Ο πρώτος θεσμός της Eurovision και η φετινή μας συμμετοχή

Ο φετινός διαγωνισμός θα είναι ο 57ος σε αριθμό και θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

Ο πρώτος θεσμός της Eurovision και η φετινή μας συμμετοχή

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

O θεσμός της Eurovision εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα, εφόσον τα νούμερα της τηλεθέασης κάθε χρόνο, υπερβαίνουν την απαξιωτική διάθεση ενός μεγάλου αριθμού του κοινού.

Οι λαμπερές παλιές βραδιές έχουν σίγουρα χλομιάσει, ωστόσο ο θεσμός παραμένει ισχυρός, σε σχέση με την υποβάθμιση που έχει υποστεί, από πολλούς παράγοντες.

Η πρώτη διεξαγωγή της Eurovision έγινε στις 24/5/1956 στο Lugano της Ελβετίας στις 9.30 το βράδυ.

eurovision

Η Eurovision είναι Δίδυμος με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Τοξότη, μια γερά επικοινωνιακή και αισιόδοξη σύνθεση, που δικαιολογεί τη διαχρονικότητα και την ζωντάνια της.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή στους Διδύμους, απαρτίζουν τις ατέλειωτες δημόσιες σχέσεις, επικυρώνοντας το κοινωνικό της διαβατήριο με την τεράστια απήχηση μέσω των ΜΜΕ, τονίζοντας και τη σχέση του διαγωνισμού με αυτά, αφού πρωτίστως σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι τηλεοπτικός διαγωνισμός.

Η Σελήνη στον 12ο οίκο σε αντίθεση με Ήλιο και Ερμή, καθώς και η σύνοδος Δία – Πλούτωνα στον 8ο οίκο, δείχνουν το έντονο παρασκήνιο στο διαγωνισμό καθώς και τις «υπόγειες» ζυμώσεις, ενώ Ήλιος και Ερμής σε αντίθεση με τον Κρόνο, συνέβαλαν στις ατυχίες που είχε ενίοτε, υποχρεώνοντας το θεσμό να χρειάζεται να αποδεικνύει συνεχώς την αξία του.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο στον 7ο γωνιακό οίκο κυβερνήτης του 10ου, προσδίδει ευαισθησία και μεράκι, ενώ το τρίγωνο του Ποσειδώνα από τον 10ο οίκο με τον Άρη στον 2ο οίκο σε αέρινα ζώδια, καταδεικνύει την τεράστια εμπορική επιτυχία μέσω της παρέλασης των διαγωνιζόμενων και των κρατών που εκπροσωπούν.

Ο Ποσειδώνας στο μεσουράνημα υπογράφει το φαντασμαγορικό στοιχείο, αλλά και την γκλαμουριά που πρωτοστατεί.

Ο φετινός διαγωνισμός θα είναι ο 57ος σε αριθμό και θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο πρώτος Ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 22/5, ενώ ο δεύτερος Ημιτελικός την Πέμπτη στις 24/5. Οι χώρες που θα αναδείξουν οι ημιτελικοί, θα διαγωνιστούν στον τελικό, του Σαββάτου 26/5.

elle_eurovision_baku

Όπως κάθε χρόνο οι δημοσκοπήσεις και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, ενώ για φέτος η έγκυρη ιστοσελίδα «oikotimes.com» σε δημοσκόπηση που κάνει για τις χώρες και τα τραγούδια που θα περάσουν στον τελικό δίνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση με 10,73% και δεύτερη χώρα την Κύπρο με 10,23%. Οι υπόλοιπες 8 χώρες που μέχρι στιγμής πηγαίνουν στον τελικό είναι: Ισλανδία, Ρουμανία, Δανία, Ρωσία, Ιρλανδία, Ελβετία, Αλβανία και Ουγγαρία.

Από τα 41 fan clubs των χωρών, έχουν ήδη ψηφίσει τα 33 και με μεγάλη διαφορά, δίνουν σαν νικήτρια την Σουηδία.

Πολύ καλά δείχνει να πηγαίνει η Κύπρος με την οποία ανταλλάσσουμε τα 12άρια, βρισκόμενη στην 7η θέση με την Ήβη Αδάμου, ενώ η χώρα μας με την Κύπρια Ελευθερία Ελευθερίου, κατατάσσεται στην 15η θέση.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν τα τελευταία χρόνια, τα προγνωστικά αυτά ανατρέπονται στις τελικές ψηφοφορίες των χωρών και είναι πολύ πιθανόν το Ελληνικό τραγούδι, να πλασαριστεί για άλλη μια φορά στην 10άδα.

Η Ελευθερία Ελευθερίου με το «Aphrodiciac», αναμένεται να υποστηρίξει το κομμάτι φωνητικά σαν εκφραστική Ταύρος, αλλά και να εντυπωσιάσει με την παρουσία της με τη Σελήνη στον Λέοντα.

Η αισθητική θα παίξει μεγάλο ρόλο, την οποία θα προσπαθήσει να απογειώσει μέσα από τη σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης στους Διδύμους. Οι αντιθέσεις του Άρη με Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα υπόσχονται τεράστια δυναμική στη σκηνή, αλλά ας μην ξεχνάμε και το πέρασμα του Δία από τον Ήλιο και από τον Δία της, που θα φροντίσει να την εναποθέσει σε περίοπτες θέσεις. Καθώς δεν γνωρίζουμε τις πλανητικές θέσεις των άλλων διαγωνιζόμενων, ελπίζουμε οι δικές της να φανούν αρκετές, ώστε το χαμόγελο της να διατηρηθεί διάπλατο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved