Θα υποκύψει τελικά κι ο ιρλανδικός τίγρης;

Κακά τα μαντάτα για τον «κελτικό τίγρη» όπως εμφανίζονται στην πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες

από το Β. Παπαδολιά

Κακά τα μαντάτα για τον «κελτικό τίγρη» όπως εμφανίζονται στην πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Μία από τις πρώτες υποψήφιες για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φάνηκε για μεγάλο διάστημα να αποφεύγει τη χρεωκοπία, μόνο που το τελευταίο διάστημα την πρόδωσε πλέον το τραπεζικό της σύστημα. Έτσι τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται έτοιμη κι αυτή να υποκύψει.
Για την Ιρλανδία κυκλοφορούν όπως και για αρκετά άλλα κράτη αρκετοί χάρτες στο Διαδίκτυο. Οι επικρατέστεροι είναι δύο. Ο χάρτης της οριστικής αναγνώρισης της από τη Μεγάλη Βρετανία το 1949 και ο χάρτης της Επανάστασης της (Easter Rising) το 1916. Για την ανάλυση μας θα εργαστούμε και με τους δύο χάρτες προσπαθώντας να δούμε και σε ποια σημεία ο ένας μπορεί να συμπληρώνει τον άλλο.

Στο χάρτη της αναγνώρισης ( που ίσως θα πρέπει να θεωρηθεί κι ο πιο κατάλληλος για τα οικονομικά του συγκεκριμένου κράτους και ο πιο έγκυρος αστρολογικά μια που ξέρουμε ότι ίσχυσε από τις 00:00 της 18 Απριλίου ) παρατηρούμε τη θέση του Ποσειδώνα στο 10ο οίκο της διακυβέρνησης, θέση που πολλοί από τους ίδιους τους ιρλανδούς αστρολόγους1 θεωρούν ως ενδεικτική της πλάνης που καταλαμβάνει συχνά τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και που οδηγούν σε εσφαλμένες αποφάσεις.
Ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο δείχνει τη δυσκολία ανεύρεσης κεφαλαίων γενικά και τις μεγάλες δεσμεύσεις στις οποίες υποχρεώνεται για να τα έχει. Από την άλλη ο Δίας στον 2ο οίκο και στο ζώδιο του Υδροχόου δείχνει τουλάχιστον ότι υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα (μέσω της καινοτομίας) και οι επιχειρηματίες δε ζουν μόνο από ξένα κεφάλαια (συγκρίνετε με το Δία στον 8ο οίκο της Ελλάδας για να καταλάβετε).

Στο χάρτη των διελεύσεων από το χάρτη της αναγνώρισης παρατηρούμε την ακριβή διέλευση του Κρόνου πάνω από τον Ποσειδώνα του κράτους, που υποδηλώνει το τέλος των ψευδαισθήσεων, αλλά και τη στάση της Αφροδίτης απέναντι από το γενέθλιο Ήλιο της χώρας που δίνει το χρονικό στίγμα των ημερών και γιατί επενέβησαν τώρα οι «σύμμαχοι».
Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι οι μεγάλες θυσίες για τον ιρλανδικό λαό έχουν μάλλον περάσει, καθώς η θέση της Σελήνης είχε πληγεί ήδη πέρυσι τέτοια εποχή. Επομένως η ενδεχόμενη ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης δε φαίνεται ότι θα έχει πάνω του περαιτέρω αντίκτυπο.

Ενδιαφέρον έχει πάντως να κοιτάξουμε και το χάρτη της Επανάστασης κι αυτό γιατί σε αυτόν ο Ήλιος βρίσκεται στον Ταύρο και σε θέση μάλιστα που την εποχή αυτή κάνει θετική γωνία με το διελαύνοντα Πλούτωνα. Η θέση αυτή μας δείχνει ότι η χρηματοδότηση και οι δεσμεύσεις είναι πιθανές, αλλά θα βοηθήσουν θετικά (όσο θετικά μπορεί να βοηθήσει ένα πλουτώνιο συμβόλαιο) το ιρλανδικό κράτος.
Επίσης δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τη σχέση που δημιουργείται μεταξύ των δύο γενέθλιων χαρτών από την αντίθεση του Πλούτωνα του χάρτη της Επανάστασης με τη Σελήνη του χάρτη της αναγνώρισης. Και μάλιστα στην ίδια μοίρα που είχαμε πέρυσι τη διέλευση του Πλούτωνα. Η 1η μοίρα των παρορμητικών αποδεικνύεται τελικά μία ευαίσθητη μοίρα για τα ιρλανδικά πράγματα.

Κοιτώνας το χάρτη των διελεύσεων και γι’ αυτό το γενέθλιο δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι ο διελαύνων Κρόνος τετραγώνισε προ ολίγων εβδομάδων το γενέθλιο, ξεκινώντας το χορό των εκτιμήσεων ότι η χώρα τελικά δε θα μπορέσει να τα καταφέρει μόνη της. Οι ενδείξεις μας δείχνουν λοιπόν ότι η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια για να ξεπεράσει τα οικονομικά της ζητήματα, δε θα έχει όμως την τραγική (και ολίγον θεατρική) χροιά της παρέμβασης που έγινε στην Ελλάδα.

Αναφορές
1 Astroweekly/Forums

Βιβλιογραφία
- Wikipedia (Ireland)
- http://members.tripod.com/more_tra/a_ireland.html

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved