Εκλογές Ιουνίου 2012 - Τι λένε τα άστρα;

Να λοιπόν που μετά την πλήρη επιβεβαίωση των γραφομένων, φθάσαμε στην «ώρα μηδέν»

Εκλογές Ιουνίου 2012 - Τι λένε τα άστρα;

Εκλογές ξανά και το σύνολο των «ειδικών αστρολόγων» ρίχτηκε στην μάχη των προβλέψεων για το αποτέλεσμα τους, που ελέω Ποσειδώνα μπορεί να αργήσει πολύ να ξεκαθαρίσει.

Προσωπικά δεν θα αλλάξω κάτι σε σχέση με τα όσα είχα ήδη εκτιμήσει από την παραμονή των προηγούμενων εκλογών, απλά θα προσθέσω κάποιες επεξηγήσεις και παρατηρήσεις.

Και για αρχή, σας παραθέτω το πιο καίριο ίσως απόσπασμα από το «προφητικό» άρθρο της 6ης Μαΐου (Εκλογές 2012-Τι λένε τα άστρα):

«... Η ιδιομορφία των εκλογών της 6ης Μαΐου, δεν έχει να κάνει μόνον με τα όσα θα προκύψουν από την «εγκυμονούσα» κάλπη αλλά πολύ περισσότερο με εκείνα που μπορεί να ακολουθήσουν.

Γιατί η σύνοδος της Δήμητρας με τον Δία στους Διδύμους, η οποία γίνεται Ιούνιο και Ιούλιο, με την αναπόφευκτη συνδρομή της Νέας Σελήνης (ιδιαίτερα εκείνης του Ιουνίου), μπορεί να περιγραφεί άνετα ως πολιτικός οργασμός με μπόλικη δόση ...απελευθέρωσης! Είναι σαν να «σπάει» ο κύκλος της αγωνίας και της μιζέριας, με τον λαό να βρίσκεται σε πλήρη διέγερση, ανάλογη με εκείνην της Μεταπολίτευσης.

Παράλληλα, οι επερχόμενες εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη αυξάνουν τις πιθανότητες για μαζικές μετακινήσεις βουλευτών και πολιτευτών, κάτι που θα συμβάλλει σε μια περαιτέρω αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών.

Τελικά, ό, τι κι αν γίνει σε αυτές τις εκλογές, το «ζουμί» το έχουν οι ...επόμενες!

Και από αυτήν την αστρολογική συγκυρία, ο κατάφωρα ευνοημένος είναι ο κ Τσίπρας, ο οποίος αξιοποιώντας την σύνοδο των δύο πλανητών της Δήμητρας με τον Δία- στον γενέθλιο χάρτη του αλλά και το timing των προόδων, θα έχει την ευκαιρία να τα πάρει ...όλα και να «στήσει» μια νέα πραγματικότητα στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Μάλιστα, η δυναμική διεμβόλιση των δύο «μεγάλων» κομμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λάβει διαστάσεις καταιγίδας, πολύ περισσότερο αν ξαναγίνουν εκλογές μέσα στους δύο επόμενους μήνες. Με βάση το Ηλιακό τόξο, όπου ο προχωρημένος Δίας σχηματίζει αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό στο Ζυγό, ο κ Τσίπρας μπορεί να βρει τον τρόπο για να ενώσει όλες τις «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, υλοποιώντας το ...αδύνατο!»

Αυτά -το τονίζω- γράφτηκαν πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου -έτσι για τους ...δύσπιστους!

Αλλά και για τον κ Σαμαρά η ανάλυση υπήρξε ανάλογα εύστοχη:

«Καταλυτικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις και στην Νέα Δημοκρατία, αφού εκτός από την ...ομίχλη, που ρίχνει ο Ποσειδώνας στον κ Σαμαρά, οδηγώντας τον σε διαρκή λάθη και το ωροσκόπιο του κόμματος «μιλάει» για έναν βαθύ ανασχηματισμό. Όμως ο κ Σαμαράς εξακολουθεί να έχει στην διάθεση του ένα αστρολογικό «ατού», που αν δεν το ακυρώσει, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι σε θέση να τον φέρει πολύ κοντά στον στόχο του μέσα στο 2012.

Η σύνοδος του διελαύνοντα Ουρανού με τον γενέθλιο Δία του την περίοδο των εκλογών αλλά και στην συνέχεια, προοιωνίζει μια θεαματική αλλαγή ρόλου, που αν ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε επιμείνει στο ΟΧΙ (στο Μνημόνιο), θα σήμαινε νομοτελειακά την είσοδο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος έχει στον γενέθλιο χάρτη του ένα τετράγωνο Δία-Ουρανού, κατά συνέπεια η transit όψη των δύο πλανητών είναι εξαιρετικά δραστική. Όμως η κατεύθυνση της είναι ρηξικέλευθη και ανατρεπτική κι αυτό είναι το στοιχείο που έχει ακυρώσει ο κ Σαμαράς με τις πρόσφατες επιλογές του. Κατά ένα ...μυστήριο τρόπο (διάβαζε Ποσειδώνα) απαρνήθηκε το «αιρετικό» δαιμόνιο που τον διακατέχει κι αυτό ενεργειακά είναι θανάσιμο «αμάρτημα».

Γιατί ο Ουρανός είναι πάντα πρόθυμος για την έκπληξη και την ανατροπή και μαζί με τον Δία μπορούν πραγματικά να κάνουν το «μπαμ», όμως το προς ποιά κατεύθυνση θα συμβεί αυτό είναι πλέον ανοικτό...

Όπως κι αν έχει πάντως ο κ Σαμαράς, ελέω Δία θα έχει μια ακόμη «γερή» ευκαιρία μέσα στους μήνες που ακολουθούν, αφού στην Ηλιακή του επιστροφή ο «ευεργέτης πλανήτης» κάνει σύνοδο με τον Ήλιο του, ορίζοντας μια ετήσια φάση ανάπτυξης και ευκαιριών. Και αν θυμηθεί τον καλό ανατρεπτικό εαυτό του, οι εξελίξεις θα τον δικαιώσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, η αντιμνημονιακή του «ολική επαναφορά» θα σημάνει μια νέα ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και των ενδεχόμενων συμμαχιών!»

Να λοιπόν που μετά την πλήρη επιβεβαίωση των γραφομένων, φθάσαμε στην «ώρα μηδέν». Ο κ Τσίπρας ακολουθεί πιστά το πεπρωμένο του, που τον θέλει πρωταγωνιστή για τα επόμενα χρόνια αλλά και ο κ Σαμαράς έκανε την αναγκαία στροφή, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως τελικά δεν θα τα καταφέρει κι εδώ είναι αναγκαίες κάποιες διευκρινίσεις-εξηγήσεις.

Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους αστρολόγους που πήραν ξεκάθαρη θέση -όποια κι αν είναι αυτή- για τον νικητή των εκλογών του Ιουνίου. Κάποιοι φοβήθηκαν να το πράξουν, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, η ουσία όμως είναι πως η Αστρολογία δεν είναι μια «μαντική τέχνη», όπου ο καθένας «μασάει φύλλα» και αποφαίνεται περί παντός επιστητού. Υπάρχουν στοιχεία και δεδομένα και ο καθένας κρίνει με βάση αυτά, χωρίς να αποκλείονται λάθη στην διάγνωση. Το ίδιο συμβαίνει για παράδειγμα στις Επιστήμες και την Ιατρική, όπου όλοι δικαιούνται να έχουν μια διαφορετική άποψη, η οποία κρίνεται στην πράξη.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει το κοινό, ώστε να μην γίνονται συλλήβδην αφορισμοί.

Οι πολλοί συνάδελφοι λοιπόν που υποστηρίζουν πως ο νικητής των εκλογών θα είναι ο κ Σαμαράς, έχουν σίγουρα τα ...δίκια τους! Γιατί με τα στοιχεία που διαθέτουν και ιδίως την σύνοδο του διελαύνοντα Δία με τον Ήλιο του κ Σαμαρά, θα ήταν δύσκολο να πουν κάτι διαφορετικό. Υπάρχει βέβαια το θέμα του Ποσειδώνα που παράλληλα τετραγωνίζει τον γενέθλιο Ήλιο του, όπως και εκείνο της Ηλιακής έκλειψης στην 1η μοίρα των Διδύμων (πάνω στον Ήλιο του κι αυτή), ωστόσο αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν με πολλούς τρόπους. Κατά την γνώμη μου -και πάντα στον καμβά των διελεύσεων- οι όποιες επιφυλάξεις θα μπορούσε να έχει κάποιος έχουν να κάνουν κυρίως με το δίπολο Δία-Ποσειδώνα που είναι ο ορισμός μιας διογκωμένης αισιοδοξίας που τελικά διαψεύδεται. Προσωπικά θα συμπληρώσω και τις ανάλογες «παρενέργειες» από την συμμετοχή του Άρη στο όλο σχήμα (είναι στους Διδύμους, μαζί με τον Ήλιο), ο οποίος μπορεί μεν στον αθλητισμό να συμβάλλει σε μεγάλες επιδόσεις αλλά στην πολιτική ενδέχεται να θυμίσει το «όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα...»

Όπως κι αν έχει πάντως, ο ενεργός Δίας στον χάρτη του σημαίνει μια υποστήριξη από τους ισχυρούς, κάτι που έχουμε ήδη δει να συμβαίνει και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι του χρόνου τον Μάιο.

Τα δικά μου στοιχεία τώρα, για τους δύο «μονομάχους» είναι διαφορετικά αφού συνυπολογίζω και την επιρροή των αστρικών θέσεων-διελεύσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την εναλλακτική θεώρηση, ο κ Σαμαράς έχει τετράγωνα του αστρικού γενέθλιου Κρόνου του (στην 2η μοίρα της Παρθένου) με τον γενέθλιο Ήλιο και τον γενέθλιο Άρη του, μια σαφής ένδειξη bad timing ως προς τις επιλογές του.

Και εξετάζοντας το σύνολο των διελεύσεων που προανέφερα σε σχέση με τα συγκεκριμένα τετράγωνα, το συμπέρασμα που βγαίνει δεν είναι αισιόδοξο, αφού πρώτον ο Δίας έρχεται για να «ανοίξει» τις δυσκολίες του Κρόνου, την ίδια στιγμή που η αντίθεση του διελαύνοντα Ποσειδώνα με τον γενέθλιο αστρικό Κρόνο, προσανατολίζει σε μια διάψευση προσδοκιών.

Ο κ Τσίπρας πάλι, έχει μια σύνοδο Δία-Δήμητρας στους Ιχθύες στον 10ο οίκο, σύμφωνα με την ώρα γέννησης που έδωσε ο ίδιος στον εκλεκτό συνεργάτη Γιάννη Μπαρδόπουλο.

Η Δήμητρα θυμίζω σχετίζεται άμεσα με την πολιτική και είναι ένας βασικός δείκτης δημοφιλίας.

Και πέρα από το «τυχερό» της όψης σε έναν δραστικό ως προς την καριέρα οίκο, το σημαντικό για αυτήν την περίοδο είναι πως ο αστρικός Ουρανός βρίσκεται σε σύνοδο ακριβείας με τη Δήμητρα στην 14η μοίρα των Ιχθύων.

Είναι ίσως γνωστός ο θετικός ρόλος του Ουρανού για τους πολιτικούς και μαζί με αυτόν που «κουβαλάει» από τις προόδους, ο κ Τσίπρας είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο «μπαμ».

Φυσικά και εδώ υπάρχει μια αντένδειξη και εννοώ το τετράγωνο του αστρικού Πλούτωνα (στις 14 Τοξότη) προς την γενέθλια Δήμητρα.

Εδώ μπορεί κανείς να ανιχνεύσει την παρέμβαση κέντρων εξουσίας, που δεν επιθυμούν την άνοδο του στην πρωθυπουργία ή -σύμφωνα με τους πολιτικούς του αντιπάλους- την εμπλοκή του με αυτά τα κέντρα. Η γνώμη μου βέβαια είναι πως, αν συνέβαινε το δεύτερο θα ήταν ...ήδη πρωθυπουργός και δεν θα μιλούσαμε για «ντέρμπι».

Μένει να δούμε λοιπόν το τι θα συμβεί τελικά, ώστε να καταλήξουμε και στα ανάλογα συμπεράσματα ως προς τις μεθόδους.

Όσον αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης, προτιμώ να τοποθετηθώ αμέσως μετά τις εκλογές, εξετάζοντας προσεκτικά τα στοιχεία και με την γνώση πλέον του αποτελέσματος.

Η μέχρι τώρα αίσθηση μου πάντως, είναι πως με δεδομένη την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μετά την Νέα Σελήνη του Ιουνίου (γίνεται στις 19/6), η οποία έχει εξόχως «αναπτυξιακά» χαρακτηριστικά, όχι μόνον δεν θα υπάρξει πρόβλημα αλλά σε πρώτη φάση μπορεί να επιτύχει και αρκετούς από τους στόχους της, έστω και σε μορφή υποσχέσεων-δεσμεύσεων. Όπως έχω επισημάνει και στο άρθρο «Η φωτεινή διάσταση της έκλειψης», τα «πακέτα» είναι καθ' οδόν, ανεξάρτητα με το ποιός θα κυβερνήσει. Και κρίνοντας από τις επόμενες Νέες Σελήνες και ιδιαίτερα αυτή της 16ης Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως τελικά πέρα από τις όποιες συγκρούσεις, θα επικρατήσει ένα κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας.

Επιπλέον, επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για το θέμα, δεν «βλέπω» να γίνονται κι άλλες εκλογές μέσα στο 2012. Όσο για το 2013 ...καλύτερα να το αφήσουμε γιατί όπως θα διαβάσετε και στο άρθρο «Οικονομία-Μετά τις εκλογές, τι», τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ...γενικώς.

Γυρνώντας στο σήμερα, εξαιρετικά «θολό» είναι το κλίμα την ημέρα των εκλογών και το πιθανότερο είναι να μην έχουμε από την αρχή την σωστή εικόνα ως προς τα αποτελέσματα. Κι αυτή η Ποσειδώνια διάσταση του θέματος μπορεί να έχει και «ουρά», πέραν του πρώτου exit poll. Στις μέρες μας είναι κάπως περίεργο να μιλήσουμε για νοθεία κλπ αλλά με τον Ποσειδώνα «αρχηγό» όλα γίνονται! Και τελικά αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι το να μην έχουμε καθαρή εικόνα ή αναγνώριση του αποτελέσματος ούτε την ...Δευτέρα! Μακάρι ο «Αόρατος» να μην φτάσει στα άκρα την επιρροή του, γιατί μόνον αυτό μας έλειπε.

Όσον αφορά τώρα τα υπόλοιπα κόμματα, είμαι υποχρεωμένος να ξεκινήσω με το ΠΑΣΟΚ που οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την διάλυση του (το έχω ήδη ...προαναγγείλει σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν) αλλά και στο ΚΚΕ, που ήρθε και γι' αυτό η ώρα του «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Ο κ Βενιζέλος έχει μπλεχτεί άσχημα στην δίνη του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα και τα όσα διαμηνύει περί «νέου ΠΑΣΟΚ» ή όπως αλλιώς θα βαπτισθεί, είναι απολύτως εντός πραγματικότητας και το εκλογικό αποτέλεσμα θα τον βοηθήσει να κινήσει τις διαδικασίες μια ώρα αρχύτερα.

Η κ Παπαρήγα έχει μια σύνοδο του διελαύνοντα Κρόνου με την γενέθλια Αφροδίτη της στο Ζυγό, έχοντας παράλληλα απολέσει την υποστήριξη του Δία. Πίκρα έρχεται και για τον Περισσό...

Ο κ Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ, είναι δύσκολο να κρατηθούν στα ίδια ποσοστά, το ίδιο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ Καμμένου, ωστόσο και για τους δύο αρχηγούς είναι «προγραμματισμένη» εξ... ουρανών μια συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, άμεσα ή μερικούς μήνες αργότερα κι αυτό είναι που «μετράει».

Ο κ Καρατζαφέρης, παρ' ότι εξακολουθεί να ...βασανίζεται από τον Κρόνο που δεν λέει να φύγει από τον 10ο οίκο του, είναι σε καλύτερη μοίρα συγκριτικά με τον Μάιο, αφού ο διελαύνων αστρικός Δίας βρίσκεται πλέον πάνω στην γενέθλια Δήμητρα του στον Ταύρο. Κι αν «πιάσει» η όψη (όπως θα έπρεπε) μπορεί το ΛΑΟΣ να ξαναμπεί στη Βουλή σχετικά άνετα.

Τέλος, ο κ Μιχαλολιάκος έχει χάσει κι αυτός μέρος της επιρροής του Δία που στις περασμένες εκλογές έκανε ...πάρτι με τα Φώτα του και μένει να δούμε την δυναμική του πλανήτη σε σχέση με τον γενέθλιο Άρη του στον Ταύρο (ο αστρικός Δίας βρίσκεται πάνω του). Με τον γενέθλιο Ουρανό να τετραγωνίζει τον Άρη, ώρες είναι να δούμε κάποια «περίεργη» και ξαφνική ...εκτόξευση της Χρυσής Αυγής!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved