Κοσμική Αστρολογία-Η επίσκεψη του Εγκέλαδου στα Βαλκάνια

Όταν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους στις 4:51 τα ξημερώματα, δεν ήξεραν
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Όταν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους στις 4:51 τα ξημερώματα, δεν ήξεραν ότι δύο ώρες νωρίτερα ο Εγκελαδος είχε χτυπήσει και στην κεντρική Σερβία.
Ο σεισμός κοντά στην πόλη Κράλιεβο δεν ήταν και από τους πλέον ισχυρούς (5,4 Ρίχτερ), ωστόσο η απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών, έδωσε μια τραγική διάσταση στο συμβάν.
Παρ’ ότι οι σεισμολόγοι-ως συνήθως-διατείνονται ότι οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται μεταξύ τους, από αστρολογική σκοπιά φαίνεται να έχουν «ξεπηδήσει» αμφότεροι από την Πανσέληνο της 23ης Οκτωβρίου.
Το κοινό τους στοιχείο είναι η θέση της διελαύνουσας Σελήνης απέναντι από τον Ουρανό, ας δούμε όμως πρώτα το ενεργειακό υπόβαθρο της Πανσελήνου.

Το συγκεκριμένο ωροσκόπιο είναι για την Πανσέληνο με τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Κράλιεβο (για τη Σαμοθράκη ο Ωροσκόπος βγαίνει λίγο ψηλότερα, στην 24η μοίρα της Παρθένου).
Η θέση του γαιοσείστη Πλούτωνα στον 4ο οίκο «βγάζει μάτι», αυτό όμως που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι η σύνδεση του με τα Φώτα. Ο αστρικός Ήλιος και η αστρική Σελήνη σχηματίζουν ένα τ-τετράγωνο με τον πλανήτη των υπόγειων διεργασιών ορίζοντας ένα μάλλον ευδιάκριτο πλαίσιο ανακατατάξεων κάτω από την επιφάνεια της γης.
Επίσης, ο Άρης που πάντα βρίσκει τρόπο να ...ανακατεύεται σε τέτοιου είδους ιστορίες σχηματίζει από το Σκορπιό κύριες όψεις με το Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, δείχνοντας και αυτός τη διάθεση του να μας ταρακουνήσει με ποικίλους τρόπους. Εκείνο που επίσης δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι η αντίθεση του με το αστρικό Μεσουράνημα στον Ταύρο και το τετράγωνο του με τον αστρικό Ωροσκόπο στο Λέοντα, απέναντι μάλιστα από τον τροπικό Ποσειδώνα στον Υδροχόο. Αυτός ο «σταυρός» στα σταθερά ζώδια είναι το δεύτερο κλειδί της σεισμικής έξαρσης και μάλιστα θα τον ξανασυναντήσουμε στο ωροσκόπιο του σεισμού.

Ένας από τους παράγοντες που «πατάει τη σκανδάλη» για την εκδήλωση ενός σεισμικού φαινομένου είναι η Σελήνη. Ένα τέτοιο ρόλο είχε παίξει και το 1999 στους διαδοχικούς σεισμούς της Τουρκίας και της Πάρνηθας. Τότε κινούμενη στα σταθερά ζώδια είχε ενεργοποιήσει τη μητέρα-έκλειψη του Αυγούστου (στο Λέοντα), με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες και για τις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Από αυτήν την άποψη η αντίθεση της με τον Ουρανό την ώρα του σεισμού κρίνεται ως ένδειξη πρώτης γραμμής. Αλλά το πόσο «φορτωμένη» είναι ενεργειακά φαίνεται από τις όψεις που σχηματίζει στην αστρική της εκδοχή και οι οποίες μόνον τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν. Από τις 3 και 19΄ της Παρθένου, εκτός από τον Ουρανό «βλέπει» τον τροπικό Άρη στον Τοξότη (σχηματίζουν ένα τ-τετράγωνο) αλλά και τον τροπικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τον 4ο οίκο (σχηματίζουν μια διευκολυνόμενη αντίθεση).
Μια δεύτερη σημαντική λεπτομέρεια στο χάρτη του σεισμού έχει να κάνει με τις θέσεις των αστρικών γωνιακών ακμών που «κεντράρουν» πάνω στον τροπικό Ποσειδώνα (ο Ωροσκόπος με αντίθεση και το Μεσουράνημα με τετράγωνο). Βλέπουμε δηλαδή να αναπαράγονται οι συνθήκες της Πανσελήνου, με τη μόνη διαφορά ότι ο Άρης δεν βρίσκεται πλέον στην ίδια ευαίσθητη ζώνη αλλά έχει μετακομίσει στον Τοξότη. Ο Ποσειδώνας ωστόσο που είναι στο ίδιο «πόστο» ανέλαβε να ...διεκπεραιώσει την υπόθεση «ενθυμούμενος» το τετράγωνο του στο χάρτη της Πανσελήνου. Το κατά πόσον ο ίδιος ο Ποσειδώνας μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τη γένεση σεισμών είναι ένα θέμα που χρήζει έρευνας και τα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου δεν επαρκούν για να στηρίξουν ένα «ναι» η ένα «όχι».
Μια ακόμη εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι ότι οι δύο Ωροσκόποι (στο χάρτη της Πανσελήνου και του σεισμού) σχεδόν ταυτίζονται έχοντας μια διαφορά μικρότερη της μοίρας.

Όσον αφορά το σεισμό ανατολικά της Σαμοθράκης, μπορεί ο τροπικός ωροσκόπος να βρίσκεται στο Ζυγό δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό, ωστόσο ο αστρικός ωροσκόπος πέφτει στην Παρθένο παραπέμποντας άμεσα σε αυτόν της Σερβίας. Και για να αντιληφθείτε άμεσα την συνάφεια ανάμεσα στα δύο συμβάντα σας παραθέτω το διπλό χάρτη του σεισμού της Σαμοθράκης με τις αστρικές θέσεις στον εσωτερικό κύκλο. Το τ-τετράγωνο του αστρικού Μεσουρανήματος με τον τροπικό Ουρανό και τη Σελήνη είναι ενδεικτικό μιας ενεργειακής διαταραχής, ενώ όπως και στο χάρτη για το Κράλιεβο, η αντίθεση Σελήνης-Ουρανού στην αστρική της εκδοχή συνδέεται με τον τροπικό Άρη και τον τροπικό Πλούτωνα, δίνοντας μια επιπλέον απάντηση στα πως και τα γιατί της σεισμικής δόνησης των 5 Ρίχτερ. Φυσικά και η ακριβής αντίθεση του Δία με τον ωροσκόπο είναι δηλωτική μιας μεγάλης απελευθέρωσης ενέργειας.


Το θέμα είναι πόσο απειλητικός μπορεί να φανεί ο Εγκέλαδος τα επόμενα 24ωρα. Η «θητεία» της Πανσελήνου δεν έχει λήξει ακόμη και η διελαύνουσα Σελήνη η οποία βρίσκεται ήδη στο Ζυγό δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Τυπικά ο «συναγερμός» λήγει στις 8 το πρωί της Παρασκευής, με τις αμέσως προηγούμενες ώρες ωστόσο να είναι και οι πιο κρίσιμες.
Αν πάντως πάρουμε ως κριτήριο τον Άρη, το ιστορικό των διελεύσεων του από τον Τοξότη δεν είναι επιβαρυντικό για την Ελλάδα, τουλάχιστον όσον αφορά σεισμούς μεγάλης έντασης (πάνω από 6 Ρίχτερ). Συνήθως «στέλνει» το πρόβλημα στους γείτονες είτε στο βορρά είτε στην ανατολή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved