Η μαχη της Θεσσαλονίκης: Δίας μόνος ψάχνει

Η ανάλυση των ωροσκοπίων του Κώστα Γκιουλέκα και του Γιάννη Μπουτάρη

Η μαχη της Θεσσαλονίκης: Δίας μόνος ψάχνει

Με τη Σελήνη στον Υδροχόο και μια αντίθεση Δήμητρας-Ουρανού να δεσπόζει στο γενέθλιο χάρτη του μπορεί τελικά να αποδειχθεί πολύ πιο ρηξικέλευθος του αναμενομένου στις επιλογές του. Αν φυσικά επιλεγεί από τους Θεσσαλονικείς ως ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης. Και ξεκινώ την παρουσίαση του Κώστα Γκιουλέκα χωρίς να κάνω αναφορά στο ζώδιο του γιατί απλούστατα ...δεν είναι βέβαιο. Γεννημένος στο μεταίχμιο δύο ζωδίων είναι πιθανότατα Τοξότης αλλά δεν αποκλείεται να είναι και Αιγόκερως.

Στα υπέρ του -και υπέρ των συμπολιτών του- είναι η πολύ καλή σχέση που μπορεί να έχει με την κεντρική διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του τόπου, κάτι που μπορεί να συμβάλλει άμεσα σε μια ευνοϊκότερη μεταχείριση του συγκριτικά με άλλους ...δυστυχείς Δημοτικούς άρχοντες που περιμένουν για χρόνια στο ...ακουστικό τους.

Η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου είναι και το μεγάλο του στοίχημα, θα πρέπει όμως να προσέξει τους διάφορους καρεκλοκένταυρους που κυκλοφορούν δίπλα του.
Ένα από τα αδύνατα του σημεία είναι η απεριόριστη εμπιστοσύνη που τρέφει σε πρόσωπα-ειδικά θηλυκού γένους-που μπορούν πολύ εύκολα να καταχραστούν την εμπιστοσύνη του. Ο Ποσειδώνας στο Σκορπιό σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και τη Σελήνη είναι βέβαια μια ένδειξη ιδεαλισμού και οραμάτων για την πόλη, δεν παύει όμως παράλληλα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές οικονομικές ατασθαλίες.

Επίσης ο Άρης στον Καρκίνο δεν διασφαλίζει την ειρήνη στην πόλη και είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κι ο ίδιος εν μέσω έντονων διαξιφισμών που δεν θα ωφελήσουν κανέναν. Θα πρέπει επίσης να μεριμνήσει για την πυρασφάλεια των χώρων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του αφού κατά κάποιο τρόπο τραβάει τις ...φωτιές.
Η πιο «ενοχλητική» ένδειξη ωστόσο είναι το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον αστρικό του Ήλιο που υποδηλώνει πως είναι δέσμιος συμφερόντων που τον στηρίζουν όσο κάνει τα χατίρια τους. Όμως με την πρώτη ένδειξη ...ανυπακοής σε αυτά μπορεί να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και ο ίδιος να μην ξέρει που να κρυφτεί. Είτε είναι ένοχος για κάτι, είτε όχι...
Στα υπέρ του συγκαταλέγεται η ιδιαίτερη αισθητική του που θα φανεί κυρίως στις εξωραϊστικές παρεμβάσεις του Δήμου. Αν και από κάποιους θα θεωρηθούν εξεζητημένες δεν θα πάψουν να είναι ιδιαίτερα «προχωρημένες».

Τα «όπλα» του στην εκλογική μάχη δεν είναι ευκαταφρόνητα, πλην όμως ούτε και ξεκάθαρα ευνοϊκά. Στον προοδευτικό του χάρτη ο αστρικός Δίας βρίσκεται πολύ κοντά στον Ήλιο του, ωστόσο πέρα από το συζητήσιμο της συγκεκριμένης τεχνικής δεν είναι ξεκάθαρο αν η όψη έγινε η βρίσκεται υπό σχηματισμό. Και μόλις μία μοίρα πιο ψηλά βρίσκεται ο αστρικός Κρόνος. Είναι αυτό που λένε ότι το θρίαμβο και την τραγωδία τους χωρίζει μόνον ένα ...και. Το τετράγωνο του διελαύνοντα Ουρανού με τον Ήλιο του είναι επίσης ένα καλό σημάδι για την ευόδωση των πολιτικών φιλοδοξιών του και φυσικά το τετράγωνο του διελαύνοντα Δία πάλι με τον Ήλιο του στις αρχές του νέου έτους δεν αποκλείεται να συνδέεται με την ανάληψη των καθηκόντων του στη Δημαρχία. Εκείνο που ..μπερδεύει αρκετά τα πράγματα-εκτός από την άγνωστη ώρα γέννησης του-είναι η διέλευση του Ποσειδώνα από τη γενέθλια Δήμητρα, μια ένδειξη που παραπέμπει σε ...φρούδες ελπίδες και λανθασμένες εκτιμήσεις για την πραγματική του εκλογική δύναμη.

Γιάννης Μπουτάρης

Δίδυμος με τη Σελήνη και τρεις ακόμη πλανήτες στο ζώδιο, έχει εξαιρετικές ιδέες αλλά και ο ίδιος γνωρίζει πως όλα αυτά που διακηρύσσει δεν θα έχουν απαραίτητα κάποιο πρακτικό αντίκρισμα. Από την άλλη ανήκοντας στην «τρομερή γενιά» με τη σύνοδο Κρόνου-Ουρανού στους Διδύμους μπορεί να είναι εξαιρετικά καινοτόμος σε θέματα συγκοινωνιών αλλά και της επικοινωνίας των δημοτών τόσο μεταξύ τους όσο και με το Δήμο.

Ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η ανατροπή της μίζερης καθημερινότητας. Το σύνθημα του Μάη «υλοποιείστε το αδύνατο» του ταιριάζει γάντι και το καλό για τον ίδιο είναι ότι εξ αιτίας του τετραγώνου Δία-Δήμητρας που κοσμεί το γενέθλιο χάρτη του, τα έργα και οι ημέρες του στη Δημαρχία μπορεί να τύχουν ευρύτατης αποδοχής.

Η αντίθεση της Δήμητρας με τον Ποσειδώνα προδίδει τον οραματισμό του για μια καλύτερη πόλη αλλά και εδώ υπάρχει επικρεμάμενο το ...φάντασμα της ουτοπίας. Βέβαια η δυναμική της όψης μπορεί να προσδώσει στην πόλη τον χαρακτήρα μιας διαχρονικής «πολιτιστικής πρωτεύουσας».

Όσον αφορά τον Άρη του στον Καρκίνο έχει ανάλογες προδιαγραφές με αυτές του Κώστα Γκιουλέκα, κάτι που σημαίνει πως ότι κι αν επιλέξουν οι Θεσσαλονικείς τα εσωτερικά προβλήματα και τη γκρίνια-ιδιαίτερα σε ότι αφορά το λιμάνι και την παραλιακή ζώνη-δεν τα γλιτώνουν ο κόσμος να χαλάσει! Όμως ο γενέθλιος Δίας στον Καρκίνο είναι ένα πολύ καλό μπόνους στο Γιάννη Μπουτάρη που φαίνεται πως μπορεί να έχει μια πολύ καλύτερη τύχη στη διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεων αλλά και συνολικά ως προς την ανάπλαση της πόλης.
Επίσης, η Αφροδίτη του στον Ταύρο είναι μια καλή υπόσχεση για νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου. Η σύνοδος της με τον αστρικό Κρόνο και τον αστρικό Ουρανό ενδέχεται να αποδειχθεί κάπως «φθηνή στα πίτουρα και ακριβή στο αλεύρι», σε κάθε περίπτωση όμως τα συν υπερτερούν των πλην.

Αυτήν την περίοδο ο Γιάννης Μπουτάρης βρίσκεται αστρολογικά σε αρκετά καλή φάση. Δυστυχώς και στην περίπτωση του οι ενδείξεις δεν είναι ξεκάθαρες και σε συνδυασμό με την άγνωστη ώρα γέννησης του κάθε πρόβλεψη για την έκβαση της εκλογικής μάχης είναι επισφαλής. Για το μόνο που είμαι βέβαιος είναι πρώτον ότι η μάχη της Θεσσαλονίκης δείχνει να είναι σχεδόν ισόπαλη αστρολογικά και δεύτερον το ότι αν είναι πάλι υποψήφιος μετά από τέσσερα χρόνια δεν χάνει με ...τίποτα. Όσον αφορά όμως τις τρέχουσες ενδείξεις κατά ένα περίεργο τρόπο είναι όλες στο ...παραλίγο. Τις ημέρες των εκλογών ο διελαύνων Δίας θα είναι πολύ κοντά στο τετράγωνο με τον Ήλιο του, ενώ και ο διελαύνων Ουρανός γυροφέρνει εδώ και καιρό τη γενέθλια Δήμητρα στο τέλος των Ιχθύων υποσχόμενος μια εντυπωσιακή αλλαγή στον πολιτικό του ρόλο. Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν είναι ακριβείας κι έτσι μένω κι εγώ με το παράπονο...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved