Ένας έφηβος 86 Μαρτίων

Οι φίλαθλοι του, άνθρωποι του μόχθου στην πλειοψηφία τους
Παπασταύρου Λίντα
Ένας έφηβος 86 Μαρτίων

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το βράδυ της Τρίτης 10 Μαρτίου του 1925, στην ταβέρνα του Μοίρα, μια παρέα από επιφανείς παράγοντες και αθλητές του Πειραιά πήρε τη μεγάλη απόφαση. Από την ένωση δύο σωματείων της πόλης γεννήθηκε ο Ολυμπιακός, μια ποδοσφαιρική ομάδα που ακόμη γράφει ιστορία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

osfp

Ιχθύς με Ωροσκόπο στο Σκορπιό, ζευγάρωσε το όραμα με το πάθος, το αθλητικό ιδεώδες με το «ταν ή επί τας»

Το προσωνύμιο «Θρύλος» παράσημο από την χρυσή δεκαετία του 50, όπως και το «γάβροι» που στην ποδοσφαιρική πιάτσα χαρακτηρίζει τους φιλάθλους του, είναι πλήρως εναρμονισμένα με το υδάτινο στοιχείο που σφραγίζει τόσο τον Πειραιά, όσο και τα αστρολογικά δεδομένα της ομάδας. Οι μύθοι και οι θρύλοι εδρεύουν στο ζώδιο των Ιχθύων και ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ένας γνήσιος εκφραστής αυτών των κοσμικών αρχετύπων. Και βέβαια ο Ποσειδώνας στον 10ο οίκο επιβεβαιώνει με τη σειρά του την πίστη πως «ο Ολυμπιακός είναι ιδέα».

Η αντίθεση του Δία με το αστρικό Μεσουράνημα έδωσε την υποστήριξη που πάντα χρειάζεται μια ομάδα για να γίνει μεγάλη.

Οι φίλαθλοι του, άνθρωποι του μόχθου στην πλειοψηφία τους, εκφράζονται αρχικά από τη Σελήνη στην Παρθένο, σε ένα ζώδιο δηλαδή που συνδέεται ευθέως με την εργατική τάξη. Ταπεινή αφετηρία αλλά ένδοξη συνέχεια. Το μεγάλο τρίγωνο της Σελήνης με το Δία και τον Άρη στον Ταύρο, ένα σχήμα που θα ζήλευε κάθε πολιτικός και κάθε σταρ, παράγει αγωνιστικό πνεύμα, επιτυχίες και υψηλούς δείκτες δημοφιλίας. Και η αντίθεση της με τον Ουρανό προδίδει την ...τρέλα που κουβαλάει κάθε «γάβρος» για την «ομαδάρα του». Έχει και η πρωτεύουσα καλές ομάδες, το ίδιο και η συμπρωτεύουσα. Αλλά σαν του Πειραιά δεν είναι καμία...

Και η Δήμητρα στον Ταύρο όμως, ένας ακόμη αστρολογικός δείκτης της σχέσης με το κοινό, έβαλε το λιθαράκι της στην ατελείωτη δόξα του Ολυμπιακού. Κι αυτή υπερτονισμένη σε τρίγωνο με το Δία, τον πιο πληθωρικό και γαλαντόμο από όλους τους πλανήτες και σε σύνοδο με τον επίσης έντονο Άρη διαμόρφωσε το δυναμικό προφίλ που χαρακτηρίζει τόσο την ομάδα όσο και τους φιλάθλους της.

Ο Ολυμπιακός είναι γνωστός για το πείσμα και τον «τσαμπουκά» του κι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να χάσει ποτέ. Και όπως συμβαίνει συχνά με τους Σκορπιούς είτε θα τον ερωτευθείς παράφορα, είτε θα τον μισήσεις.

Φυσικά υπάρχουν και τα αδύνατα ή δύσκολα σημεία.

Είναι γνωστό πως ο Ποσειδώνας εκτός από μύθους και θρύλους γεννά και μπόλικες απάτες, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται σε μια πραγματικότητα συνδυασμένη με οικονομικά συμφέροντα. Το τετράγωνο του με τον Άρη ενέπλεξε συχνά τον Ολυμπιακό στον ιστό της αράχνης, με την ομάδα να είναι είτε το θύμα είτε ο θύτης.

Και μπορεί οι εφοπλιστές πρόεδροι που πέρασαν από το λιμάνι να είναι αντιπροσωπευτικοί μιας Ποσειδώνιας η Πλουτώνιας υπεροχής (ο Πλούτωνας κάνει σύνοδο με το αστρικό Μεσουράνημα), χωρίς να υποκρύπτεται κάτι επιλήψιμο σε αυτό, από την άλλη πλευρά ωστόσο είναι γνωστές οι περιπέτειες που είχε η ομάδα εξ αιτίας της προεδρίας του κ Κοσκωτά ή του κ Σαλιαρέλη.

Υπάρχουν επίσης οι …θρύλοι και μύθοι της «παράγκας», είτε κόκκινης, είτε πράσινης.

Ένα ακόμη «αγκάθι» -με πολύ διαφορετικές προοπτικές ωστόσο- είναι και ο Κρόνος στον 1ο οίκο. Πρακτικά είναι ο πλανήτης που έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και παρέα με τον Πλούτωνα στον 9ο οίκο (ως αστρικός σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ήλιο) δημιούργησε μια παρατεταμένη ατυχία στην Ευρωπαϊκή πορεία και καταξίωση του Ολυμπιακού.

Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, ούτε οι καλές εμφανίσεις, ούτε οι εντυπωσιακές –πλην όμως σποραδικές- επιτυχίες σε ευρωπαϊκά γήπεδα μεταφράζονταν σε επιτυχίες. Πάντα κάτι γινόταν και χυνόταν η καρδάρα με το γάλα. Συχνά μάλιστα στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα, μια καταφανής επιβεβαίωση ότι «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».

Κοντεύοντας πια να κλείσει τον τρίτο κύκλο του, ο πλανήτης είναι έτοιμος να δικαιώσει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, καθιερώνοντας την ως μια από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της ηπείρου.

Το ίδιο και ο Πλούτωνας που σε λίγα χρόνια θα κάνει την αντίθεση με τον εαυτό του, λύνοντας οριστικά τα μάγια του Ευρωπαίου «βάτραχου».

Έτσι κι αλλιώς, το άμεσο μέλλον προβλέπεται λαμπρό κι αυτό είναι που έχει σημασία. Τα επόμενα δύο χρόνια, με την συνδρομή πάντα των ουράνιων δυνάμεων, θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πετύχει ότι δεν κατόρθωσε ποτέ κάποια ελληνική ομάδα. Να δείξει δηλαδή στους Ευρωπαίους ότι ο Πειραιάς δεν «μασάει» από μνημόνια και υποβαθμίσεις. Μόνο κούπες ξέρει να σηκώνει και να μεθά από χαρά!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved