Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών-New kids on the block

Αν όμως ο Δίας εξασφαλίζει έστω και έναν
Παπασταύρου Λίντα
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών-New kids on the block


1.Ένα Άρμα Leopard ή καρναβαλιού;

Από τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, «σερνόταν» η φήμη πως ο «αντί-μνημονιακός» Γιάννης Δημαράς θα ιδρύσει νέο κόμμα. Πριν από μερικές ημέρες η φήμη επιβεβαιώθηκε και την Πέμπτη 14 Απριλίου, γύρω στις 19:45 έγινε και η επίσημη διακήρυξη.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Δημαράς μίλησε για αντίσταση αλλά και την θέληση να ταράξει την πολιτική σκηνή. Καλά όλα αυτά, όμως τελικά, η απορία παραμένει. Όντας βουλευτής από το 1996 και κοντά στα 70 για ποιά ...φρεσκαδούρα μιλάμε;

Και δεν αναφέρομαι μόνον στην νοοτροπία αλλά κυρίως στον δυναμισμό που απαιτείται για να αντιμετωπιστούν οι ένθεν και κείθεν κίνδυνοι.

Προσωπικά πάντως συντάσσομαι με τον Αριστοτέλη: «Οι κατώτεροι επαναστατούν για να γίνουν ίσοι με όλους, και οι ίσοι για να γίνουν ανώτεροι. Αυτή είναι η νοοτροπία που δημιουργεί τις επαναστάσεις.»

Η εξίσωση που δείχνει την δημιουργία και την πορεία ενός κινήματος είναι:

Vulcanus=Aries Point/Cupido=Aries point/Δίας=Πλούτωνας/Admetos= Zeus/Kronos=Κρόνος/Kronos=Ήλιος /Poseidon

Ερμηνεία: Καλά ξεκινήματα, καλοτυχία. Οι ριζικές αλλαγές. Προβλήματα με πυρκαγιές και δολιοφθορές από κυβερνητική επέμβαση. Προβλήματα που δημιουργεί το ίδιο το κράτος. Ομορφιά και ευγένεια.

Aries Point/Δίας=Αφροδίτη/Πλούτωνας=Δίας/Vulcanus=Aries Point/Hades

Καλή τύχη. Ικανοποίηση. Κατοχές. Χρήματα. Καλή τύχη και γενικότερα επιτυχία. Γενική ικανοποίηση. Μετασχηματισμός. Αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Χρηματοδότηση. Δοκιμασίες.

Αries Point = Άρης/Cupido= Αφροδίτη /Πλούτωνας = Kronos /Poseidon = Ήλιος /Σελήνη= Βόρειος Δεσμός /Kronos

Εργασία που απαιτεί την συμμετοχή-συνδρομή άλλων. Αρμονία πνεύματος και θέλω. Η εναρμόνιση των δυνατοτήτων με τις επιθυμίες. Ιδεολογικό σχήμα. Οι φιλικές σχέσεις που σχηματίζουμε με αλλά άτομα γενικότερα. Επαφές με Δικαστικές και Κρατικές Αρχές.

Το Άρμα Πολιτών ξεκινάει καλά. Έρχεται να εκθέσει ζητήματα. Να κρίνει και να καυτηριάσει αλλά υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν «λυτοί και δεμένοι» ώστε να μην προκόψει. Δύσκολα θα κλείσει 4 έτη ζωής.

Karl Heinz Ottinger

2. Άρμα νίκης

Αν μη τι άλλο η ημέρα και η ώρα, που διάλεξε ο Γιάννης Δημαράς για να διακηρύξει την ίδρυση του «Άρματος», συγκεντρώνουν αρκετά αστρολογικά πλεονεκτήματα, που έχουν να κάνουν τόσο με την ανταπόκριση του κοινού, όσο και με την γενικότερη υποστήριξη του από οικονομικούς ή επιχειρηματικούς κύκλους.

arma_politwn

Βέβαια, η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία, πάνω στην ακμή του 7ου οίκου, μου θυμίζει έντονα το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα που είχε ιδρυθεί επίσης με μια ανάλογη σύνοδο στον Τοξότη, έκανε έναν εντυπωσιακό κύκλο στο Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ύστερα απλά ...μας τελείωσε.

Αν όμως ο Δίας εξασφαλίζει έστω και έναν γόνιμο κύκλο ζωής, η αντίθεση της Σελήνης με τη Δήμητρα στους Ιχθείς, είναι η βάση της λαϊκής ανταπόκρισης στην νέα απόπειρα του κ Δημαρά, αφήνοντας μάλιστα ένα ...άρωμα ιδεολογίας, που τον τελευταίο καιρό τελεί υπό εξαφάνιση.

Τα δύο ουράνια σώματα συνδέονται με σύνοδο στην φετινή του Ηλιακή επιστροφή, πιθανότατα και στο γενέθλιο χάρτη του (η αστρική Δήμητρα με την τροπική Σελήνη).

Έχουμε δηλαδή μια πολλαπλή εμφάνιση των δύο «κυριών», κάτι που πιστοποιεί την ισχύ τους και σίγουρα προσφέρει τα εχέγγυα για την είσοδο του Άρματος στη Βουλή.

Απλά θα ήταν πολύ καλύτερα αν βρίσκονταν σε κάποιο γωνιακό οίκο.

Επιμένω στη Δήμητρα, γιατί πραγματικά είναι η ...μισή προϋπόθεση, τόσο για μια πολιτική καριέρα, όσο και για την ευόδωση της. Το άλλο μισό έχουν αντίστοιχα στην δικαιοδοσία τους ο Ουρανός και ο Δίας.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι ο κ Δημαράς Αιγόκερως, με τέσσερεις πλανήτες στους Διδύμους και εξάγωνο του Δία με τη Δήμητρα, έχει περάσει με επιτυχία πολλές «εξετάσεις» στην δημοσιογραφία και την πολιτική.

Παράλληλα, η ανοικτή σύνοδος της Δήμητρας με τον Κρόνο, ευθύνεται πρακτικά για τη διατήρηση του αρκούντως αξιόπιστου πολιτικού προφίλ του, παρά τις ...Διδυμίσιες παλινδρομήσεις του από το ΠΑΣΟΚ στο ΔΗΚΚΙ και τούμπαλιν.


dimaras

Η σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό είναι η δεύτερη όψη που συνοδεύει τα έργα και τις ημέρες του κ Δημαρά. Σημάδι επαναστατικής διάθεσης, απρόβλεπτης εκρηκτικότητας αλλά και ξαφνικών -ενίοτε σοκαριστικών- εξελίξεων. Επιπλέον σε αυτούς τους δύο πλανήτες οφείλει ο κ Δημαράς τη γοητεία που ασκούσε και ασκεί, ιδιαίτερα στο γυναικείο φύλο, αφήνοντας διάχυτη την αίσθηση του ερωτικού και διαφοροποιημένου πολιτικού (κάνουν αντίθεση με την Αφροδίτη του στον Τοξότη).


Όσο για τον Κρόνο, σίγουρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να ριφθεί ο «κύβος» του Άρματος, αφού αυτήν την περίοδο τετραγωνίζει από τον Ζυγό τον Ήλιο του κ Δημαρά. Από αυτήν την άποψη το όλο εγχείρημα φαντάζει δύσκολο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ...μπάρμπα Κρόνος ξέρει να προστατεύει και να δικαιώνει τα παιδιά του (τους Αιγόκερους μεταξύ άλλων) ιδιαίτερα αν βρίσκονται στα «ήντα».

Με βάση πάντως το ωροσκόπιο του «Άρματος», το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι οι υπονομευτικές πρακτικές από πολιτικούς του ανταγωνιστές (ονόματα ...δεν λέμε), αφού ο Κρόνος στον 12ο οίκο σε αντίθεση με τον Άρη, δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι ...καλύτερο. Με δεδομένη μάλιστα και την παρουσία του Ουρανού στον ίδιο άξονα, αυτές οι πρακτικές σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία.

Γιάννης Ριζόπουλος

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved