Τι λένε τα άστρα για το ντέρμπι των «αιωνίων»

Το ελληνικό “el classico” είναι γεγονός. Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό
Τι λένε τα άστρα για το ντέρμπι των «αιωνίων»

Karl Heinz Ottinger-Η στιγμή της αλήθειας

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Το ελληνικό “el classico” είναι γεγονός. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός στον Καραϊσκάκη παθαίνει σχεδόν πάντα black - out όπως παθαίνει ο μπασκετικός Ολυμπιακός όταν ανηφορίζει ΟΑΚΑ μεριά να συναντήσει τον Διαμαντίδη. Η διαφορά είναι 7 βαθμοί και αν υπάρχει απώλεια βαθμών τότε λέει bye-bye στις πιθανότητες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού στηρίζει με νύχια και δόντια την ομάδα ενώ ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει διοίκηση. Οι μνήμες είναι νωπές από την Ριζούπολη. Το τελευταίο διπλό που θυμάται ο Παναθηναϊκός μέσα στο Καραϊσκάκη είναι το 0-1 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου μετά από λάθος του νυν βουλευτή Ανατολάκη. Τότε καθότανε στον πάγκο ο επίσης Ίβηρας Μουνιόθ.

Ο Jesualdo Ferreira αποδεικνύει μέρα με την μέρα πως δουλεύει την ομάδα αλλά το roster έχει το βάθος (στον πάγκο) που έχουν τα νερά στην Βάρκιζα που πηγαίνετε για μπάνιο τα παιδάκια σας για να πατώνουνε. Από την άλλη ο Ernesto Valverde έχει έναν Ολυμπιακό που παίρνει τα αποτελέσματα.

Βέβαια και ενώ η διοίκηση της ομάδας θυμίσει ΜΚΟ, ο Ferreira έχει ρίξει 6 τεμάχια στην ΑΕΚ (μέσα -έξω), κέρδισε ΠΑΟΚ αλλά και τον Ολυμπιακό (στο παιχνίδι του α΄γύρου).

Ο Παναθηναϊκός έχει τον Νίνη που η εκρηκτικότητα που έχει πλέον (το “πέταγμα” που λένε) μου θυμίζει τα μπλουζ που χόρευα μικρός στα πάρτι και τον Djibril που έχει την δυνατότητα να στείλει την μπάλα στο πλεκτό αλλά τα χαφ που είναι να μοιράσουν την μπάλα είναι πιο αργά και από ταινία του Θ. Αγγελόπουλου. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του έναν Ριέρα που είναι τα πιο πετάμενα λεφτά στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά προσέθεσε στο οπλοστάσιο τον “τρομοκράτη” Ραφίκ Τζιμπούρ. Μεγάλος παίχτουρας αλλά ο Θεός, για να αποδώσει δικαιοσύνη, ότι του έδωσε σε ταλέντο του το πήρε από το μυαλό.

Ο Ολυμπιακός έχει με το μέρος του τον κόσμο, τον πρόεδρο του αλλά και την ικανότητα να “παίρνει” τα παιχνίδια όταν θέλει. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια κατάσταση όπου θέλει να ανακτήσει το γόητρο και τις όποιες ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Ο Jesualdo Ferreira έχει καταφέρει αρκετά πράγματα. Δεν είναι λίγο να έχεις κερδίσει την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά ο Ernesto Valverde ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιου είδους κρίσεις αλλά ήττα στο Καραϊσκάκη από τον “αιώνιο” ισοδυναμεί με ταμείο ανεργίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ.

Ο Jesualdo Ferreira έχει σε σχέση με τον χάρτη ενάρξεως του derby

Αρης/Δίας=Πλούτωνας, Cupido/Apollon, Aries Point /Αφροδίτη, Β.Δεσμός/Κρόνος : Έχοντας πάθος κι τύχη. Επέκταση.

Ο Ernesto Valverde εχει σε σχέση με τον χάρτη ενάρξεως του derby:

Ήλιος/Αρης=Δίας/Kronos.Αφροδίτη/Kronos=Kronos/Apollon= Δίας/Apollon

Επίτευξη του σκοπού και μεγάλη τύχη. Τεχνογνωσία. Το Know how. Μεγάλη επιτυχία δια μέσω της τύχης.

Έχω την αίσθηση πως το παιχνίδι γέρνει προς τον Ολυμπιακό με καβάντζα το σημείο Χ. Επισημαίνω πάντως πως η επισφάλεια είναι αρκετά μεγάλη, γιατί έχουμε περιορισμό λόγω της ελλείψεως της ώρας γεννήσεως των προπονητών.

Urania lab-Οι βιορυθμοί των παικτών

Οι βιορυθμοί που παρουσιάζονται εκφράζουν κατά σειρά το φυσικό, συναισθηματικό και διανοητικό υπόβαθρο κάθε παίκτη. Το + είναι θετικός βιορυθμός, το – αρνητικός, ενώ το c (critical) αποτυπώνει την πιο δύσκολη καμπή των ρυθμών.

Ολυμπιακός

Ούρκο Πάρντο - - -

Σε καθόλου καλή μέρα ο πορτιέρο του Ολυμπιακού

Όλοφ Μέλμπεργκ + + +

Ραούλ Μπράβο + + +

Αβραάμ Παπαδόπουλος + - +

Βασίλης Τοροσίδης + + +

Ντένις Ρόμενταλ + + -

Όλοι οι αμυντικοί είναι στα πάνω τους και μπορούν να προστατεύσουν την εστία του Ολυμπιακού, κλείνοντας «τρύπες» και καλύπτοντας όσο μπορούν τις αδυναμίες του τερματοφύλακα.

Αριέλ Ιμπαγάσα - - -

Ζαουάντ Ζαϊρί + + +

Γιάννης Φεστφατζίδης + + +

Νταβίντ Φουστέρ + + +

Άλμπερτ Ριέρα + + +

Η μέση γραμμή κρατά καλά που θα είναι δύσκολα για τους αντιπάλους της να την απειλήσει σοβαρά.

Μάρκο Πάντελιτς + + -

Κέβιν Μιραλάς + + -

Ραφίκ Τζιμπούρ + - +

Η επίθεση είναι σε αρκετά καλή φόρμα, χωρίς να αποκλείονται τα λάθη που θα στοιχίσουν κάποιο σίγουρο γκολ.

Παναθηναϊκός

Αλέξανδρος Τζόρβας + - -

Η εστία του κινδυνεύει σοβαρά, γιατί δεν θα έχει τα κατάλληλα αντανακλαστικά στις δύσκολες ή ακόμη και τις εύκολες φάσεις.

Καντέ + - +

Γιόσου Σαριέγκι - - +

Λουκάς Βύντρα + - +

Νίκος Σπυρόπουλος - - -

Σιμάο - - -

Η άμυνα στην πλειοψηφία της βρίσκεται σε κακή μέρα, τα λάθη θα γίνονται εύκολα και δεν βοηθά τον τερματοφύλακα, που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στα κάτω του.

Ζιλμπέρτο Σίλβα - + +

Σωτήρης Νίνης - + +

Σίντνεϊ Γκοβού + - +

Σεμπάστιαν Λέτο - + -

Λουίς Γκαρσία - + +

Νταμιέν Πλεσί - - +

Γιώργος Καραγκούνης + + -

Κώστας Κατσουράνης - + -

Η μεσαία γραμμή χωρίς να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας, ίσως φανεί κατώτερη των περιστάσεων ενός τόσο κρίσιμου αγώνα. Πολλά εξαρτώνται από το ποιοι θα παίξουν τελικά... Καραγκούνης και Γκοβού δείχνουν να έχουν τις περισσότερες δυνάμεις, ενώ οι Λέτο και Κατσουράνης ίσως είναι σε ...άλλο γήπεδο.

Τζιμπρίλ Σισέ + + -

Σίλβα Κλέιτον - - +

Αντώνης Πετρόπουλος - - +

Σε καλή κατάσταση ο Σισέ (μόνο), χωρίς όμως καθαρό μυαλό. Αν τα χαφ δεν τον βοηθήσουν, κινδυνεύει να χάσει σε αυτό το ματς ότι κέρδισε με κόπο στα προηγούμενα.

Από την θεωρία των βιορυθμών, που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται για πρόβλεψη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ο Ολυμπιακός έχει σαφώς μεγάλες πιθανότητες να πάρει την νίκη, αφού δείχνει υπέρτερος στην άμυνα και τα χαφ.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας την άμυνα του σε τόσο κακή μέρα είναι δύσκολο να διεκδικήσει κάτι καλό.

Μπάλα είναι βέβαια και γυρίζει… Η συνέχεια στο τερέν!

Γιάννης Ριζόπουλος-Πράσινη ομίχλη και ερωτηματικά

Η έναρξη του αγώνα γίνεται με τη Σελήνη να βρίσκεται πάνω σχεδόν στον Ωροσκόπο στην Παρθένο, κάτι που προϊδεάζει σε πολλές μεταβολές και συγκινήσεις.

Η υπό σχηματισμό σύνοδος Ερμή-Άρη-Ποσειδώνα, παραπέμπει σε πολλές και κρίσιμες αμφισβητούμενες φάσεις με τα λάθη και τις «άκυρες» στιγμές να κλέβουν την παράσταση.

Με όλα αυτά δεν αποκλείεται να χαρακτηριστεί ο αγώνας ως «το ντέρμπι του παρασκηνίου και της ομίχλης».

Λεπτό προς λεπτό

Με το ξεκίνημα ενδέχεται να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός παίκτη που θα αλλάξει τα πλάνα του αγώνα.

Τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά, εξαιρετικά κρίσιμο είναι και το διάστημα 21:00 έως 21:05, όπου η κατάσταση ενδέχεται να «ξεφύγει» εντελώς.

Κάποιες «καυτές» στιγμές του ντέρμπι -όχι απαραίτητα αγωνιστικές- με βάση τις κινήσεις του διελαύνοντα Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, εντοπίζονται λίγο πριν από τη λήξη του Α’ ημιχρόνου και επίσης στο διάστημα 20:40 έως 20:50.

Τρία αστρικά σενάρια για τους προπονητές

Το καθένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο

Ερνέστο Βαλβέρδε

-Χαρούμενες και επιτυχημένες στιγμές, τύχη: 20:15-20:20 και 21:45, εφόσον βέβαια το παιχνίδι φτάσει μέχρι εκεί...

-Αίσθηση αποτυχίας, προβλήματα, κακοτυχία: 19:30-19:35

Ανατροπές, αλλαγές: 20:35-20:40

Το ...πεπρωμένον φυγείν αδύνατον 21:00-21:05

-Τύχη και χαρά 19:50-19:55

Ζεσουάλντο Φερέιρα

Ανατροπή σχεδίων «με το καλησπέρα»

Δικαίωση των επιλογών ή της τακτικής του 20:15-20:20

Τύχη, χαρούμενες στιγμές 20:05-20:10 και στο ...καπάκι ατυχία, στενοχώριες 20:15-20:20

Κρίνοντας και από τους δύο προπονητές το χρονικό διάστημα 20:15 έως 20:20 δείχνει να είναι αποφασιστικής σημασίας.

Οι ομάδες

Ο Ολυμπιακός είναι Ιχθύς (...) με τη Σελήνη του στην Παρθένο και με δεδομένη τη θέση της διελαύνουσας Σελήνης αλλά και του Ωροσκόπου στην Παρθένο την ώρα έναρξης, φαίνεται να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

Τα τρία αστρικά σενάρια

-Ανατροπές και παράδοξα. Λίγο μετά την έναρξη οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και η εναλλαγή συγκινήσεων δεδομένη.

Αν τυχόν υπάρξουν πολλές καθυστερήσεις και ο αγώνας κρατήσει μέχρι τις 21:50, η επιτυχία είναι όχι μόνον σίγουρη αλλά και ...θεαματική.

-Οι πιο καλές στιγμές συμπίπτουν υπό φυσιολογικές συνθήκες με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου (20:35-20:40)

-Ένα όχι ευχάριστο γεγονός στην αρχή του αγώνα αποδεικνύεται καθοριστικό. Όλα κρίνονται υπέρ της ομάδας στο διάστημα 20:00-20:05.

Ο Παναθηναϊκός είναι Υδροχόος με Σελήνη στο Λέοντα.

Οι διελεύσεις του Άρη και του Ποσειδώνα πάνω από τον Ήλιο του δεν είναι και τόσο καλός οιωνός, αφού τουλάχιστον ο Ποσειδώνας συνδέεται με αστοχίες και λάθη.

Σίγουρα ωστόσο μπαίνει και θέμα παρασκηνίου...

Παράλληλα, η διέλευση του Κρόνου πάνω από τη Δήμητρα μπορεί να δείχνει μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση των οπαδών.

Τα τρία αστρικά σενάρια

-Από τις 19:50 έως τις 20:15 όλα πάνε στραβά και δημιουργείται ο κίνδυνος συντριβής.

-Από τις 20:35 έως τις 20:40 μπορούν να σωθούν κάπως τα προσχήματα.

-Η ομάδα πάει περίφημα στο διάστημα 19:35 έως 19:45 και ίσως αυτό να είναι αρκετό για να φέρει τη νίκη.

-Αρχή με λάθη και ενέργειες που κρίνονται ως άκυρες.

Από τις 19:45 έως τις 20:00 επικρατούν τα παράδοξα και οι ανατροπές.

Με το ξεκίνημα του Β΄ημιχρόνου (20:35-20:40) μπορεί να σκοράρει.

Συμπερασματικά και πέρα από τα επιμέρους στοιχεία, η νίκη του Ολυμπιακού δείχνει να είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα.

Μια επιφύλαξη βέβαια είναι δεδομένη αφού όλη η αστρολογική διερεύνηση έχει γίνει χωρίς τα πλήρη και αναγκαία στοιχεία των ομάδων, των παικτών και των προπονητών κι ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος να ξεπερνάμε τέτοιου είδους ελλείψεις.

Προσωπικά πάντως, προβληματίζομαι ιδιαίτερα και από τον εξαιρετικά ενεργό Ποσειδώνα, ο οποίος ...παραείναι αστάθμητος παράγοντας, αφού υποδηλώνει συνεννοήσεις που έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι. Τι είδους συνεννοήσεις μην με ρωτάτε. Αν είναι θα φανεί στο γήπεδο...

Κλείνοντας θα επιστήσω και πάλι την προσοχή στην συμπεριφορά των οπαδών, αφού η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εντάσεις και τραυματισμούς. Ήρεμα παιδιά, άλλοι πληρώνονται...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved