Παγκόσμιες εξελίξεις-Η «περπατησιά» των αργών πλανητών

Έχουμε σε εφαρμογή από το καλοκαίρι (τον Ιούλιο)

Παπασταύρου Λίντα
Παγκόσμιες εξελίξεις-Η «περπατησιά» των αργών πλανητών

από τον Karl-Heinz Ottinger



Karl Heinz Ottinger


Αργά-αργά, βαριά-βαριά,

Σ’ ακούω στο σκοτάδι,

Το κουρασμένο βήμα σου

Να σέρνεται

Κάθε βράδυ, κάθε βράδυ

Τα τελευταία χρόνια είχαμε τις «πρεμιέρες» των τριών πιο αργών πλανητών σε διαφορετικά ζώδια (ο Ουρανός στον Κριό, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω), κάτι που από μόνο του ως γεγονός λέει πολλά. Πατάει οσονούπω και ο Hades στον Καρκίνο και κατά συνέπεια το παιχνίδι φουντώνει. Τι μπορεί να βγάλουν όμως, όλες αυτές οι πλανητικές αλλαγές στην Ιστορία της Ανθρωπότητας;

Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι, μόνο επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί

Pierre-Joseph Proudhon

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για οικονομικές αυτοκρατορίες των Η.Π.Α, της Κίνας, της Ιαπωνίας κλπ. Όμως η Αμερική είναι σε δεκαπλάσια χειρότερη μοίρα από την Ελλάδα, η Ιαπωνία παλεύει πλέον με τις δυνάμεις της φύσης και τον πυρηνικό εφιάλτη ενώ η Κίνα αντιμετωπίζει έντονο περιβαλλοντικό και επισιτιστικό πρόβλημα.

Η Κίνα με τα φθηνά εργατικά χέρια αναπτύσσεται ραγδαία αλλά όταν το κόστος κτήσεως της τροφής έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια αντιλαμβάνεστε για τι πράγμα μιλάμε.

Και βέβαια οι Κινέζοι τρώνε παραδοσιακά ρύζι αλλά μια καταστροφή να γίνει ακόμη σαν αυτή στη Ρωσία, όταν το καλοκαίρι του 2010 καταστράφηκαν οι σιτοβολώνες της από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, καταλαβαίνετε πως τα πράγματα θα γίνουν απίστευτα δύσκολα.

Η παγκόσμια κτηνοτροφία και γεωργία πρέπει να βελτιώσει την απόδοση της κατά 60 με 70% μέσα στην επόμενη πενταετία για να μην υπάρχει επισιτιστικό πρόβλημα στην υφήλιο.

Η εταιρεία Nomura έχει δημοσιεύσει μια σχετική λίστα με 25 χωρών όπου οι κάτοικοι τους ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του για την απόκτηση ειδών διατροφής.

Το Μπαγκλαντές βρίσκεται στην 1η θέση με το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα να ανέρχεται στα 497 δολάρια και το 53,8% του εισοδήματος των νοικοκυριών να καταναλώνεται στην αγορά τροφίμων. Στη 2η θέση είναι το Μαρόκο με κατά κεφαλήν εισόδημα 2769 δολάρια και όπου 63% του εισοδήματος των νοικοκυριών καταναλώνεται στα τρόφιμα. Στην 3η θέση βρίσκουμε την Αλγερία και ακολουθούν στην 4η θέση η Νιγηρία, στην 5η ο Λίβανος, στην 6η η Αίγυπτος, στην 7η η Σρι Λάνκα, στην 8η το Σουδάν, στην 9η το Χονγκ Κονγκ ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει το Αζερμπαϊτζάν. Η Λιβύη καταλαμβάνει την 16η θέση στη σχετική λίστα ενώ πριν από αυτήν, στην 12η θέση βρίσκουμε τη Ρουμανία, στην 15η το Πακιστάν και στη 14η την Κένυα. Η Τυνησία βρίσκεται στην 18η θέση και η Βουλγαρία στην 19η, με την Ουκρανία να ακολουθεί στην 20η και την Ινδία στην 21η.

Δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση σε κανέναν πως η Κίνα βρίσκεται στην 22η θέση στη σχετική λίστα, με το κατά κεφαλήν εισόδημα να ανέρχεται στα 3267 δολάρια και το δείκτη εξαγωγών τροφίμων ως ποσοστό του ΑΕΠ να λαμβάνει αρνητικές τιμές. Στην 25η θέση είναι η Βενεζουέλα.

Νιγηρία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Λιβύη (για άλλους λόγους) ήδη είναι σε κατάσταση επανάστασης και ανατροπής. Ας μην ξεχνάμε πως η επόμενη 15ετια έρχεται να αλλάξει άρδην την υπάρχουσα κατάσταση.

Τι μπορούμε να περιμένουμε;

Εφόσον η Αμερική έχει τέτοιο οικονομικό ζήτημα με αποτέλεσμα να κάνει περικοπές που θα επιφέρουν ζημία και αποσύνθεση στους μικρομεσαίους τότε περιμένετε τα χειρότερα (αλήθεια με τέτοιο τραγικό πρόβλημα στο δημόσιο χρέος… γιατί δεν προσφεύγει στο ΔΝΤ;)

Η Αμερική, αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή, έχει κοινά σημεία με την Γερμανία προ αναλήψεως της κυβέρνησης από τον Αδόλφο Χίτλερ. Η Αμερική παράγει μόνο μπύρες και όπλα. Και επειδή είναι αδύνατο να γίνουμε όλοι αλκοολικοί θα στήσουν δυο- τρεις βαρβάτους πολέμους και θα ανακάμψουν (έτσι τουλάχιστον πιστεύουν).

Οι πλανήτες και οι εξισώσεις δείχνουν τον δρόμο….

Έχουμε σε εφαρμογή από το καλοκαίρι (τον Ιούλιο) μια πρώτη γεύση του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα, με παράλληλη ενεργοποίηση των εκλείψεων.

Αυτές οι κοσμικές ... σφυριές δρομολογούν δραματικές αλλαγές στον κόσμο μιας και πλέον όλα θα γίνονται για το νερό και την διατροφή.

Κατά την περίοδο 2012-2014, τα τετράγωνα του Ουρανού με τον Πλούτωνα θα φέρουν σημαντικά ζητήματα επιβίωσης για κάποιους.

Η Κίνα ουσιαστικά μοιάζει να πέφτει θύμα της αλόγιστης υπεροχής της. Η Αμερική έχει για μια τετραετία να προσβάλλονται οι σημαντικότεροι άξονες της με ουσιαστικά τοπικά προβλήματα και έκρηξη της εγκληματικότητας αλλά κυρίως την μανία της φύσης.

U.S.A

Ποσειδώνας (διελαύνων)=Κρόνος/Poseidon=Ωροσκόπος/Αφροδίτη=Ερμής/Zeus =Ερμής/Δίας=Δίας/Cupido=Kronos/Admetos=Αφροδίτη /Πλούτωνας= Ουρανός/Zeus=AriesPoint/Hades=Δίας/Ουρανός (γενέθλιος)= [Ποσειδώνας/Kronos=Μεσουράνημα/Ήλιος= Ερμής/Vulcanus= Cupido/Vulcanus Πλούτωνας/Hades (προοδευμένος):

Αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων και έλλειψη πυγμής. Προβλήματα στον κλάδο της υγείας και τραγικά λάθη στην διάγνωση. Το «όνειρο» γίνεται εφιάλτης. Νόμοι και εντολές που δεν αποδίδουν. Μυστικές συμφωνίες και διεργασίες. Προσπάθειες αποτροπής μιας κατάστασης. Φτωχές οικονομικές επενδύσεις. Χάνοντας τα προνόμια ή μια αποκλειστικότητα. Όνειρα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Έκθεση της χώρας σε κίνδυνο. Εμφάνιση μιας νέας και μη ιάσιμης ασθένειας. Η αναθεώρηση –η ακύρωση διαταγμάτων και νόμων. Παραίσθηση και εξαπάτηση. Για να πέσει στην κρίση του χειρότερου είδους.

Και ακόμη:

Ουρανός=Ερμής /Cupido=Σελήνη/Άρης=Ερμής/Ουρανός=AriesPoint/ Αφροδίτη=Σελήνη/Βόρειος Δεσμός=Ωροσκόπος/Kronos=Πλούτωνας/Kronos= Κρόνος/Vulcanus (γενέθλιος) =Μεσουράνημα/Hades=Κρόνος/Apollon=Ουρανός /Admetos=Ωροσκόπος/Δίας=Ωροσκόπος/Zeus=AriesPoint/Hades:

Έμπνευση και ένα νέο είδος τέχνης εμφανίζεται. Ο οπλισμένος, επαναστατημένος ή τρελαμένος λαός. Επανάσταση κατά των ανώτερων. Νόμοι χωρίς αποτέλεσμα. Οικονομική εξάρτηση. Ένα ξαφνικό τέλος. Απομόνωση. Κίνδυνοι από κεραυνούς, αστραπές και εκρήξεις σε μηχανήματα και όχι μόνο. Προκαλώντας θανατηφόρο δυστύχημα. Πρόκληση βλάβης με ολέθριες συνέπειες. Ατύχημα ή δυστύχημα συνέπεια μιας αφέλειας ή αφηρημάδας.

Σοβαρά ατυχήματα και τραυματισμοί προκαλούν μεγάλες βλάβες. Θλίψη και πόνος μέσα από γεγονότα απρόβλεπτα και σφοδρά. Δολοφονία, απόπειρα, απρόκλητη επίθεση.

Σημείωση: Η εξίσωση αυτή είχε σχηματιστεί ξανά, όταν είχαμε το ατύχημα με την εξέδρα πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.

ΚΙΝΑ

Η Ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον

Λαμαρτίνος

Ερχόμαστε τώρα στον οικονομικό γίγαντα που έχει ουσιαστικά ….κρυστάλλινα πόδια. Η Κινέζικη οικονομία αναπτύσσεται με φρενήρεις ρυθμούς και πλέον είναι η πρώτη δύναμη σε κατανάλωση σιταριού, κρέατος, ατσαλιού, ξύλου και χάρτου και πετρελαίου. Οι 10 πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου είναι Κινεζικές ενώ το νερό είναι μη αξιοποιήσιμο. Προσθέτοντας τα μαθηματικά στοιχεία εάν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι έως το 2031 όπως είναι σήμερα, τότε θα έχει κατά κεφαλήν εισόδημα περίπου ίσο με των ΗΠΑ και θα θέλει τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού για να θρέψει τα περί 1,5 δισεκατομμύρια πολίτες της!

Η Κίνα είναι η χώρα των αντιθέσεων μαζί με τις Ινδίες. Ίσως για κάποιους φανεί προκλητικό αυτό που θα διαβάσουν αλλά οι Κινέζοι «νοικιάζουν» τα φθηνά εργατικά χέρια και οι Ινδοί «νοικιάζουν» τα μυαλά τους (εξαιρετικοί μηχανικοί, μαθηματικοί και διάνοιες στην πληροφορική).

Κίνα

Ουρανός (διελαύνων)=Vulcanus/Poseidon=Μεσουράνημα/Cupido= Cupido/Poseidon=Zeus/Vulcanus=Άρης/Ουρανός=Ερμής/Vulcanus:

Έχοντας ισχύ και ασκώντας έντονη επιρροή. Μεγάλες αθλητικές επιδόσεις. Εκμετάλλευση της κυματικής ή κινητικής ενέργειας. Έκρηξη σε πηγές αντιδραστήρες, κλιβάνους. Συμμετέχοντας σε μεγάλες αποφάσεις και αλλαγές.

Hades=AriesPoint/Άρης=Βόρειος Δεσμός/Hades=Βόρειος Δεσμός/Κρόνος= Ωροσκόπος/Ερμής=Zeus/Apollon=Ουρανός/Cupido:

Προβλήματα με την εργασία. Όχι σωστή λειτουργία στην εργασία. Τα αντικείμενα που είναι διαλογής. Χυδαιότητα. Απροθυμία. Το χτύπημα από μια ασθένεια αλλάζει τον τρόπο διαβίωσης. Χωρισμός λόγω ασθένειας. Ένα «ύπουλο» χτύπημα της μοίρας. Σχόλια πίσω από την πλάτη που αποσκοπούν να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη. Βρισκόμενοι αντιμέτωποι με το παρελθόν.

Ποσειδώνας = Zeus/Admetos= Ήλιος/Δίας=Admetos /Poseidon= Μεσουράνημα/Admetos= Βόρειος Δεσμός /Ερμής= Κρόνος/Πλούτωνας = Πλούτωνας/Hades= Δίας/Kronos=Kronos/Admetos (γενέθλιος)=Ήλιος/Apollon= Ωροσκόπος/Zeus=Μεσουράνημα/Σελήνη=Ωροσκόπος/Poseidon= Kronos/Apollon=Κρόνος/Ποσειδώνας=Ποσειδώνας/Hades= Σελήνη/Zeus (προοδευμένος):

Εκεί που πάει να ξεκινήσει κάτι εκεί σταματά. Δίνοντας ψεύτικες εντυπώσεις πως εργάζεται για την επιτυχία. Απάτες και απώλειες χρημάτων. Μια κατάρτιση η οποία δεν ολοκληρώνεται. Εκπαιδευτικά προγράμματα χωρίς ουσία. Δεν πιάνομαι κορόιδο.

Περιορισμένη συνείδηση. Μια ανάπτυξη φαίνεται να σταματά . Βλάβη. Επιδείνωση. Από το κακό στο χειρότερο. Η τύχη μας εγκαταλείπει. Χάνοντας τα πρωτεία, τα προνόμια και την αποκλειστικότητα. Μια μεγάλη εξαπάτηση. Μια παρακίνηση για μια κίνηση που δεν στέφεται από επιτυχία. Έλλειψη ρεαλισμού. Αβεβαιότητα στην οικονομική ζωή. Θαλάσσια ατυχήματα. Πνιγμός. Ασφυξία. Εύφλεκτα υγρά , βρώμα, πυρκαγιά.

Θεία μοίρα της Ελλάδας είναι να αγωνίζεται για θέματα παγκόσμιας σημασίας

Μαξ Πλανκ

Για την Ελλάδα τα έχουμε γράψει σε αρκετά άρθρα και με βάση τις αναμενόμενες εξελίξεις υποθέτω πως θα επανέλθουμε σύντομα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η χώρα μπορεί να επιζήσει εκμεταλλευόμενη την αγροτιά της και τον ορυκτό της πλούτο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved