Πανσέληνος Απριλίου στον Σκορπιό: Με πάθος κάνεις τα πάθη σου πολύτιμα!

Στις 24 Απριλίου και ώρα 2:49 πμ πραγματοποιείται η Πανσέληνος στις 4 μοίρες και 17΄του Σκορπιού

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος Απριλίου στον Σκορπιό: Με πάθος κάνεις τα πάθη σου πολύτιμα!

Η Πανσέληνος στον Σκορπιό θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί περίπου από δεύτερη έως την έβδομη μέρα ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 5η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ακόμη πιο σημαντική θα είναι για όλους τους παραπάνω αν είναι επίσης γεννημένοι τις χρονιές 1939, 1944, 1958, 1963, 1980, 1982, 1986, 1999 και 2005.

Στις Αστρικές της εκδοχές αυτή η Πανσέληνος θα επηρεάσει όλο το πρώτο δεκαήμερο του Παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, ειδικά αν είναι γεννημένοι το 1986, το 2000, το 2001, το 2005 ή το 2009.

Οι εκλείψεις συνοδεύονται από Νέα Φεγγάρια ή Πανσελήνους που ακολουθούν τους επόμενους μήνες και τις ενεργοποιούν. Η ακολουθία της έκλειψης της 28ης Οκτωβρίου 2023 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και η Πανσέληνος αυτή ανήκει στην ακολουθία που την ενεργοποιεί, ακόμη και αν έχουν μεσολαβήσει οι πρόσφατες εκλείψεις του Μαρτίου και του Απριλίου. Άρα είναι πολύ σημαντική!

Για έντονες συναισθηματικές αντιφάσεις μιλά ο χάρτης αυτής της Πανσελήνου και το «στοίχημα» είναι ποια θα επικρατήσει. Ένα στοίχημα μάλλον χαμένο για τη μία πλευρά, καθώς η άλλη φαίνεται να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ποιες είναι όμως αυτές οι δύο πλευρές;

Η εξωστρεφής: Η Αφροδίτη και ο Ερμής στον Κριό που σου δημιουργούν ανυπομονησία, διάθεση για δράση και έκφραση των συναισθημάτων. Βέβαια η σύνοδος με τον Χείρωνα και το τετράγωνό τους με τη Δήμητρα από τον Αιγόκερω, δεν βάζουν εμπόδια σ’ αυτά, το αντίθετο μάλιστα αλλά έντεχνα, σε περιορίζουν σε ένα πλαίσιο «καθωσπρεπισμού».

Η εσωστρεφής: Ο Άρης στους Ιχθύς που έχει πλησιάσει τον Ποσειδώνα και μάλιστα ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες να ανοίξει τον νέο συνοδικό τους κύκλο. Η έλλειψη δραστηριότητας σε φθείρει. Η σκέψη ακολουθεί δαιδαλώδεις και θολές διαδρομές όπου κυριαρχεί η αμφιβολία, η έλλειψη διάκρισης και σωστής αξιολόγησης. Ανοίγεσαι στον εσωτερικό σου κόσμο με το GPS της συναισθηματικής ανταπόκρισης χαλασμένο, να σε κατευθύνει με καχυποψία προς τους άλλους ή με ενοχικά συμπλέγματα προς τον εαυτό σου.

Όμως το βασικό μοτίβο αυτής της Πανσελήνου το δίνει η βαριά σκιά του Πλούτωνα σε δυσαρμονικό σχηματισμό Ταυ-τετραγώνου με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Εδώ το συναίσθημα γίνεται βαθύ, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα σκληρό, καθώς προσπαθείς να το ελέγξεις. Πρώτα προς τον εαυτό σου και μετά προς τους άλλους. Η χειραγώγηση τελικά δεν αφήνει περιθώριο στις προηγούμενες πλευρές να εκφραστούν και αυτό δημιουργεί μια εσωτερική αντίφαση που μετατρέπεται σε εξωτερικό κυνισμό!

Και πάνω απ’ όλα τελικά, μπαίνει η προτεραιότητα του υλικού στόχου και γι αυτήν θυσιάζονται όλα. Ειδικά στη δεδομένη χρονική στιγμή όπου η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ταύρο σε τετράγωνο με τον Αστρικό Κρόνο υπόσχεται αμφίβολες ευκαιρίες που όμως δεν διανοείσαι να παραβλέψεις.

Αυτό βέβαια σου δίνει και μια ευκαιρία, μια αφορμή να ξεκολλήσεις από πράγματα που ξέρεις πως έχουν φτάσει σε ένα οριστικό τέλος αλλά δεν παίρνεις την απόφαση να τα τελειώσεις και που τώρα θα τελειώσουν έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τη θέλησή σου. Όσο πιο ανεξάρτητα όμως από σένα, τόσο πιο επίπονα για σένα θα γίνει αυτό!

Όλη αυτή η ένταση μπορεί να γίνει πολύ δημιουργική, αν καταλάβεις πως τα πάθη σε πάνε προς τα κάτω ενώ το πάθος σε εξυψώνει. Βάλε πάθος για να κάνεις τα πάθη σου πολύτιμα!

Αστροχαρτογραφικά η Πανσέληνος «φωτογραφίζει» το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Μαϊάμι, την Αβάνα και την Καλκούτα.

Οι γραμμές του Άρη και του Ποσειδώνα πάνω από Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Μελβούρνη και Σύδνεϋ, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα με υδάτινους πόρους, φράγματα ή πλημμύρες όπως επίσης και ιδιάζουσες εγκληματικές ενέργειες.

Τόκιο και Ρίο ντε Τζανέιρο θα νιώσουν την πίεση του Κρόνου και φυσικά η Τεχεράνη, όπου η παρουσία του πάνω της έχει γίνει μόνιμη στα τελευταία «Φεγγάρια».

Τέλος η γραμμή του Πλούτωνα πάνω από την Αθήνα, τονίζει ακόμη περισσότερο το… γνωστό σκηνικό που έχω περιγράψει πολλές φορές και βλέπουμε συνέχεια να εκτυλίσσεται και να ξεδιπλώνεται μέσα από το έντονο πολιτικό παρασκήνιο, τα σκάνδαλα, την εγκληματικότητα αλλά και τις κινήσεις δυνατών επιχειρηματικών συμφερόντων που ποικιλοτρόπως και με στρατηγικές κινήσεις παίρνουν θέσεις μάχης εν όψει των εξελίξεων.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved