Σύνοδος κορυφής EU-Μια τρύπα στο νερό

Η 25η Μαρτίου εκτός από εθνική μας εορτή είναι και τα γενέθλια της Συνθήκης
Παπασταύρου Λίντα
Σύνοδος κορυφής EU-Μια τρύπα στο νερό

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Πλησιάζουμε στην «ώρα μηδέν», όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα διασφαλίσουν τη συνοχή και το μέλλον της. Θεωρητικά, οι αποφάσεις πάρθηκαν πριν από δύο εβδομάδες και υποτίθεται πως απέμενε μόνον η ρύθμιση των λεπτομερειών.

Ωστόσο τα αστρολογικά δεδομένα λένε άλλα...

Κι αυτό γιατί μια σύνοδος κορυφής στην οποία ουσιαστικά προεδρεύει ο ...Ποσειδώνας μοιάζει με προαναγγελθέν ναυάγιο. Σύνοδο με τη Δήμητρα κάνει ο Mister Invisible, με τον αστρικό Άρη μάλιστα να στέκει πίσω από τις κουρτίνες. Η υπόθεση θυμίζει Dancing with the Stars, με ατσούμπαλους πρωταγωνιστές όμως, και χωρίς τη συμμετοχή του κοινού. Ο Ποσειδώνας είναι «μανούλα» για εκθέσεις ζωγραφικής και συναυλίες η ακόμη και τα «πολιτιστικά κέντρα» του αείμνηστου Γιαννόπουλου, όταν όμως εμπλέκεται σε οικονομικά και πολιτικά θέματα, στην καλύτερη περίπτωση οι μεγαλορρήμονες συνδαιτυμόνες ανοίγουν μια τρύπα στο νερό. Στη χειρότερη βέβαια δημιουργείται ένα απλό και συνοπτικό ...χάος. Χώρια οι συνομωσίες και το παρασκήνιο, που ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία του σεναριογράφου της θρυλικής «Δυναστείας».

Όλα αυτά βέβαια λειτουργούν προσαρμοσμένα στην αστρολογική πραγματικότητα του γενέθλιου χάρτη της πάλαι ποτέ ΕΟΚ, το οποίο είναι και «η μητέρα όλων των ωροσκοπίων» για την μεταπολεμική Ευρώπη.

Η 25η Μαρτίου εκτός από εθνική μας εορτή είναι και τα γενέθλια της Συνθήκης της Ρώμης του 1957. Και παίρνοντας αυτό το ωροσκόπιο ως δείκτη, πολύ φοβάμαι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά.


eec_treaty_of_rome

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια φάση μετασχηματισμού και τα ουράνια «μαντάτα» προδιαγράφουν το επερχόμενο τέλος της, τουλάχιστον ως προς την μορφή που έχει πάρει μέχρι τώρα.

Το «μήνυμα» έχει αποσταλεί εδώ και δύο χρόνια από τον Πλούτωνα, στη συνέχεια ανέλαβε ο Κρόνος και σε λίγο είναι ο Ουρανός και πάλι ο Πλούτωνας που θα «δώσουν ρέστα». Το «στρίμωγμα» του Ήλιου, του Ωροσκόπου και του Ερμή που βρίσκονται στις πρώτες μοίρες του άξονα Κριού-Ζυγού είναι ευδιάκριτο ακόμη και για έναν αρχάριο σπουδαστή της αστρολογίας.

Ο καιρός γαρ εγγύς...

Επιπλέον, όπως βλέπετε στο διπλό χάρτη (οι αστρικές θέσεις είναι στον εξωτερικό κύκλο) ο σταυρός που σχηματίζεται ανάμεσα στον Ουρανό, τον Ποσειδώνα, την Σελήνη και την Δήμητρα, «πέφτει» πάνω στον Ερμή, καθιστώντας έτσι την 9η μοίρα των παρορμητικών την σάλα για τον προγραμματισμένο «Μυστικό Δείπνο» των δύο Master Chef των κοσμικών «μαγειρεμάτων», του Ουρανού και του Πλούτωνα.

Έναν «μαύρο» δείπνο τραπεζιτών, όπου ο αντίστοιχος «Ιούδας» -αν υπάρξει- θα προσπαθήσει να σώσει την ιδεολογία του και ότι έχει απομείνει από το Ευρωπαϊκό όραμα.

Οι δύσκολες γενέθλιες όψεις της Σελήνης και της Δήμητρας με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, περιγράφουν ουσιαστικά το χαμένο στοίχημα για μια «Ευρώπη των λαών», η οποία ενδεχομένως μπορεί να γίνει πράξη μέσα από το Facebook, το Twitter η το Champions League, ποτέ όμως από αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μετά χαράς θα στήριζε μια «Ευρώπη του life style» .

Και η κίνηση της προοδευμένης Σελήνης, που το φθινόπωρο θα μπει στον Υδροχόο ενεργοποιώντας τον γενέθλιο σταυρό δεν δείχνει παρά τον αντίκτυπο που θα έχει στους λαούς της Ευρώπης το νέο «συμβόλαιο με το διάβολο», που βρίσκεται στα σκαριά. Η Θεωρία του Χάους τίθεται σε πλήρη εφαρμογή: Μια στριγκλιά στο χαρέμι του Μπερλουσκόνι ισοδυναμεί με εκατό ευρώ μείωση μισθών...

Οι ενδείξεις στα προοδευτικά συστήματα αλλά και τον ετήσιο χάρτη (την Ηλιακή Επιστροφή, δηλαδή) είναι επίσης δηλωτικές μιας πορείας προς το μηδέν ή αλλιώς την κόλαση των συμφερόντων: Ακριβές τετράγωνο του προοδευμένου Ήλιου με τον γενέθλιο Πλούτωνα.

Και ψυχικός αρωγός σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι, όπως συμβαίνει συχνά, η ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,

σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,

πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,

κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι

με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,

ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,

τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,

κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

Απολείπειν ο θεός Αντώνιον, Γεώργιον Άνγκελα, Νικολά, Ντομινίκ, Σίλβιο και τα άλλα παιδιά, ή αλλιώς τα ...κουβαδάκια μας και σ‘ άλλη παραλία!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved