Ο Παναθηναϊκός ... εις την Πόλιν

Μια αστρολογική παρουσίαση του μπασκετικού Παναθηναϊκού

Παπασταύρου Λίντα
Ο Παναθηναϊκός ... εις την Πόλιν

Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Κατ' αρχάς, διαβάζοντας το άρθρο ίσως αναρωτηθείτε: Καλά, αστρολογική παρουσίαση χωρίς αστρολογικούς όρους γίνεται; Και όμως τα όσα γράφω είναι προϊόν των ...γνωστών εξισώσεων της Uranian. Απλά προτίμησα να μην κουράσω τους αναγνώστες που δεν είναι εξοικειωμένοι, αφού το θέμα θα «παίξει» και σε μη αστρολογικά μετερίζια. Πάμε λοιπόν...

Το να κάθεσαι και να γράφεις για τον Ομπράντοβιτς είναι σαν να γράφεις για τον Μουρίνιο στο ποδόσφαιρο. Τα επιτεύγματα, ο τρόπος εργασίας και ο χαρακτήρας του σου προκαλούν μεγάλο δέος. Πάντα πίστευα ότι στο μπάσκετ, παίρνεις ένα δυο «παιχταράδες» και μετά γίνεσαι υπερδύναμη. Έχοντας στο νου μου την ομάδα των Chicago Bulls με Jordan, Pippen και μετά το χάος... έτσι πίστευα. Μέχρι που ήρθε ο Ομπράντοβίτς και μου άλλαξε την «κοσμοθεωρία» μου.

Ο Ομπράντοβιτς έχει «παράδοση» σε κάθε ένα final 4 να βγάζει ένα –δυο λαγούς από το καπέλο. Νομίζω πως ο Γιασικεβίτσιους είναι για αυτά τα παιχνίδια και ειδικά για τους λάτρεις της στατιστικής όσες φορές έχει βρεθεί σε Final Four το έχει σηκώσει.

-Ξέχωρα από την κλασική αξία του Δημήτρη Διαμαντίδη νομίζω πως ο καλός στρατιώτης Καϊμακόγλου έχει να δώσει πολλές λύσεις. Από εκεί και πέρα ο Μπατίστ με Ουρανό τρίγωνο με Άρη μπορεί να κάνει μεγάλα παιχνίδια.

-Ο Μάριτς απέχει μακρά από τον πολύ καλό εαυτό του και θα ταλαιπωρηθεί αλλά μπορεί να κάνει τη ζημιά την κατάλληλη στιγμή. Μια άλλη μεγάλη έκπληξη μπορεί να είναι ο Αλέξης Κυρίτσης αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το κλειδί είναι η άμυνα και τα μπλόκ άουτ αλλά εκεί έχω τις επιφυλάξεις μου. Ίσως συναντήσει πρόβλημα στην θέση 5.

-Ο Νικ Καλάθης είναι ουσιαστικά ένας παίχτης όπου είναι βαρόμετρο και θα χρειαστεί να υπερβάλει εαυτόν ειδικά όταν θα κληθεί να ξεμπλοκάρει τον Διαμαντίδη που ο Καζλάουσκας θα βάλει επάνω του μέχρι και τους φρουρούς από το Μαυσωλείο του Λένιν. Ο Βουγιούκας μπορεί να αποδείξει πως είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστη λύση. Ο δε Λόγκαν νομίζω πως θα είναι ένας από τους λαγούς που θα τραβήξει ο Ομπράντοβιτς από το καπέλο του.

Σημεία –κλειδιά: Η καρδιά του Πρωταθλητή δεν πεθαίνει. Έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα με τον Andrei Kirilenko όπου αυτή την στιγμή είναι ο top παίχτης στην Ευρώπη αλλά θα πρέπει να προσεχθεί και να χτυπήσει κάπου άλλου. Οι Ρώσοι έχοντας τον τίτλο της υπερομάδας, ίσως κατέβουν χαλαροί. Αν θυμάστε την συμπεριφορά τους στην Βασκωνία είναι εύκολο να καταλήξει κανείς πως πρόκειται για ομάδα χωρίς μέτρο. Επίσης μιλάμε για μια ομάδα που έχει κατά την γνώμη μου αδυναμία στο «σκληρό» παιχνίδι ενώ δεν υπάρχει ηρεμία στον πάγκο της. Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι και ο Καζλάουσκας που ο Ζέλιμιρ Ομπραντοβιτς του έχει πάρει τον αέρα. Φυσικά ο Ζελιμίρ Ομπράντοβιτς μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη (όταν το αποφασίσει να ασχοληθεί ως head coach θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου) ίσως αλλάξουν στην στρατηγική τους .

Θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή, με συγκεκριμένες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του ημιτελικού!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved