Κοσμική Αστρολογία-Η αστρολογική αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών

Οι πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές με καμβά τον «Καλλικράτη» είναι πλέον παρελθόν και αξίζει τον κόπο να δούμε το
Παπασταύρου Λίντα

από το Γ. Ριζόπουλο

Οι πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές με καμβά τον «Καλλικράτη» είναι πλέον παρελθόν και αξίζει τον κόπο να δούμε το πως αποτυπώθηκαν οι εξελίξεις αστρολογικά.
Όσον αφορά το δεύτερο γύρο της 14ης Νοεμβρίου, στο ωροσκόπιο έναρξης της ψηφοφορίας είναι εξόφθαλμη η εμπλοκή του Ποσειδώνα, ο οποίος σχηματίζει όψεις με τα Φώτα αλλά και τις γωνιακές ακμές (Ωροσκόπο και Μεσουράνημα). Και εκτός από τα μάλλον αυτονόητα παρασκηνιακά παιχνίδια που περιγράφει, ο πλανήτης του ανεκδήλωτου παραπέμπει ευθέως και στην σαρωτική επικράτηση της ...τριπλής συμμαχίας άκυρων λευκών και αποχής.
Οι περισσότεροι πολίτες δήλωσαν ένα ηχηρό «απών», έχοντας κυρίως την αίσθηση ότι αυτοί που θα εκλεγούν, σε καμία περίπτωση δεν είναι οι πραγματικοί «άρχοντες» αλλά μάλλον οι δέσμιοι των βουλών του ΔΝΤ. Η απάντηση στο ερώτημα «ποιος τέλος πάντων κυβερνά αυτή τη χώρα;», τουλάχιστον από την πλευρά του Ποσειδώνα είναι σχετικά σαφής: Όχι αυτοί που φαίνονται...



Ωστόσο ένα ακόμη «κρυφό» δεδομένο μας δίνει το στίγμα των μεγάλων ανατροπών που έγιναν στους μεγάλους Δήμους της χώρας. Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς «άλλαξαν χέρια» ύστερα από πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια και οι αντιθέσεις του Δία και του Ουρανού-στην αστρική τους εκδοχή-με το Μεσουράνημα, όσο να ‘ναι φωτογραφίζουν αυτήν την εξέλιξη.
Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και ο αστρικός Άρης, ο οποίος κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο στο Σκορπιό, επιβραβεύοντας όσους ρίσκαραν η αρκετούς από εκείνους που επιχείρησαν την «μεγάλη αντεπίθεση», ξεκινώντας με ένα μειονέκτημα 6, 7 η και περισσότερων ποσοστιαίων μονάδων.
Φυσικά ο πλανήτης, ο οποίος ευτυχώς δεν έδειξε άμεσα το «άλλο» του πρόσωπο, αυτό της βίαιης αντιπαράθεσης, περιγράφει και τρέχουσες αμφισβητήσεις κάποιων οριακών αποτελεσμάτων, μερικές από τις οποίες αναμένεται να ...ξεφύγουν εντελώς, κινούμενες και έξω από την αίθουσα του εκλογοδικείου. Τουλάχιστον η ίδιο-συναστριακή σύνδεση Τοξότη-Σκορπιού αυτό υπονοεί...

Ο απολογισμός
Τελικά στην Αθήνα αστρολογικά τα πράγματα ήρθαν όπως ...έπρεπε, από την άποψη του ότι οι εντοπισμένες τάσεις εκφράστηκαν στην πράξη χωρίς να αλλοιωθούν με καθοριστικό τρόπο από την (άγνωστη) ώρα γέννησης των υποψηφίων
Θυμίζω την εκτίμηση μου για τη «μάχη των Αθηνών», που δημοσιεύθηκε στις 5 Νοεμβρίου.

«Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει ήδη στην πλάτη του μια τετραετία στη Δημαρχία και όσο να ‘ναι οι Κριοί του έχουν αρχίσει να ...βαριούνται θανάσιμα. Αντικειμενικά είναι δύσκολο γι' αυτόν να δείξει την ίδια όρεξη και μάλλον θα προτιμούσε να δώσει τη μάχη του σε ένα άλλο μετερίζι. Εξ άλλου ο δείκτης δημοφιλίας του δεν είναι και στα καλύτερα του και από αυτήν την άποψη θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο να είναι ...αραχτός σε κάποια λίστα, παρά να διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων.
Επίσης αυτήν την περίοδο ο Κρόνος και ο Ουρανός του ετοιμάζουν διάφορα «χουνέρια», ο πρώτος από διέλευση σε αντίθεση με τον Ήλιο του και ο δεύτερος σε σύνοδο πάλι με τον Ήλιο στον προοδευτικό του χάρτη. Ώρα για ένα ...κιτ κατ θα έλεγα αλλά η έλλειψη ακριβούς ώρας γέννησης κάνει επισφαλή οποιαδήποτε πρόβλεψη. Τις αλλαγές πάντως δεν τις γλιτώνει και αν δεν χάσει τη Δημαρχία, μπορεί να την εγκαταλείψει από μόνος του. Τόσα κόμματα είναι στα σκαριά η υπό ...αναδόμηση και ένας νέος αναβαθμισμένος ρόλος θα του πήγαινε γάντι...
»

.....Και για τον Γιώργο Καμίνη

«Όσον αφορά τις επιρροές που δέχεται αυτήν την περίοδο ξεχωρίζει σίγουρα η διέλευση του Κρόνου πάνω από τη γενέθλια Δήμητρα στο Ζυγό, μια ένδειξη η οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες είναι εντελώς ...καταστροφική σε κάθε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης. Ωστόσο, το γενέθλιο τετράγωνο της Δήμητρας με το Δία προσφέρει στον Γιώργο Καμίνη μια αποτελεσματική «ασπίδα προστασίας» που μπορεί να στείλει τις αρνητικές επιδράσεις πίσω ...από εκεί που ήρθαν.
Το βέβαιο είναι πως αν εκλεγεί θα αποβεί εξαιρετικά δημοφιλής αλλά όπως και στην περίπτωση του Νικήτα Κακλαμάνη η έλλειψη ώρας γέννησης δεν επιτρέπει ασφαλείς εκτιμήσεις για την έκβαση της «μάχης των Αθηνών».
»


Στη σωστή κατεύθυνση ήταν και οι εκτιμήσεις για τη Θεσσαλονίκη

"Αυτήν την περίοδο ο Γιάννης Μπουτάρης βρίσκεται αστρολογικά σε αρκετά καλή φάση. Δυστυχώς και στην περίπτωση του οι ενδείξεις δεν είναι ξεκάθαρες και σε συνδυασμό με την άγνωστη ώρα γέννησης του κάθε πρόβλεψη για την έκβαση της εκλογικής μάχης είναι επισφαλής. Για το μόνο που είμαι βέβαιος είναι πρώτον ότι η μάχη της Θεσσαλονίκης δείχνει να είναι σχεδόν ισόπαλη αστρολογικά και δεύτερον το ότι αν είναι πάλι υποψήφιος μετά από τέσσερα χρόνια δεν χάνει με ...τίποτα. Όσον αφορά όμως τις τρέχουσες ενδείξεις κατά ένα περίεργο τρόπο είναι όλες στο ...παραλίγο. Τις ημέρες των εκλογών ο διελαύνων Δίας θα είναι πολύ κοντά στο τετράγωνο με τον Ήλιο του, ενώ και ο διελαύνων Ουρανός γυροφέρνει εδώ και καιρό τη γενέθλια Δήμητρα στο τέλος των Ιχθύων υποσχόμενος μια εντυπωσιακή αλλαγή στον πολιτικό του ρόλο. Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν είναι ακριβείας κι έτσι μένω κι εγώ με το παράπονο..."


Κλείνοντας θα επαναλάβω και τις εκτιμήσεις που έχω για τη θητεία του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων. "Καρκίνος με σύνοδο Ήλιου-Ουρανού και Σελήνη στον Αιγόκερω είναι πρόθυμος να αλλάξει πολλά στη μεγάλη μας πόλη αν βέβαια πάρει τέτοιες αρμοδιότητες. Σε αυτή του την προσπάθεια μπορεί να συμβάλλει με πολύ πρακτικό τρόπο η Αφροδίτη του στην Παρθένο, η οποία μπορεί να τον κάνει λίγο ...ξινό αλλά σίγουρα ξέρει να βρίσκει λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας.
Ο γενέθλιος Δίας στον Καρκίνο, υπόσχεται αν μη τι άλλο μια καλύτερη τύχη ως προς τη διαχείριση των καυτών προβλημάτων που ταλαιπωρούν πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας. Ο Δίας είναι σε κάθε περίπτωση δείκτης προόδου και ανάπτυξης, το θέμα είναι προς ποιά κατεύθυνση. Παράλληλα βέβαια δεν παύει να είναι μια εγγύηση για την ειρηνικότερη συνύπαρξη των δημοτών με τους κάθε είδους ...παρείσακτους."

Το μότο του υποψήφιου Δημάρχου είναι «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», αρκεί να είναι περιποιημένα θα συμπλήρωνα εγώ... Η δημιουργία χώρων αναψυχής και ελεύθερων ζωνών πρασίνου είναι μέσα στις προθέσεις του και η ...οικολογική Αφροδίτη του είναι βέβαιο πως θα το πράξει με επιμέλεια.
Με βάση τη γενέθλια θέση του Κρόνου στο Σκορπιό, το μεγάλο στοίχημα για τον Γιώργο Καμίνη είναι τα οικονομικά του Δήμου. Ο ίδιος είναι σε θέση να κάνει μια μετρημένη διαχείριση αλλά το θέμα είναι και το τι κληρονομιά θα παραλάβει. Από αυτήν την άποψη αν επιλεγεί ως Δήμαρχος η επιβολή νέων δημοτικών φόρων δείχνει να είναι μονόδρομος.
Η βαριά κληρονομιά του Κρόνου έχει να κάνει βέβαια και με την υποβάθμιση της νυχτερινής Αθήνας με τις ...στρατιές των εκδιδομένων γυναικών από τις χώρες της Αφρικής κυρίως. Η επίλυση αυτού του προβλήματος δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τον Γιώργο Καμίνη ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάθε είδους οργανωμένα συμφέροντα που καρπώνονται τα οφέλη αυτής της κατάστασης. Και τότε ο Άρης του στον Τοξότη δεν θα προλαβαίνει να σβήνει τις φωτιές...
Ο πιο «αδύναμος κρίκος» στο γενέθλιο χάρτη του υποψήφιου Δημάρχου είναι ο Ποσειδώνας στο Ζυγό, ο οποίος τετραγωνίζει τον Ήλιο του, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο σε διαψεύσεις και λανθασμένες επιλογές.»

Σε αυτό το τελευταίο να συμπληρώσω ότι η θέση του Ποσειδώνα στο Ζυγό παραπέμπει σε «πουλήματα» από συνεργάτες και αυτό είναι που πρέπει να προσέξει περισσότερο ο ιδεαλιστής «Νεοϋορκέζος» που εγκαταστάθηκε για τα καλά στην αυλή μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved