Μάρτιος, ο καυτός μήνας για την οικονομία (μέρος Β΄)

Ο Albert Camus κάποτε είχε γράψει για την παραδοξότητα της ζωής. Μάλλον ήταν το τελευταίο βιβλίο που μελέτησε ο Γ. Παπανδρέου πριν ορκιστεί Πρωθυπουργός.

Παπασταύρου Λίντα
Μάρτιος, ο καυτός μήνας για την οικονομία (μέρος Β΄)

από τον Karl Heinz Ottinger



Karl Heinz Ottinger


Διαβάζω και ακούω διάφορες φανφάρες πως “σωθήκαμε”, επιβιώσαμε και πως ο Παπακωνσταντίνου ως άλλος Ευκλής φώναξε “Νενικήκαμεν” και μπήκε στο Πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Το σύμφωνο σταθερότητας λειτούργησε και υπογράφηκε μια συνθήκη όπου για μια μονάδα επιτοκίου σε υποχρεώνει να πουλήσεις για 50 δις € ότι έχεις με σκοπό να αγοράσουν κοψοχρονιά...τα ξένα συμφέροντα.

Αλήθεια γιατί όλα τα «ρέστα» τα δίναμε για 25/3/2011 κι τελικά πήραμε από τις 11/3 αυτά τα «υπέροχα» δώρα; Το «Σύμφωνο για το €» περιλαμβάνει τη δέσμευση των χωρών της Ευρωζώνης, ότι θα συντονίσουν τις πολιτικές τους στα δημοσιονομικά, φορολογικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά επίπεδα. Πράγμα που σημαίνει πως δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούμε αν έχουμε επίπεδα της τάξεως 25% στην ανεργία. Το «veto» του Σύλβιο Μπερλουσκόνι αντιπροτείνοντας να μετράει το συνολικό χρέος κάθε χώρας και όχι μόνο το δημόσιο, καθώς με αυτό το κριτήριο η Ιταλία είναι σε καλύτερη θέση και από την Γερμανία, έχοντας το χαμηλότερο ιδιωτικό χρέος στην Ευρώπη, ουσιαστικά «φρέναρε» τις ορέξεις της Α. Μέρκελ.

Η επιτυχία, όσο μπορεί να θεωρηθεί, της Ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην κρίσιμη σύνοδο της 25ης Μαρτίου 2011 όπου πρέπει να καμφθούν αντιστάσεις κάποιων χωρών που δεν έχουν και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην Ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό λαό. Εκεί είναι το δύσκολο κομμάτι μιας και κάποια πράγματα ήταν προαποφασισμένα. Απλά ο Πρωθυπουργός «έπαιζε ρόλο» γιατί δεν έχει πλέον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μαζί του…πόσο μάλλον την κοινή γνώμη.

Alea jacta est

Ο Ιούλιος Καίσαρας είχε πει αυτή την φράση που σημαίνει (μτφ στα Αρχαία Ελληνικά από τα Λατινικά) Ανερρίφθω κύβος δηλαδή δεν είναι τόσο μια διαπίστωση όσο μια προτροπή! Ας παιχτεί λοιπόν το παιχνίδι ή ...ας πάει και το παλιάμπελο θα λέγαμε σήμερα σε ελεύθερη απόδοση. Προφανώς η σύνοδος της 25ης Μαρτίου ίσως χρειαστεί να παραδώσει …γη και ύδωρ. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο όμως φτάνει….

Αρκετοί Αστρολόγοι χρησιμοποιούν ως ημερομηνία γέννησης την 3/2/1830. Με αυτόν τον χάρτη η υπογραφή του «Συμφώνου για το €» έγινε με σύνοδο του διελαύνοντα Ποσειδώνα σε σύνοδο με τον Ερμή τον γενέθλιο (της Ελλάδας). Ένα απόφθεγμα λέει πως «Ο ηλίθιος επιμένει. Ο πονηρός δικαιολογείται. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του». Τώρα ή Ελληνική Κυβέρνηση που ανήκει …κρίνετε μόνοι σας.

Όσοι λαμβάνουν υπόψη τους ως χάρτη της Ελλάδας τον χάρτη της μεταπολίτευσης, ο Ποσειδώνας είναι απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας… Να σε φάει η τίγρης …ή το λιοντάρι.

Οι εξισώσεις και οι «χρησμοί» τους για την Σύνοδο της 25ης Μαρτίου 2011

1. Προοδευμένοι προς γενέθλιους

Zeus=Κρόνος/Kronos=Βόρειος Δεσμός /Αφροδίτη= Ερμής/Cupido:

Ήττα. Μια καταστροφή από πυρίτιδα. Δείχνοντας πως είμαι συνεπής. Διασκέψεις που συνδέονται με την εργασία. Συζητήσεις σχετικά με την παραγωγικότητα και την επίτευξη στόχων. Εξαναγκασμός για μια συζήτηση που δεν «βγάζει» πουθενά.

MC=Αφροδίτη /Κρόνος= Ερμής /Apollon

Μια δοκιμασία. Μια παρανομία. Πολλά πράγματα και σενάρια στο μυαλό ενός ατόμου.

Vulcanus = ASC / Kronos

H ικανότητα ενός ανώτερου υπαλλήλου.

2. Διελαύνοντες προς προοδευμένους

Ήλιος= Ποσειδώνας / Vulcanus= Σελήνη /Ουρανός = Ουρανός /Πλούτωνας

Αυτό που θέλω τελικά δεν το μπορώ. Αδυναμία και υποταγή. Ξαφνικά γεγονότα με μια γυναίκα.

Kronos=Kronos /Apollon

Τεχνοκράτες και άτομα με τεχνογνωσία.

Δίας = Kronos /Poseidon = ASC/ Βόρειος Δεσμός =Ερμής /Admetos

Ευτυχία και επιτυχία μέσω συμφωνίας . Τυχερές επαφές και χρήσιμες γνωριμίες. Οι χρήσιμες γνωριμίες αλλά και η ορθή χρήση αυτών φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καλές σκέψεις.

Ερμής = Ερμής /Hades = ASC/ Vulcanus

Δυσάρεστες ειδήσεις και αποτελέσματα. Άτομα από το δικό μου περιβάλλον με καταβάλουν.

Poseidon= Zeus /Kronos

Οι θέσεις και τα πειστήρια εξετάζονται στο έπακρον.

Αφροδίτη= Aries Point / Kronos = ASC/Άρης = Ποσειδώνας /Apollon

Φιλειρηνικό & Φιλανθρωπικό κίνημα –οργανώσεις κλπ. Ανειλικρινείς ή υποκριτικές σχέσεις.

Ποσειδώνας = Aries Point / Apollon

Επενδύοντας για το μέλλον και τελικά εξαπατώμαι. Δωροδοκία-Δωροληψία.

Hades = Άρης /Πλούτωνας

Τα σχέδια που είναι άνευ αξίας, τα δε μηχανήματα είναι μη εκσυγχρονισμένα.

3.Διελεύσεις προς γενέθλιους

Ποσειδώνας = Αφροδίτη /Kronos

Μια υπόσχεση για βοήθεια και στήριξη που τελικά μένει στα χαρτιά και στα λόγια.

Apollon= Apollon /Vulcanus=Aries point / Ερμής = Βόρειος Δεσμός / Ποσειδώνας

Ισχυρά οικονομικά κίνητρα. Το τι σκέφτεται ο κόσμος. Ένας σκεπτόμενος λαός. Διάλυση μιας συντεχνίας. Τα συνδικάτα απέναντι στην κυβέρνηση.

Ερμής =Άρης /Δίας = Βόρειος Δεσμό /Κρόνος

Μια ομιλία όπου εκ πρώτης όψεως είναι καλή. Ένα όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα.

Κρόνος = Αφροδίτη / Kronos = Ποσειδώνας / Vulcanus

Άρνηση αναχρηματοδοτήσεων. Μια συμφωνία-φυλάκιση και εξάρτηση.

Zeus = Αφροδίτη /Κρόνος = MC / Δίας

Κάποια μηχανήματα ή εργασίες μας δίνουν χαρά. Ευτυχία.

Πλούτωνας = Αφροδίτη /Κρόνος = Βόρειος Δεσμός/ Cupido

Μια βαθμιαία απομάκρυνση.

Η σύγκλιση ενός συμβουλίου. Μια νέα πολιτική εκκίνηση.

Hades =Βόρειος Δεσμός /Admetos =Admetos /Vulcanus

Δυσάρεστες προοπτικές και απροθυμία. Περίοδος στέρησης εξαιτίας παρελθόντος αλλά και χτυπημάτων της μοίρας.

Το συμπέρασμα : Νομίζω πως η Ελλάδα έχει να περάσει δύσκολες στιγμές. Θα σκοτωθεί η περιουσία της Ελλάδας αντί 50 δις € ενώ σε βάθος χρόνου θα «κερδίσει» η χώρα 6 δις €. Αυτά είναι οικονομικά!

Από την άλλη ίσως συναντήσει η χώρα κόντρες και βέτο από διάφορες άλλες χώρες που δεν μας έχουν εμπιστοσύνη ή που δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα € για εμάς. Το σίγουρο είναι πως από 15/3 δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις όπως είχα γράψει και σε άλλο άρθρο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved