ τη γενικότερη σημασία του γεγονότος ότι η παρουσία του Κρόνου στη θέση αυτή ενεργοποιούσε γενικότερα το γενέθλιο τετράγωνο Δία/Πλούτωνα. Έτσι, ενώ άλλοι επιχειρηματίες αποσύρθηκαν, άλλοι ωφελήθηκαν μέσω της νέας διαπλοκής που δημιούργησε αυτή τη φορά το ίδιο το καθεστώς (στη θέση της παλιάς). Υπήρξε κατά συνέπεια μία γενικότερη αλλαγή στην επιχειρηματική τάξη.

- την αντίθεση του Άρη της Ελλάδας με την Αφροδίτη του καθεστώτος (επαναστατικές πράξεις του στρατού όπως το κίνημα του Ναυτικού ή το αίτημα ασύλου του πολεμικού πλοίου «Βέλος»), που, αν και ανοιχτή, φαίνεται να λειτούργησε, καθώς αμαύρωσε τη δήθεν καλή του εικόνα.

- Τις διευκολυντικές όψεις του Ερμή του καθεστώτος με Ήλιο και Κρόνο του γενέθλιου χάρτη της χώρας, στοιχεία που δείχνουν ότι τόσο η ρητορεία όσο και η νομοθεσία (Ερμής στον 11ο) του καθεστώτος στην πράξη υιοθετήθηκαν στη συνέχεια από τη «δημοκρατία» που διατήρησε πλείστους όσους νόμους της επταετίας ως είχαν.

- Το τρίγωνο του Δία αλλά και την αντίθεση Ουρανού και Πλούτωνα του καθεστώτος προς την Αφροδίτη της Ελλάδας που έφερε το φαινόμενο παλιοί καλλιτέχνες όπως ο Μπιθικώτσης, να αποξενωθούν μη θέλοντας να δώσουν υποστήριξη, αλλά παράλληλα πλειάδα νέων τραγουδιστών (πασίγνωστων σήμερα δυστυχώς) να αναδειχθεί στην περίοδο αυτή εκμεταλλευόμενοι το κενό που άφησαν οι «παλιοί», αλλά συχνά και την ανοχή/υποστήριξη του «συστήματος» της χούντας.

Κοιτάζοντας το χάρτη όσοι από σας ασχολείστε με την αστρολογία ίσως ανακαλύψετε και κάποιες άλλες όψεις που τις θεωρήσετε σημαντικές ή δώσετε έμφαση σε κάποιες περισσότερο από τις άλλες. Το σίγουρο είναι όμως ότι η θέση Σελήνης / Ουρανού / Πλούτωνα και Ωροσκόπου τη στιγμή εκδήλωσης του κινήματος είναι από τις πιο χαρακτηριστικές θέσεις τόσο από πλευράς του ίδιου του χάρτη των επιχειρήσεων όσο και από πλευράς συναστρίας με το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας (τετράγωνα με Σελήνη αλλά και πιθανό Ωροσκόπο).

Κατόπιν τούτου προκύπτει ίσως η ανάγκη να εξετάζουμε καλύτερα την έναρξη τέτοιων επαναστατικών πράξεων, καθώς η εκδήλωση αυτών των γεγονότων δείχνει να δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη φύση των γεγονότων που ακολούθησαν, ενώ για όσους θέλουν να πειραματιστούν περισσότερο ο χάρτης «γέννησης» του κινήματος θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως χάρτης πρόβλεψης της «μοίρας» του μέσα από τις γνωστές μεθόδους αστρολογικής πρόβλεψης.

Έχοντας πει τα παραπάνω, ας συλλογιστούμε, βοηθούσης και της Αστρολογίας, ποιες είναι οι συνθήκες που οδηγούν συνήθως μία χώρα σε τέτοιες εκτροπές και ας συγκρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις για να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα με το «κεκτημένο» της δημοκρατίας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved