Wikileaks-Η άλλη πληροφόρηση

Ο Julian Assange ιθύνων νους της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης γεννήθηκε στις 13/1/1971 στο Τάουνσβιλ
Παπασταύρου Λίντα

από το Γ. Ριζόπουλο


Ο Julian Assange ιθύνων νους της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης γεννήθηκε στις 13/1/1971 στο Τάουνσβιλ της Αυστραλίας και έμελλε να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους μπελάδες των απανταχού κρατικών υπηρεσιών.
Έχοντας ένα εξαιρετικά περιπετειώδες οικογενειακό ιστορικό με τη μητέρα του να κρύβεται για έξη χρόνια χάριν της επιμέλειας των παιδιών της πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σπουδάζοντας και μελετώντας διάφορα αντικείμενα (φυσική, μαθηματικά, φιλοσοφία κ.α) χωρίς ωστόσο να πάρει ποτέ κάποιο πτυχίο. Ύστερα από την συνειδητοποίηση ότι δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει ποτέ σε αυτούς τους τομείς, αφού είχαν ...προλάβει άλλοι, αποφάσισε να εκμεταλλευθεί το λαμπρό πεδίο δόξας που του πρόσφεραν οι νέες τεχνολογίες. Και ρίχτηκε με τα μούτρα σε αυτό που τελικά θα τον έκανε διάσημο: Τις δημοσιεύσεις «καυτών» εγγράφων που αποκαλύπτουν σκιώδεις η βρώμικες πλευρές της πραγματικότητας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.


Ο άνθρωπος που έβγαλε στη φόρα τα διπλωματικά άπλυτα, δημιουργώντας εκ νέου έναν παγκόσμιο ...πανικό (θυμίζω ότι είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των μυστικών αρχείων από την κατοχή του Ιράκ, με αποκαλύψεις για τις δολοφονίες 66.000 δολοφονίες απλών πολιτών), είναι Αιγόκερως με Σελήνη στο Λέοντα και είναι φανερό ότι θα ...έσκαζε αν δεν ξεχώριζε. Πριν αναλάβει επισήμως τα καθήκοντα του ως προγραμματιστής είχε φροντίσει να δώσει τα διαπιστευτήρια του ως χάκερ, μια συνήθεια που μάλλον δεν έκοψε ποτέ. Η ίδρυση τον Δεκέμβριο του 2006 της Wikileaks, τον διευκόλυνε ακόμη περισσότερο στη συλλογή πληροφοριών και υλικού, αφού πλέον ο κάθε ...πικραμένος μπορούσε να δίνει ανώνυμα στοιχεία ξεμπροστιάζοντας κυβερνήσεις και οργανισμούς.
Η Wikileaks ιδρύθηκε κάτω από μια πολύ χαρακτηριστική σύνοδο του αστρικού Ουρανού με τον τροπικό Ποσειδώνα-μια γενική ένδειξη επαναστατικών εφαρμογών- αλλά το «ζουμί» ήταν μια άλλη ίδιο-συναστριακή σύνοδος, αυτή του αστρικού Πλούτωνα με τον Δία στον Τοξότη, ένα ζώδιο που συνδέεται άμεσα με τα ΜΜΕ διεθνούς εμβέλειας. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ο τροπικός Πλούτωνας τετραγώνιζε τη γενέθλια θέση του στην Παρθένο στο χάρτη του Julian Assange, ορίζοντας την απαρχή μιας νέας πορείας για τον ίδιο.

Στο γενέθλιο χάρτη του Julian Assange ξεχωρίζει βέβαια ο ...Πλούτωνας, μαιτρ των υπόγειων διαδρομών και των αναζητήσεων σε κάθε σκοτεινή γωνιά. Το τετράγωνο του με τον Ερμή στον Τοξότη, αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις εξ αιτίας της εμπλοκής του αστρικού Ήλιου (σε σύνοδο με τον Ερμή) και της αστρικής Δήμητρας (σε τετράγωνο με τον Ερμή). Η παρουσία της Δήμητρας στο όλο σχήμα είναι αποφασιστικής σημασίας αφού κατ’ αρχάς συνδέεται άμεσα με τη δημοσιογραφία και κατά δεύτερον είναι η ...αρχόντισσα των δημοσιοποιήσεων. Ο Πλούτωνας περιέβαλε με το δικό του μανδύα το επικοινωνιακό δαιμόνιο των δύο πλανητών και ένα αρχικά ...κουτσομπολίστικο σχήμα πήρε «τρομακτικές» διαστάσεις, ιδιαίτερα για όσους νόμιζαν ότι μπορούσαν να κρύβουν τις πομπές τους για πάντα.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά Ερμή-Δήμητρας-Πλούτωνα υφάνθηκαν και οι εντελώς πρόσφατες αποκαλύψεις που σύμφωνα τουλάχιστον με επίσημες πηγές των ΗΠΑ "απειλούν ανθρώπινες ζωές". Τα συγκλίνοντα τετράγωνα του διελαύνοντα Δία και του διελαύνοντα Ουρανού προς τον Ερμή αλλά και η ...επέλαση του Άρη στον Τοξότη, υπόσχονται αν μη τι άλλο μια επεισοδιακή συνέχεια.


Το σλόγκαν της Wikileaks είναι «We open Governments» και η μακρά λίστα με τις αποκαλύψεις για πολιτικά στρατιωτικά και οικολογικά εγκλήματα επιβεβαιώνει απόλυτα το σκοπό της ίδρυσης της.

Ωστόσο, δεν μπορώ να είμαι αφελής. Η έκδηλη επιρροή του Πλούτωνα στο χάρτη του Julian Assange υπονοεί ότι η επιλογή των «στόχων» του δεν είναι πάντα τυχαία. Για μένα είναι σαφές ότι ένας Αιγόκερως με τετράγωνο Ήλιου-Δήμητρας διεκδικεί το δικό του πολιτικό ρόλο και επιθυμεί σφόδρα να γίνει "κεντρικός παίκτης" στο παγκόσμιο σκάκι ακόμη κι αν ο αρχικός ρόλος που του επεφύλασσε η μοίρα ήταν αυτός του κλεπταποδόχου. Και ποιος ξέρει ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις διακηρύξεις για την ελευθερία του λόγου και της διακίνησης των πληροφοριών... Η σύνοδος του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Ποσειδώνα στον Τοξότη περιγράφει εκτός από ανατριχιαστικά ντοκουμέντα η videos και μπόλικα ...ψέματα. Το ριφιφί στην ενημέρωση έχει και τις «αόρατες» πλευρές του. Επιπλέον η θέση του Δία στο Σκορπιό δεν είναι δυνατόν να μην στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων από «παράπλευρες» δραστηριότητες. Η εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις «μιλάει» για μια πληθώρα money-killers που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Και τρίτον, ένας Αιγόκερως είναι πολύ δύσκολο να μην συμβιβαστεί με αυτό που ξεκίνησε να πολεμά όταν-επιτέλους-αναγνωριστεί «με βούλα» η αυθεντία του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved