Η μάχη των Αθηνών-Κριός εναντίον Καρκίνου

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει ήδη στην πλάτη του μια τετραετία στη Δημαρχία και όσο να ‘ναι οι Κριοί
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Νικήτας Κακλαμάνης

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει ήδη στην πλάτη του μια τετραετία στη Δημαρχία και όσο να ‘ναι οι Κριοί του έχουν αρχίσει να ...βαριούνται θανάσιμα. Αντικειμενικά είναι δύσκολο γι' αυτόν να δείξει την ίδια όρεξη και μάλλον θα προτιμούσε να δώσει τη μάχη του σε ένα άλλο μετερίζι. Εξ άλλου ο δείκτης δημοφιλίας του δεν είναι και στα καλύτερα του και από αυτήν την άποψη θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο να είναι ...αραχτός σε κάποια λίστα, παρά να διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων.
Επίσης αυτήν την περίοδο ο Κρόνος και ο Ουρανός του ετοιμάζουν διάφορα «χουνέρια», ο πρώτος από διέλευση σε αντίθεση με τον Ήλιο του και ο δεύτερος σε σύνοδο πάλι με τον Ήλιο στον προοδευτικό του χάρτη. Ώρα για ένα ...κιτ κατ θα έλεγα αλλά η έλλειψη ακριβούς ώρας γέννησης κάνει επισφαλή οποιαδήποτε πρόβλεψη. Τις αλλαγές πάντως δεν τις γλιτώνει και αν δεν χάσει τη Δημαρχία, μπορεί να την εγκαταλείψει από μόνος του. Τόσα κόμματα είναι στα σκαριά η υπό ...αναδόμηση και ένας νέος αναβαθμισμένος ρόλος θα του πήγαινε γάντι...

Με βάση το γενέθλιο Κρόνο του στον Καρκίνο το «στοίχημα» για τον ίδιο είναι να οργανώσει τις δημοτικές υπηρεσίες σε μια ανθρωπιστική βάση και να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στον πολυεθνικό-πλέον-πληθυσμό των Αθηνών, δημιουργώντας ένα οικογενειακό κλίμα αλλά σε αυτό το θέμα η τύχη του πάει κόντρα. Η θητεία του στη Δημαρχία έμελλε να συνοδευθεί από μια εξόφθαλμη υποβάθμιση του κέντρου και συγκεκριμένων περιοχών της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα αντί για μπράβο να δεχθεί-και αυτός-την μήνιν των κατοίκων. Και επειδή ο ...γκαντεμοπλανήτης δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο εστέτ πολιτικός θα μπορέσει τελικά να πετύχει ανάλογους στόχους. Μάλιστα η σύνοδος του Κρόνου με τον Άρη (συγκάτοικος στον Καρκίνο φυσικά), «προσκαλεί» στην Αθήνα εκτός από τους κάθε είδους κατατρεγμένους και οργισμένους αντιρρησίες που δεν υπολογίζουν καθόλου τα λεπτά αισθήματα του νυν Δημάρχου, ο οποίος ακόμα θρηνεί για το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Σύνταγμα... Η αλήθεια είναι ότι με την αντίθεση της Αφροδίτης του με το Δία στο Ζυγό, ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι υπέρ των θεαμάτων και της ...ντόλτσε βίτα αλλά εκείνο παραήταν...
Ο Δίας βέβαια δεν παύει να είναι ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια του δοκιμαζόμενου Δήμαρχου. Οι πολύ καλές δημόσιες σχέσεις του εκτός από τις ψήφους που θα του φέρουν, θα μπορούσαν να προσελκύσουν και επίλεκτους celebrities στην ταλαιπωρημένη πόλη μας. Προσωπικά όμως κρίνω ότι με δεδομένη την κατάσταση που βιώνουμε-ειδικά τους τελευταίους μήνες-αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει. Το 2004 είναι ήδη πολύ μακριά και δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για τα επόμενα ...χίλια χρόνια.
Και να συμπληρώσω πως εκείνο που δεν μου αρέσει καθόλου στο γενέθλιο χάρτη του είναι η διευκολυνόμενη αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα. Όχι γιατί έχω κάτι με τον πλανήτη του φανταστικού, ίσα- ίσα στο ωροσκόπιο ενός Δημάρχου θα μπορούσε να συμβάλλει ιδιαίτερα στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης, ενώ στην προκειμένη περίπτωση συνάδει και με την ιατρική ιδιότητα του Δημοτικού άρχοντα των Αθηνών. Από την άλλη πλευρά όμως δεν παύει να ρίχνει ένα πέπλο μυστηρίου (αδιαφάνεια το λένε σήμερα) σε κάποιες από τις δραστηριότητες του Νικήτα Κακλαμάνη και-το χειρότερο-ο πλανήτης που διευκολύνει την αντίθεση είναι ο Πλούτωνας. Από την πείρα μου γνωρίζω ότι τέτοια σχήματα, δίνουν σε κάποια κέντρα εξουσίας πρωταγωνιστικό ρόλο και προωθούν πολιτικές υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.
Πάντως ένα θετικό στοιχείο στο χάρτη του είναι ο Ουρανός στους Διδύμους, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και καθιέρωσης της e-δημοκρατίας, της άμεσης δηλαδή συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων μέσω του διαδικτύου.

Γιώργος Καμίνης

Καρκίνος με σύνοδο Ήλιου-Ουρανού και Σελήνη στον Αιγόκερω είναι πρόθυμος να αλλάξει πολλά στη μεγάλη μας πόλη αν βέβαια πάρει τέτοιες αρμοδιότητες. Σε αυτή του την προσπάθεια μπορεί να συμβάλλει με πολύ πρακτικό τρόπο η Αφροδίτη του στην Παρθένο, η οποία μπορεί να τον κάνει λίγο ...ξινό αλλά σίγουρα ξέρει να βρίσκει λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας.
Ο γενέθλιος Δίας στον Καρκίνο, υπόσχεται αν μη τι άλλο μια καλύτερη τύχη ως προς τη διαχείριση των καυτών προβλημάτων που ταλαιπωρούν πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας. Ο Δίας είναι σε κάθε περίπτωση δείκτης προόδου και ανάπτυξης, το θέμα είναι προς ποιά κατεύθυνση. Παράλληλα βέβαια δεν παύει να είναι μια εγγύηση για την ειρηνικότερη συνύπαρξη των δημοτών με τους κάθε είδους ...παρείσακτους.
Το μότο του υποψήφιου Δημάρχου είναι «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», αρκεί να είναι περιποιημένα θα συμπλήρωνα εγώ... Η δημιουργία χώρων αναψυχής και ελεύθερων ζωνών πρασίνου είναι μέσα στις προθέσεις του και η ...οικολογική Αφροδίτη του είναι βέβαιο πως θα το πράξει με επιμέλεια.
Με βάση τη γενέθλια θέση του Κρόνου στο Σκορπιό, το μεγάλο στοίχημα για τον Γιώργο Καμίνη είναι τα οικονομικά του Δήμου. Ο ίδιος είναι σε θέση να κάνει μια μετρημένη διαχείριση αλλά το θέμα είναι και το τι κληρονομιά θα παραλάβει. Από αυτήν την άποψη αν επιλεγεί ως Δήμαρχος η επιβολή νέων δημοτικών φόρων δείχνει να είναι μονόδρομος.
Η βαριά κληρονομιά του Κρόνου έχει να κάνει βέβαια και με την υποβάθμιση της νυχτερινής Αθήνας με τις ...στρατιές των εκδιδομένων γυναικών από τις χώρες της Αφρικής κυρίως. Η επίλυση αυτού του προβλήματος δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τον Γιώργο Καμίνη ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάθε είδους οργανωμένα συμφέροντα που καρπώνονται τα οφέλη αυτής της κατάστασης. Και τότε ο Άρης του στον Τοξότη δεν θα προλαβαίνει να σβήνει τις φωτιές...
Ο πιο «αδύναμος κρίκος» στο γενέθλιο χάρτη του υποψήφιου Δημάρχου είναι ο Ποσειδώνας στο Ζυγό, ο οποίος τετραγωνίζει τον Ήλιο του, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο σε διαψεύσεις και λανθασμένες επιλογές.
Όσον αφορά τις επιρροές που δέχεται αυτήν την περίοδο ξεχωρίζει σίγουρα η διέλευση του Κρόνου πάνω από τη γενέθλια Δήμητρα στο Ζυγό, μια ένδειξη η οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες είναι εντελώς ...καταστροφική σε κάθε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης. Ωστόσο, το γενέθλιο τετράγωνο της Δήμητρας με το Δία προσφέρει στον Γιώργο Καμίνη μια αποτελεσματική «ασπίδα προστασίας» που μπορεί να στείλει τις αρνητικές επιδράσεις πίσω ...από εκεί που ήρθαν.
Το βέβαιο είναι πως αν εκλεγεί θα αποβεί εξαιρετικά δημοφιλής αλλά όπως και στην περίπτωση του Νικήτα Κακλαμάνη η έλλειψη ώρας γέννησης δεν επιτρέπει ασφαλείς εκτιμήσεις για την έκβαση της «μάχης των Αθηνών».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved