Κορέα-Πότε θα "σπάσει η στάμνα";

Οσμή πολέμου σηκώθηκε ξαφνικά από την Τρίτη στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας
Παπασταύρου Λίντα

από τον Βασίλη Παπαδολιά


Τι να περιμένουμε από τη νέα σύγκρουση στην Κορέα;

Οσμή πολέμου σηκώθηκε ξαφνικά από την Τρίτη στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας. Σε μία μέρα που η αντίθεση Σελήνης/ Άρη έφερε οσμή πολέμου γενικότερα, για τη Νότια Κορέα αυτό σήμανε πρόκληση σε πόλεμο. Ο γενέθλιος χάρτης της χώρας σχετίζεται με τη μέρα εθνικής ανεξαρτησίας στις 15 Αυγούστου 1948, μέρα που ορκίστηκε και η πρώτη κυβέρνηση. Σαν ώρα λαμβάνεται η δωδεκάτη νυκτερινή (η οποία προτείνεται και από το Astrotheme).

Στο χάρτη αυτό, παρατηρούμε τη σύμπτωση της αντίθεσης Άρη/Σελήνης πάνω στο γενέθλιο Δία του κράτους στον 7ο οίκο των εξωτερικών σχέσεων. Αυτό διογκώνει τη σύγκρουση, αλλά από την άλλη δίνει την αίσθηση της παλικαριάς στη Νότια Κορέα (η οποία ανταπάντησε με αντίποινα που δε γνωρίζουμε στο βορειοκορεατικό έδαφος).
Από την άλλη ο Κρόνος στο μεσοδιάστημα Άρη/ Ποσειδώνα ίσως και να φέρει διάψευση στις ψευδαισθήσεις της χώρας περί στρατιωτικής επιβολής ή επάρκειας.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει ο χάρτης αυτός και για τα δικά μας πράγματα, καθώς έχει περίπου την ίδια οικοθεσία με το χάρτη της Ελλάδας με μόνη διαφορά ότι ο Ήλιος στηρίζει τον Κρόνο στο Λέοντα, αντί να του αντιτίθεται όπως στην Ελλάδα.
Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να δούμε τι λέει για όλα αυτά και ο χάρτης της Βόρειας Κορέας. Η μέρα ανεξαρτησίας της εορτάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους (1948), χωρίς να ξέρουμε ώρα όμως. Για λόγους ανάλυσης θα χρησιμοποιήσουμε τη 12η νυκτερινή και πάλι.

Στο χάρτη της Βόρειας Κορέας ο Άρης έχει θέση στο Σκορπιό, δείχνοντας το στρατοκρατούμενο κράτος. Αντίθετα με τη Νότια Κορέα, που η Σελήνη είναι σε σύνοδο με το Δία πιο εξωστρεφής, ενώ στη Βόρειο Κορέα στο ζώδιο του Σκορπιού είναι πιο εσωστρεφής και πειθαρχική. Από πλευράς διελεύσεων όμως έχουμε και πάλι μία διέγερση του Δία από το διελαύνοντα Άρη (κι εδώ θράσος), ενώ ο Άρης δέχεται την επίδραση του Πλούτωνα.
Εκείνο που θα αναμένουμε πάντως με μεγάλη περιέργεια είναι η επίδραση των διελεύσεων του Άρη μέσα στο Δεκέμβρη κι ιδιαίτερα τη σύνοδο Άρη/Ερμή/Πλούτωνα στις 14/12 επάνω στη μοίρα του Σκορπιού.
Εν κατακλείδι πάντως το επόμενο δίμηνο προβλέπεται επαναστατικό και για τις δύο χώρες, καθώς ο μεν Δεκέμβρης με το τετράγωνο του Δία από διέλευση θα ενθαρρύνει τις αναθεωρητικές τους τάσεις, ο Γενάρης όμως με το τετράγωνο του Ουρανού από διέλευση προς τη γενέθλια θέση τους αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια τους και αντί να πάρουν αυτό που ήθελαν να βγουν και χαμένοι, πρώτα η Νότια Κορέα και μετά η Βόρεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved