Μια Αστρολογική ματιά στις Ευρωεκλογές 2024

Εύκολη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα δύσκολη είναι η πρόβλεψη των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου

Θανάσης Ματσώτας
Μια Αστρολογική ματιά στις Ευρωεκλογές 2024

Η αστρολογική εκτίμηση είναι εύκολη γιατί οι δύο πρώτες θέσεις είναι δεδομένες και δύσκολη γιατί, όπως συμβαίνει πάντα με το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, μας λείπουν τα ακριβή στοιχεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πρωταγωνιστών της εκλογικής μάχης για τις Ευρωεκλογές 2024.

Θα επιχειρήσω, παρόλα αυτά, μια προσέγγιση, αναφέροντας ελάχιστες από τις πολλές και πολύπλοκες αστρολογικές παραμέτρους, με βάση κυρίως τα διαθέσιμα στοιχεία των αρχηγών.

  1. Η πρώτη θέση δεν αμφισβητείται για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που, με τον Κρόνο να γυροφέρνει τον Ήλιο του στους Ιχθύς, εδώ και αρκετό καιρό, φαίνεται να έχει αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, η ημερομηνία των εκλογών είναι από τις καλύτερες δυνατές συγκριτικά, μέσα στην δύσκολη γι αυτόν συγκυρία που έχει δρόμο ακόμη μπροστά της και κορυφώνεται στο τέλος της χρονιάς και τον Ιανουάριο. Ο Κρόνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τον Ήλιο του. Ωστόσο, είναι πάνω από την δύσκολη γενέθλια Αστρική σύνοδο Άρη-Κρόνου του Πρωθυπουργού. Νομίζω πως η μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη αλλά η πολύ μεγάλη θα ανακοπεί, αφού ο αστρολογικός χάρτης του κόμματος ευνοείται και από τη Νέα Σελήνη και από τη θέση του Δία. Από την άλλη ζορίζεται από τη δυσαρμονική όψη του Κρόνου προς τον Ωροσκόπο. Το θέμα είναι ως πού μπορεί να φτάσει. Η αστρολογική εικόνα δεν είναι η χειρότερη δυνατή, αλλά δεν έχει και καμιά σχέση με την θεαματικά καλύτερη των βουλευτικών εκλογών. Όλα αυτά βέβαια υπό την «επίβλεψη» της πολύ δύσκολης, για το κόμμα και τον πρόεδρό του, ηλιακής έκλειψης του Οκτωβρίου που θα δρομολογήσει σοβαρές εξελίξεις! Δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη αστρολογική μέθοδος για να εκτιμήσουμε τα ποσοστά και δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να είμαστε βέβαιοι και για τα ακριβή στοιχεία. Από την ελλιπή αυτή εικόνα πιστεύω πως μπορεί να κυμανθεί κοντά στο «ψυχολογικό» όριο του 30%. Μπορεί να είναι και παρακάτω αλλά αυτό δεν συνάδει με την τωρινή αστρολογική εικόνα, όσο με τις επερχόμενες δύσκολες εξελίξεις που θα πρέπει κάπου να βασίζονται και την επιρροή της έκλειψης που προανέφερα.
  2. Ο Στέφανος Κασσελάκης, αστρολογικά, δεν έχει την μεγάλη εύνοια που είχε το περασμένο Φθινόπωρο που έκανε την έκπληξη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο Δίας που περνά από «περίοπτη» θέση στο Ωροσκόπιό του, όσο και ο Ουρανός, η χείρα βοήθειας των… απανταχού αουτσάιντερ που όπως και στις εσωκομματικές εκλογές, «τετραγωνίζει» πάλι τη Σελήνη του, μπορούν να του δώσουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό προς την επάνω πλευρά των δημοσκοπήσεων και με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Αυτό το ποσοστό θα του φανεί χρήσιμο εν όψει των επικείμενων εξελίξεων στον χώρο της κεντροαριστεράς και της μεταφοράς στην κεντρική πολιτική σκηνή, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, προσώπου με ηγετικές βλέψεις που θα επιχειρήσει να ανακατέψει την τράπουλα. Δεν θα σας πω ποιος πιστεύω πως είναι. Θα αρκεστώ να πω προς το παρόν πως ανήκει σε ζώδιο της Γης και έχει Σελήνη στον Κριό!
  3. Το Ωροσκόπιο του Νίκου Ανδρουλάκη είναι από αυτά που έχουμε τη λιγότερο καθαρή εικόνα. Ωστόσο η Νέα Σελήνη που προηγείται των εκλογών, φαίνεται ευνοϊκή πάνω του ώστε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση, όχι όμως με το ποσοστό που θα ήθελε.
  4. Εξίσου δύσκολος για διερεύνηση είναι και ο χάρτης του Κυριάκου Βελόπουλου, αφού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε το ζώδιο της Σελήνης του. Με τη Νέα Σελήνη απέναντι από την Αφροδίτη του νομίζω πως μπορεί να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση. Ο Άρης, που θα βρεθεί απέναντι από τον Ήλιο του και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, τον επηρεάζει αρκετές μέρες πριν και λίγο μετά τις εκλογές. Δεν αποτελεί πρόβλημα γι' αυτόν ως προς το αποτέλεσμα. Μπορεί όμως να δεχτεί κάποια επίθεση σε πολιτικό ή προσωπικό επίπεδο!
  5. Από κοντά έρχεται και το ΚΚΕ. Ο χάρτης του Δημήτρη Κουτσούμπα δεν φαίνεται να έχει κάποια αξιόλογη θετική επιρροή. Ωστόσο, η ευνοϊκή Νέα Σελήνη επάνω του θα τον βοηθήσει να διατηρήσει τις δυνάμεις του στα αναμενόμενα πλαίσια.
  6. Η χάρτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Νέα Σελήνη και Αφροδίτη, ακριβώς απέναντι από τον γενέθλιο Ήλιο της, συμπληρώνουν έναν αρμονικό γενέθλιο σχηματισμό που μπορεί να την φέρει στους κερδισμένους αυτών των εκλογών και να καταφέρει να εκπροσωπηθεί η «Πλεύση Ελευθερίας» στο ευρωκοινοβούλιο. Ο Άρης που ετοιμάζεται να μπει στον Ταύρο και να σχηματίσει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μπορεί να της δημιουργήσει κάποιο θέμα παρόμοιο με αυτό που ανέφερα για τον Κυριάκο Βελόπουλο.
  7. Ο Δίας, σε αρμονικό σχηματισμό με το γενέθλιο εξάγωνο Ήλιου-Δία του Γιάνη Βαρουφάκη, μπορεί να του δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε να παλέψει το ΜΕΡΑ 25 οριακά για μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο.
  8. Το τρίγωνο Δία-Πλούτωνα στην Αστρική του εκδοχή, «πιάνει» με μεγάλη ακρίβεια τον Ήλιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Θα την έβαζα στους κερδισμένους των εκλογών με την έννοια πως θα εκτιναχτεί το ποσοστό της σε σχέση με αυτό των βουλευτικών εκλογών. Ωστόσο δεν νομίζω πως θα καταφέρει να πιάσει το πολυπόθητο όριο για την ευρωβουλή.
  9. Για τη «Νίκη» δεν έχω σχεδόν καθόλου στοιχεία ώστε να μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Ωστόσο, πιστεύω πως θα ανέβει σε ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές, για λόγους που έχουν να κάνουν με το γενικότερο κλίμα που θα επικρατήσει στις ευρωεκλογές και θα αναφερθώ στο τέλος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην υπόλοιπη Ευρώπη:

Η Marin Le Pen με αρωγό την ηλιακή έκλειψη του Απριλίου να χτυπάει το Μεσουράνημα και τον Αστρικό της Ήλιο, αλλά και τη βοήθεια του Κρόνου από τους Ιχθύς, θα επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις που τη δίνουν φαβορί για την πρώτη θέση στη Γαλλία.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η εικόνα του ηγέτη του ευρωψηφοδελτίου και προέδρου του κόμματος Jordan Bardella. Ο Κρόνος είναι σε φαινομενικά δυσαρμονική θέση ως προς τον Ήλιο του στην Παρθένο και τον Ωροσκόπο του στον Τοξότη! Όμως με αυτήν ακριβώς τη δυσαρμονική όψη έχει γεννηθεί και αυτό λειτουργεί υπέρ του! Επίσης, έχει κι αυτός την ιδιαίτερα θετική επιρροή της ηλιακής έκλειψης του Απριλίου.

«Κρυφό» χαρτί και των δύο είναι ο πλανήτης της πολιτικής, η Δήμητρα που από την 20ή μοίρα του Αιγόκερω, δίνει καθοριστική ώθηση!

Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Ήλιο της Giorgia Meloni αλλά και ο Δίας απέναντι από τη Σελήνη της θα την βοηθήσουν να ισχυροποιηθεί περισσότερο, τόσο στο εσωτερικό της χώρας της, όσο και στο εξωτερικό!

Το τετράγωνο Δήμητρας-Χείρωνα και το τρίγωνο Δία-Πλούτωνα είναι οι μάκρο- αστρολογικοί παράγοντες που χρωματίζουν ανάμεσα σε πολλά άλλα, αυτές τις ευρωεκλογές. Ο Χείρωνας που εκφράζει το παραδοσιακό-συντηρητικό στοιχείο, είναι καθοριστικός παράγοντας στη μεγάλη άνοδο των συντηρητικών-παραδοσιακών σχηματισμών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μετά τα μέσα του Ιουνίου, που θα έχουμε τις μετεκλογικές διεργασίες για αξιώματα, συγκρότηση σχηματισμών κλπ., το σκηνικό θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον μέσα από πολύπλοκες και αλλοπρόσαλλες συμμαχίες με πιο ενδιαφέρουσα αυτήν της προέδρου της Επιτροπής.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν φαίνεται να έχει έναν εξαιρετικά δύσκολο σχηματισμό που γίνεται ακόμη δυσκολότερος από την επιρροή του Κρόνου και μάλιστα σε μακροπρόθεσμη βάση. Ωστόσο, θα επανέλθω σε αυτό όταν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία εκλογής του προέδρου.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved