Οι παγκόσμιες εξελίξεις-Το ημερολόγιο ενός ταυ-τετραγώνου

Ο απολογισμός λοιπόν αυτού του ταυ και της παράλληλης έκλειψης
Παπασταύρου Λίντα
Οι παγκόσμιες εξελίξεις-Το ημερολόγιο ενός ταυ-τετραγώνου

από την Κοραλλία Μόζορα

korallia

Τώρα που φτάσαμε στην εκπνοή της επίδρασης του ισχυρού Ταυ, που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου του 2010, ανάμεσα στον Πλούτωνα, τον Ουρανό, τον Δία, τον Κρόνο και τον Άρη, μπορούμε να κάνουμε ένα απολογισμό των «πεπραγμένων» του για να διαπιστώσουμε ότι δικαίωσε την φήμη του και το αστρολογικό μελάνι που χύθηκε για χάρη του.

Οι τράνζιτ πλανήτες έχουν μια ανοχή περίπου δύο μοιρών όταν σχηματίζουν όψεις με άλλους τράνζιτ ή γενέθλιους πλανήτες. Όταν όμως ένας τράνζιτ πλανήτης γυρίσει ανάδρομος, η ανοχή αυτή επεκτείνεται σε ολόκληρη την σκιά του. Σκιά είναι η απόσταση σε μοίρες ανάμεσα στο σημείο που ένας πλανήτης κάνει στάση για να γυρίσει ανάδρομος και το σημείο που κάνει στάση για να γυρίσει ορθόδρομος και την οποία διανύει τρεις φορές. Την πρώτη φορά ορθόδρομος, την δεύτερη ανάδρομος και την τρίτη φορά στο τελευταίο ορθόδρομο πέρασμά του, μέχρι να φτάσει ξανά στην μοίρα όπου γύρισε ανάδρομος. Όταν ένας τράνζιτ πλανήτης κάνει όψη με ένα άλλο τράνζιτ ή γενέθλιο πλανήτη, προχωρήσει και μετά γυρίσει ανάδρομος, μπορεί να φέρει ένα γεγονός σε οποιοδήποτε σημείο της σκιάς του, σε όλο το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα αλλεπάλληλα περάσματά του και η επίδραση της αναδρομής του δεν σταματά μέχρι ο τράνζιτ πλανήτης να ξαναφτάσει για τελευταία φορά στην μοίρα που γύρισε ανάδρομος. Συνήθως τα γεγονότα έρχονται στο τελευταίο πέρασμα του πλανήτη, που φέρνει και το ξεκαθάρισμα των γεγονότων.

t-square

Στο ταυ αυτό, που ξεκίνησε το Καλοκαίρι του 2010, ο Άρης και ο Κρόνος κινήθηκαν ορθόδρομοι και έφυγαν από την όψη. Ο Δίας γύρισε ανάδρομος και η σκιά του εκτάθηκε από τις 23ο.29΄ Ιχθύων μέχρι τις 3ο.24΄ Κριού. Η σκιά του Ουρανού κάλυψε την απόσταση από τις 26ο.40΄ Ιχθύων μέχρι την 0ο.35΄ Κριού και του Πλούτωνα από τις 2ο.47΄ μέχρι τις 5ο.25΄ του Αιγόκερω.

Από τους πλανήτες αυτούς, ο Ουρανός ολοκλήρωσε τελευταίος το πέρασμα από την σκιά του στις 22/3/2011, όπου έληξε και «επίσημα» η επενέργεια της ανάδρομης κίνησής του. Επομένως, η επίδραση αυτού του ταυ παρατάθηκε χρονικά επειδή οι τρεις από τους πέντε πλανήτες που συμμετείχαν σ’ αυτό γύρισαν ανάδρομοι.

Ο δεύτερος λόγος που το ταυ αυτό είχε τόσο ισχυρή επίδραση είναι το σημείο του ζωδιακού στο οποίο σχηματίστηκε, δηλαδή στις πρώτες μοίρες του παρορμητικού σταυρού και με τον Ουρανό να σταματά πάνω στην ευαίσθητη και πολύ σημαντική μηδενική μοίρα του Κριού, το σημείο της εαρινής ισημερίας και της αρχής του ζωδιακού. Με τον Ουρανό τώρα στο τελευταίο πέρασμά του έτοιμο να πατήσει και πάλι στην 0ο Κριού, κυριολεκτικά μετατοπίστηκε ο άξονας της γης. Και η επίδραση αυτού του ταυ ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από την ολική έκλειψη της Σελήνης στις 21/12/2010, που έγινε στις 29ο.21΄ των Διδύμων, σε απόσταση αναπνοής από την μηδενική μοίρα του Καρκίνου.

Ο απολογισμός λοιπόν αυτού του ταυ και της παράλληλης έκλειψης της Σελήνης είναι ένας ασυνήθιστα ισχυρός σεισμός της τάξης των 8.9 ρίχτερ, ένα πολύ καταστροφικό τσουνάμι και η επικίνδυνη έκλυση ραδιενέργειας από την έκρηξη στους αντιδραστήρες σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία αλλά και η εξέγερση σε αρκετές χώρες του αραβικού κόσμου, που είναι πραγματικά ιστορικής σημασίας. Τα αιτήματα στις εξεγέρσεις αυτές ήταν η καλύτερη διαβίωση του λαού αλλά και περισσότερη δημοκρατία και αλλαγή στα πολιτικά καθεστώτα της χώρας τους. Όλα αυτά είναι ακριβώς μέσα στα θέματα που σημειοδοτούν οι πλανήτες που σχημάτισαν το ταυ και τα ζώδια στα οποία σχηματίστηκε. Η αντίθεση Δία/Κρόνου είναι γνωστή για τις πολιτικές αλλαγές και τις αλλαγές εξουσίας που φέρνει σε κράτη αλλά ακόμα περισσότερο το τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα στα ζώδια του Ζυγού/Αιγόκερω σημειοδοτεί βαθιές πολιτικές αλλαγές και αλλαγές στην δομή της εξουσίας, ενώ ο Ουρανός σημειοδοτεί τις εξεγέρσεις και την ανάγκη για περισσότερη ελευθερία. Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας συχνά συμβάλλουν σε μεγάλες φυσικές καταστροφές αλλά σημειοδοτούν και την πυρηνική ενέργεια και την ραδιενέργεια. Ο Δίας έκανε τόσο τα γεγονότα όσο και τις συνέπειες τους να πάρουν μεγαλύτερη έκταση ενώ ο Άρης πάτησε την σκανδάλη δίνοντας άμεση και εκρηκτική εξωτερίκευση των ενεργειών του ταυ με βίαιο τρόπο.

Οι χώρες που τα φώτα, ο ωροσκόπος ή ο κυβερνήτης του ωροσκόπου τους βρέθηκαν μέσα στην ζώνη επίδρασης αυτού του ταυ και δέχτηκαν παράλληλα την επίδραση της ολικής σεληνιακής έκλειψης του Δεκέμβρη είχαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από την Ιαπωνία.

japan2

Ο χάρτης αυτός της Ιαπωνίας δίνεται από την βάση δεδομένων του ιδρύματος Kepler. Στον χάρτη παρατηρούμε ότι ο ωροσκόπος της Ιαπωνίας βρίσκεται στις 0ο 31΄ του Αιγόκερω, σε τετράγωνο με το σημείο όπου ο Ουρανός έκανε στάση για να γυρίσει ανάδρομος και μέσα στην ζώνη επίδρασης του ταυ.

Η Σελήνη βρίσκεται στις 28ο των Διδύμων, μέσα στην σκιά της κίνησης του Ουρανού και του Δία, σχηματίζοντας τετράγωνο μαζί τους. Επιπλέον, η ολική σεληνιακή έκλειψη του Δεκέμβρη έγινε πάνω στην Σελήνη της Ιαπωνίας και σε αντίθεση με τον ωροσκόπο της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην Πανσέληνο του Μάρτη είχαμε το φαινόμενο super moon, δηλαδή η Σελήνη βρέθηκε πλησιέστερα προς την γη από την μέση απόστασή της. Ήταν το πλησιέστερο περίγειο των τελευταίων 19 χρόνων. Το φαινόμενο super moon συνδέεται με ασυνήθιστα ισχυρούς σεισμούς, με τσουνάμι, με ηφαιστειακή δραστηριότητα και με ακραία καιρικά φαινόμενα. Η ιδιαίτερη αυτή Πανσέληνος του Μάρτη έγινε στις 28ο Παρθένου, σε τετράγωνο με το σημείο της σεληνιακής έκλειψης του Δεκέμβρη και σε τετράγωνο με την γενέθλια Σελήνη της Ιαπωνίας.

Επειδή και στην Πανσέληνο του Απρίλη θα έχουμε super moon, αυτή την φορά σε τετράγωνο ιδιομοιρίας με το σημείο της ηλιακής έκλειψης που έγινε στις 4/1/2011 στις 13ο Αιγόκερω, είναι πιθανόν να συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα και τον Απρίλη ή να έχουμε άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Σχετικά με τις εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τον χάρτη του αραβικού κόσμου που πρότεινε ο Γιάννης Ριζόπουλος στο άρθρο του «Η αραβική ανάφλεξη – περιμένοντας τα χειρότερα», με ημερομηνία 24/9/622, την ημερομηνία που ολοκληρώθηκε η Εγίρα. Ο χάρτης αυτός δίνει τον Ήλιο στις 3ο Ζυγού, μέσα στην ζώνη επίδρασης του ταυ-τετραγώνου. Ας δούμε όμως τους χάρτες αυτών των χωρών πιο αναλυτικά.

Πρώτη έσυρε τον χορό των εξεγέρσεων η Τυνησία. Στον χάρτη της Τυνησίας (μπορείτε να τον δείτε μαζί με αυτούς των άλλων Αραβικών χωρών στο image gallery), ο Ήλιος βρίσκεται στις 29ο 19΄ των Ιχθύων, σε τετράγωνο με την Σελήνη στις 2ο 28΄ του Καρκίνου. Ο Ήλιος της βρέθηκε μέσα στην ζώνη επίδρασης του ταυ και σε τετράγωνο ιδιομοιρίας με την σεληνιακή έκλειψη του Δεκέμβρη, ενώ η γενέθλια Σελήνη είναι ακριβώς απέναντι από την μοίρα όπου έκανε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος ο Πλούτωνας και έκανε σύνοδο με την ίδια έκλειψη.

Στον χάρτη της Αιγύπτου βλέπουμε τον Ήλιο στις 26ο 23΄ των Διδύμων, σε τετράγωνο με την μοίρα όπου έκανε στάση ο Ουρανός για να γυρίσει ορθόδρομος και σε σύνοδο με την σεληνιακή έκλειψη του Δεκέμβρη. Ο ωροσκόπος στις 25ο 47΄ Ιχθύων απέχει μια μοίρα από το σημείο στάσης του Ουρανού ενώ και το Μεσουράνημα στον χάρτη της Αιγύπτου στις 27ο 21΄ του Τοξότη βρέθηκε μέσα στην ζώνη επιρροής του ταυ και σε αντίθεση με την σεληνιακή έκλειψη. Ταυτόχρονα ο γενέθλιος Άρης, συγκυβερνήτης του ωροσκόπου, βρίσκεται στις 2ο 31΄ του Καρκίνου, σε αντίθεση με την μοίρα στάσης του Πλούτωνα και σε σύνοδο με την έκλειψη της Σελήνης.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πήρε την εξουσία της χώρας του στις 14/10/1981, μετά την δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ. Εκείνη την μέρα ο Κρόνος ήταν στις 14ο του Ζυγού. Επομένως έχουμε τώρα επιστροφή του Κρόνου στον χάρτη ανάληψης της εξουσίας από μέρους του, πράγμα που δείχνει ότι κλείνει ένας κύκλος εξουσίας για να ανοίξει ένας καινούριος.

Στον χάρτη της Λιβύης παρατηρούμε παρόμοιες επιδράσεις. Ο Ήλιος σ’ αυτό τον χάρτη βρίσκεται στις 1ο 16΄ του Αιγόκερω, μέσα στην ζώνη επιρροής του ταυ και σε αντίθεση με την μοίρα της σεληνιακής έκλειψης του Δεκέμβρη, μέσα στον άξονα 4ου/10ου, τον άξονα της εξουσίας της χώρας. Ο Ήλιος στους χάρτες κρατών συμβολίζει τους ηγέτες της.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι ο Καντάφι πήρε την εξουσία της χώρας του με πραξικόπημα στις 1/9/1969. Στον χάρτη αυτό ο Ουρανός βρισκόταν στις 2ο Ζυγού. Τώρα που ο Ουρανός πλησιάζει τις 2ο του Κριού, σε αντίθεση με τον Ουρανό του χάρτη του πραξικοπήματος, μάλλον ήρθε η ώρα της δικής του ανατροπής.

Φυσικά, στους χάρτες αυτούς υπήρχαν και πολλές άλλες ενδείξεις, όπως για παράδειγμα, στον χάρτη της Ιαπωνίας τις μέρες των τραγικών γεγονότων η προοδευμένη Σελήνη ήταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα της, μέσα στον 8ο γενέθλιο οίκο ή στον χάρτη της Λιβύης έχουμε αυτόν τον καιρό επιστροφή του Κρόνου ενώ ο Ήλιος από ηλιακό τόξο είναι σε εξάγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο της, στοιχεία που δείχνουν πιθανή αλλαγή εξουσίας στην χώρα. Όμως ο στόχος αυτού του άρθρου ήταν μόνο να δείξει την επίδραση μιας σύνθετης όψης διελεύσεων σε συνδυασμό με τις εκλείψεις στην κοσμική αστρολογία.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved