Η Νέα Ζηλανδία στο έλεος του Πλούτωνα

Δυστυχώς τόσες πολλές ενδείξεις μαζεμένες και μάλιστα από διαφορετικά συστήματα
Παπασταύρου Λίντα
Η Νέα Ζηλανδία στο έλεος του Πλούτωνα

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που κτύπησε την πόλη Christchurch ήταν η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη χώρα από το 1907 που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Christchurch σημαίνει Εκκλησία του Χριστού και για όσους ψάχνουν κρυμμένους συμβολισμούς πίσω από τα γεγονότα, αυτό μπορεί να λέει πολλά.

Garden City είναι το παρατσούκλι της, ενώ για τους Μαορί, που πριν τις «εκκαθαρίσεις» των αποίκων κυριαρχούσαν στην περιοχή, θα είναι πάντα η Otautahi.

Για να πάρετε μια ιδέα από το τοπίο της περιοχής, αρκεί να σας επισημάνω ότι εκεί γυρίστηκε ο «Άρχοντας των Δακτυλιδιών».

Το πρώτο πλοίο με αποίκους έφθασε στις 16/12/1850 και τα βαφτίσια της νέας πόλης έγιναν στις 27/3/1848. Το τυπικό χρίσμα ως πόλη το πήρε στις 31/7/1856.

Από αυτές τις ημερομηνίες, η δεύτερη με μια πρώτη ματιά δείχνει να ανταποκρίνεται περισσότερο στα δεδομένα, αφού ο Ήλιος βρίσκεται στην 6η μοίρα του Κριού, η οποία όπως θα δούμε σχετίζεται τόσο με τον γενέθλιο χάρτη της Νέας Ζηλανδίας, όσο και με τον πρόσφατο φονικό σεισμό.

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια σεισμογενής χώρα και συχνά-πυκνά «κουνιέται» στους ρυθμούς του Εγκέλαδου, ωστόσο ποτέ άλλοτε ένας σεισμός δεν υπήρξε τόσο μακάβρια εύστοχος.

Η τελευταία μεγάλη καταστροφή έγινε το 1947 -πάλι στο Christchurch- όχι όμως από σεισμό αλλά από φωτιά (υπήρξαν τότε 47 θύματα).

Στο ωροσκόπιο της, που σε γενικές γραμμές έχει αρκετά πλεονεκτήματα (είναι Ζυγός με Ωροσκόπο στους Διδύμους, τη Σελήνη στον Ταύρο και την Αφροδίτη στο Ζυγό σε αντίθεση με το Μεσουράνημα), ως προς τις πιθανότητες καταστροφών, ξεχωρίζουν οι θέσεις του Ουρανού στον 7ο οίκο, του Άρη στον 8ο και βέβαια του Πλούτωνα στον 1ο, σε τετράγωνο μάλιστα με τον Κρόνο.

Ιδιοσυναστριακά, προς την ίδια κατεύθυνση «συμφωνούν και επαυξάνουν» η αντίθεση του αστρικού Ουρανού με τον τροπικό Ωροσκόπο και η αντίθεση του αστρικού Άρη με τον τροπικό Πλούτωνα, δύο όψεις που κατά τεκμήριο επισημαίνουν τον διαρκή κίνδυνο από τις συχνές επισκέψεις του Εγκέλαδου στην περιοχή.

Όσον αφορά τις αστρικές θέσεις των πλανητών θα κρατήσω αυτήν του Πλούτωνα στην 2η μοίρα των Διδύμων, αφού δείχνει να σχετίζεται άμεσα με τον σεισμό της 21ης Φεβρουαρίου.


new_zealand

Αναζητώντας τα αστρολογικά αίτια της τραγωδίας που έπληξε την πόλη και τη χώρα, μπορώ να σταθώ κατ’ αρχήν στο τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα, μια όψη που έγινε ακριβώς πάνω στο γενέθλιο Μεσουράνημα της χώρας στον Κριό και απέναντι από την γενέθλια Αφροδίτη στο Ζυγό.

Η Νέα Ζηλανδία ήρθε μεν στο προσκήνιο, όχι όμως για ευχάριστους λόγους όπως θα «ήθελε» από μόνος του ο Δίας και τα περιεχόμενα που έχει ο 4ος οίκος στην κοσμική αστρολογία (κατοικίες, κάτοικοι) πήραν ένα πιο μελανό χρώμα.

Βλέποντας επίσης τον γενέθλιο Ήλιο στην 1η μοίρα του Ζυγού δεν μπορώ να μην ανατρέξω στο τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα που έγινε πάνω του στα περασμένα γενέθλια της χώρας (στην Ηλιακή Επιστροφή, δηλαδή), με τον Κρόνο μάλιστα να βρίσκεται στον 4ο γενέθλιο και τον 10ο οίκο της Ηλιακής και τον Πλούτωνα αντίστοιχα στον 7ο και τον 1ο. Κι αυτές οι όψεις-θέσεις με δεδομένο το γενέθλιο τετράγωνο των δύο πλανητών αφήνουν ένα δύσοσμο άρωμα, ωστόσο κατά τη γνώμη μου λείπει ακόμη η ένδειξη-κλειδί μιας μεγάλης καταστροφής.

Αυτή έρχεται από το Ηλιακό τόξο, στο οποίο ...απλά και συνοπτικά ο προχωρημένος Πλούτωνας σχηματίζει ένα ακριβέστατο (δεν γίνεται πιο ακριβές...) τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό.

Παράλληλα, στον ίδιο χάρτη το προχωρημένο Μεσουράνημα στον Καρκίνο σχηματίζει μια συγκλίνουσα αντίθεση με τον γενέθλιο Άρη στον 8ο οίκο, συμπληρώνοντας έτσι τον κύκλο των δυσάρεστων οιωνών.


nz_solar_arc

Όσον αφορά τον ίδιο τον σεισμό, στο χάρτη της στιγμής «βγάζει μάτι» η σύνοδος του αστρικού Ουρανού με το τροπικό Μεσουράνημα αλλά κάτι που έχει επίσης εξέχουσα σημασία ως προς την ημέρα που συνέβη, είναι η θέση του Ήλιου στην 2η μοίρα των Ιχθύων.

Όπως σημείωσα νωρίτερα, ο αστρικός Πλούτωνας στο γενέθλιο χάρτη της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται στην 2η μοίρα των Διδύμων, έχοντας μάλιστα για ...παρέα και τον γενέθλιο αστρικό Κρόνο στην μηδενική των Ιχθύων. Η συγκεκριμένη περιοχή δηλαδή είναι αυτό που λέμε sos για μια πιθανή καταστροφή, πολύ περισσότερο που «κάθεται» πάνω στην γενέθλια τροπική Δήμητρα, έναν πλανήτη που όταν εμπλέκεται σε συμφορές αυξάνει δυστυχώς τον αριθμό των θυμάτων. Και το τετράγωνο του διελαύνοντα Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση του σεισμού.

nz_earthquake

Δυστυχώς τόσες πολλές ενδείξεις μαζεμένες και μάλιστα από διαφορετικά συστήματα πρόβλεψης (διελεύσεις, Ηλιακή Επιστροφή, Ηλιακό τόξο), υπονοούν ότι το κακό για τη Νέα Ζηλανδία δεν τελείωσε εδώ. «Ενός κακού μύρια έπονται» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και οι πλανητικές κινήσεις των επόμενων ημερών και μηνών ενισχύουν τις ανησυχίες για κάτι ακόμη πιο «μεγάλο».

Ο Πλούτωνας δεν έχει ακόμη «ξεμπερδέψει» με τις γωνιακές ακμές του 4ου και του 10ου οίκου στο γενέθλιο χάρτη της χώρας. Στις αρχές Ιουλίου μάλιστα θα τετραγωνίσει με ακρίβεια το MC και το IC, την ίδια στιγμή που το προχωρημένο Μεσουράνημα θα βρεθεί ακριβώς απέναντι από τον γενέθλιο Άρη στον 8ο οίκο.

Ανησυχία δημιουργεί επίσης η άμεση διέλευση του Άρη από το ζώδιο των Ιχθύων, η οποία απειλεί να ενεργοποιήσει το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα, είτε στην αστρική, είτε στην τροπική του εκδοχή. Από αυτήν την άποψη οι επόμενες τρεις ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ το ίδιο ισχύει και για το διάστημα από 23 έως 26 Μαρτίου.

Είναι γνωστό πως στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού τα Ρίχτερ δεν είναι παίξε-γέλασε. Πιάνουν άνετα τα 8-8,5 και η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι το αν γίνονται στη θάλασσα ή την στεριά και το εστιακό τους βάθος.

Μακριά από μας...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved