Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 23° 18' 38" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 19° 24' 02" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 05° 53' 24" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 11° 55' 57" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΡΗΣ - 09° 57' 47" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 22° 12' 25" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 29° 03' 11" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 10° 17' 43" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 20° 49' 47" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 23° 44' 59" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 28° 56' 08" ΔΙΔΥΜΟΙ

Εθνική αντίσταση-Γοργοπόταμος 1942

Η επιχείρηση στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της γέφυρας πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοεμβρίου

Από τον Urania Lab

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗ

Ηταν σούρουπο της 28ης του Σεπτέμβρη του 1942, γύρω στις 8.30 μ.μ., όταν από το αεροδρόμιο Φαγίντ της Αιγύπτου απογειώθηκαν, με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα, τρία βρετανικά αεροπλάνα. Το καθένα από αυτά μετέφερε από μία ομάδα τεσσάρων σαμποτέρ όπου ένας ήταν αρχηγός, ένας ειδικός στις ανατινάξεις, ένας χειριστής ασυρμάτου κι ένας γνώστης της ελληνικής γλώσσας.

Μετά τα μεσάνυχτα της 28ης προς 29η του Σεπτέμβρη τα αεροπλάνα βρίσκονταν πάνω από τα βουνά της Ρούμελης, με τους σαμποτέρ έτοιμους να πέσουν στα προκαθορισμένα σημεία όπου θα έπρεπε να υπήρχαν αναμμένες φωτιές: Η πρώτη και η τρίτη ομάδα θα έπεφταν στην Γκιώνα και η δεύτερη στην περιοχή του Ν. Ζέρβα στο Σακαρέτσι. Ομως, φωτιές δεν εντοπίστηκαν, ρίψη αλεξιπτωτιστών δεν έγινε και ύστερα από άσκοπους γύρους δύο ωρών τα αεροπλάνα γύρισαν στη βάση τους.

Δύο μέρες αργότερα η επιχείρηση επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά με μεγαλύτερη επιτυχία. Ετσι, οι δύο από τις τρεις ομάδες έπεσαν στην περιοχή της Γκιώνας ενώ η τρίτη έπεσε στην περιοχή του Καρπενησίου σε επόμενη επιχείρηση, περίπου ένα μήνα αργότερα.

Οι τρεις ομάδες των Βρετανών σαμποτέρ είχαν έρθει στην Ελλάδα ύστερα από απόφαση του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής με άμεσο στόχο να εκτελέσουν μια αποστολή με την κωδική ονομασία «HARLING». Η αποστολή αυτή προέβλεπε να ανατιναχθεί μία από τις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού ή Γοργοποτάμου και τελικά η γέφυρα που επιλέχθηκε να ανατιναχθεί ήταν αυτή του Γοργοποτάμου...

Η επιχείρηση και η στρατιωτική της σημασία

Η επιχείρηση στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της γέφυρας πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοεμβρίου του 1942 από εκατόν πενήντα αντάρτες του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Αρη Βελουχιώτη, εξήντα αντάρτες του ΕΔΕΣ με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Ζέρβα και δώδεκα Αγγλους σαμποτέρς, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Εντι Μάγιερς και υπαρχηγό τον ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ.

Το σχέδιο ανατίναξης ήταν των Εγγλέζων. Το είχε επεξεργαστεί ο Ε. Μάγιερς που ήταν ειδικός σ' αυτού του είδους τα σαμποτάζ. Το σχέδιο όμως της επίθεσης για την κατάληψη της γέφυρας - έτσι ώστε να είναι δυνατή η υπονόμευση και ανατίναξή της - συζητήθηκε ανάμεσα στον Αρη Βελουχιώτη, το Ναπολέοντα Ζέρβα και τους Βρετανούς.

Χρόνος έναρξης της επιχείρησης καθορίστηκε η 11η βραδινή της 25ης Νοεμβρίου 1942. Γύρω στη 1.30 σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. Την ώρα εκείνη κατέφθανε μια αμαξοστοιχία με ενισχύσεις απ' τη Λαμία (Λιανοκλάδι). Το τρένο είχε μπει στη γέφυρα, όταν έγινε η έκρηξη και συντρίβει μαζί με ένα τμήμα της. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη και έτσι ολοκληρώθηκε η καταστροφή με επιτυχία. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και ολοκληρώθηκε στις 2.21΄ της 26ης. Ο επίλογος της επιχείρησης HARLING γράφτηκε δυο μέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας όταν οι Ιταλοί προχώρησαν στην άνανδρη μέθοδο των αντιποίνων για εκφοβισμό του λαού. Ετσι, αφού παρέλαβαν από τις φυλακές της Λαμίας 14 πατριώτες, τους 7 τους εκτέλεσαν μπροστά στην γκρεμισμένη γέφυρα και τους υπόλοιπους τους εκτέλεσαν στα Καστέλια της Παρνασίδας, απ' όπου και κατάγονταν, μαζί με άλλους 10 κατοίκους.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός,Ουίνστον Τσόρτσιλ,, το είχε χαρακτηρίσει τότε σαν μια μεγάλη επιτυχία, ως εκείνη τη στιγμή, το μεγαλύτερο "σαμποτάζ" της Ευρώπης.
«Ηταν πολύ σημαντικό - αναφέρει ο Ε. Μάγιερς- να παρεμποδίσουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του εχθρού να ενισχύσει τις βάσεις του κατά μήκος της βορειοαφρικανικής ακτής, φέρνοντας προμήθειες διά θαλάσσης από τη Νότια Ευρώπη». Αλλά και οι Γερμανοί σε απόρρητη επίσημη έκθεσή τους, που συνέταξαν στις 9/4/1943 επιτελείς του ειδικού γραφείου Αϊνς Τσε της Θεσσαλονίκης θεωρούσαν τα σαμποτάζ των ανταρτών και ειδικά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ενέργειες «με σκοπό να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της επιμελητείας και τις ενισχύσεις προς το γερμανικό εκστρατευτικό σώμα στη Βόρεια Αφρική από τις στρατοπεδευμένες στην Ελλάδα γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις». Αξιοπρόσεκτη είναι επίσης και η αναφορά του Χέρμαν Νόιμπάχερ, ειδικού εντεταλμένου για οικονομικά και χρηματικά ζητήματα στην Ελλάδα, προς τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ρίμπεντροπ, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 1942. «Η επιχειρησιακή βάση ''Ελλάδα''- γράφει ο Νόιμπάχερ- ήταν ως την αλλαγή της κατάστασης στην Αφρική ουσιαστικά ένα προγεφύρωμα για τον ανεφοδιασμό της Κρήτης και της Βόρειας Αφρικής... Οι συνέπειες της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου είναι πάρα πολύ σοβαρές. Επανάληψη τέτοιων πληγμάτων θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την αντοχή ολόκληρης της επιχειρησιακής βάσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης».

To 1982 η Ελληνική κυβέρνηση καθιέρωσε την επέτειο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» ως επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Σαν ωροσκόπιο ανάλυσης του γεγονότος πέρνουμε το 25/11/1942, 22.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης, ισχύειη πολεμική ώρα και τόπος ο Γοργοπόταμος.


Στο ωροσκόπιο παρατηρούμε μια αντίθεση Ηλίου - Ερμή - Αφροδίτης στον τέταρτο οίκο με τους πλανήτες Κρόνου - Ουρανού στο δέκατο οικο. Αυτή είναι μία καταπληκτική αστρολογική εικόνα που περιγράφει το γεγονός. Ο 10 οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση ή αυτόν που έχει την εξουσία. Εκείνη την περίοδο, εξουσία ηταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Αρα ο 10ο οικός είναι οι γερμανοί κατακτητές. Ο 4 οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει την αντιπολιτεύση, που για την περίοδο, μόνο οι αντάρτες έκαναν αντιπολίτευση στους γερμανούς κατακτητές. Επίσης ο τέταρτος οίκος είναι και το πατριωτικό συναίσθημα.

Οι αρχηγοί των αντάρτκων ομάδων ΕΛΑΣ - ΕΔΕΣ (Ήλιος) με κοινή συνεργασία (Ερμής) και αρμονία (Αφροδίτη) αποφασίσουν για το καλό της πατρίδας (Ήλιος) να ανατινάξουν (Ουρανός) μία γέφυρα (Κρόνος) σιδηροδρομικής γραμμής (Κρόνος στούς Διδύμους). Ο κλήρος του γάμου πέφτει ακριβώς στην τριπλή σύνοδο Ηλίου - Ερμή - Αφροδίτης. Κάποιος θα αναρωτηθει, δικαίως, τι ρόλο έχει ο γάμος σε μια πολιτική ανάλυση ωροσκοπίου. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αντάρτικες ομάδες ησαν διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού. Το ΕΔΕΣ ηταν αντάρτικη ομάδα δεξιάς προέλευσης, ενώ ο ΕΛΑΣ ηταν αντάρτικη ομάδα αριστερής προέλευσης. Η κοινη δράση τους στον γοργοπόταμου, ήταν μια και μοναδική και δεν υπήρξε άλλη. Ετσι ο κλήρος του γάμου ήταν σημαδιακός για την περιπτωσή που εξετάζουμε. Ο γάμος διαλύθηκε και το διαζύγιο ισχύει μέχρι και σήμερα. Ενας άλλος κλήρος, εκείνου του επαγγελματισμου, πέφτει πάνω στον Ποσειδωνα, που είναι σημειοδότης των ξένων πρακτόρων. Θυμηθειτε ότι ο Συνταγματάρχη Εντι Μάγιερς και ο ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ ήσαν εγγλέζοι πράκτορες, ειδικοί στα πυρομαχικά. Η επιχείρηση άρχισε σε ώρα Δία, που κάνει τρίγωνο με την τριπλή σύνοδο ΗΛΙΟΥ - ΕΡΜΗ - ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Αυτή η όψη έδωσε και το τελικό,θετικό αποτέλεσμα.

Από αστρο-χαρτο-γραφική ανάλυση έχουμε τα εξής στοιχεία

Γενικά η αστρο-χαρτο-γραφική γραμμή του ΑΡΗ μας δειχνει τις εστίες του πολέμου.
Η γραμμή του ΑΡΗ περνά πάνω από την στρατιά του Ρόμελ, που ήταν και η αιτία της ανατίναξης του Γοργοπόταμου και βέβαια πάνω από την ΓΕΡΜΑΝΙΑ, που ήταν η χώρα που είχε την άμεση επίδραση από την ανατίναξη, γιατί καθυστέρησε ο ανεφοδιασμός της Στρατιάς του Ρόμελ. Οι αστρο-χαρτο-γραφικές γραμμές ΗΛΙΟΥ, ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ περνούσαν σχεδόν ακριβώς από το σημείο της ανατίναξης. Οι αστρο-χαρτο-γραφικές γραμμές του ΚΡΟΝΟΥ - ΟΥΡΑΝΟΥ περνούσαν πάνω από το Κάιρο, έκει που πάρθηκε η απόφαση για την Επιχείρηση «HARLING.

Ας δούμε και μερικά στοιχεία από τα ατομικά ωροσκόπια των πρωταγωνιστών του Γοργόποταμου, που συνεβαλαν στην επιτυχία της επιχείρησης.

Στο ωροσκόπιο του Ζέρβα βλέπουμε ένα τρίγωνο Αρη και Ουρανού που μας δείχνει ότι ο Ζέρβας είχε στο αίμα του την οργάνωση ένοπλων ομάδων για την διενέργεια ανταρτοπολέμου.Το τρίγωνο Σελήνης και Ουρανού μας δείχνει ότι ο Ζέρβας είναι ένας διορατικός στρατιωτικός που βλέπει τις ανάγκες του λαού και τον φροντίζει με ιδιαίτερο τρόπο.Ετσι στις 6-9-1941 ιδρύει την αντάρτικη ομάδα ΕΔΕΣ.Την ημέρα ίδρυσης του ΕΔΕΣ παρατηρούμε ότι ο Ουρανός της οργάνωσης είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα του(πολιτική εφαρμογή των οραμάτων του), ο γενέθλιος Αρης είναι σε σύνοδο με τον Δία του ΕΔΕΣ(οργάνωση ένοπλων ομάδων) Επίσης έχουμε συνοδο του γενέθλιου Κρόνου με τον Ηλιο του ΕΔΕΣ( άξιος στρατιωτικός αρχηγός)και τέλος ο γενέθλιος Δίας σε σύνοδο με την Σελήνη του ΕΔΕΣ(απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης). Με αυτές τις αστρολογικές ενδείξεις η επιτυχία του ΕΔΕΣ ήταν βέβαιη.

Στο ωροσκόπιο του Βελουχιώτη βλέπουμε μια αντίθεση Αρη και Δία που τον κάνει ικανό στην οργάνωση αντάρτικου με πλούσιο στρατιωτικό εξοπλισμό, που τον στρέφει εναντίον των αντιπάλων του λαού.Το τετράγωνο Αρη και Ηλιου τον κάνει ιδρύσει τον ΕΛΑΣ στις 16-2-1942 που εκφράζει την αντίθεση του λαού εναντίον των Γερμανων.

Την ημέρα ίδρυσης του ΕΛΑΣ παρατηρούμε ότι ο Ηλιος της οργάνωσης είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο του Βελουχιώτη ( άξιος στρατιωτικός αρχηγός), αυτή την όψη την είδαμε και στον χάρτη του Ζέρβα-ΕΔΕΣ, κατι που δηλώνει ότι πράγματι αυτές οι οργανώσεις ειχαν κατι καρμικό. Ο γενέθλιος Κρόνος σε τετράνωνο με τον Ουρανό του ΕΛΑΣ, που μας δείχνει ότι ο Βελουχιώτης μέσω του ΕΛΑΣ έκανε τον λαό να ξεχάσει τις όποιες πολιτικες διαφωνίες του για ένα κοινό σκοπό τον πόλεμο εναντίον των κατακτητών.

Από το ωροσκόπιο του Εντι Μάγιερς παρατηρούμε μια σύνοδο Δία και Ποσειδώνα στον Καρκίνο που τον κάνει καλο κατάσκοπο. Η σύνοδος αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Αιγόκερω, που τον καλό σχεδιαστή ανορθόδοξου πολέμου. Το εξάγωνο μεταξύ Ουρανού και Κρόνου τον κάνει ειδικό στις ισσοροπίες μεταξύ ατόμων με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Επίσης τον κάνει τέλειο εκτελεστικό όργανο της στρατιωτικής εξουσίας, για θέματα ανορθόδοξου πολέμου.

Σχολιάστε

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

©2011-2020 Astrology.gr - All rights reserved