Συνοδικός κύκλος Δία-Ουρανού στον Ταύρο: Δώστε μου ένα σλόγκαν, όποιο να ‘ναι!

Στις 21 Απριλίου ο Δίας συναντά τον Ουρανό στις 21ο 49΄του Ταύρου ανοίγοντας έτσι τον νέο τους συνοδικό κύκλο

Θανάσης Ματσώτας
Συνοδικός κύκλος Δία-Ουρανού στον Ταύρο: Δώστε μου ένα σλόγκαν, όποιο να ‘ναι!

Η σύνοδος Δία-Ουρανού θα επηρεάσει κυρίως Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους ενώ θα έχει επίσης θετική, αλλά πιο ήπια επίδραση σε Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Ιχθύς που είναι γεννημένοι στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα πολύ κοντά στην 22η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στην κύρια Αστρική της εκδοχή η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται στην 28η μοίρα του Κριού και αντίστοιχα θα επηρεάσει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, που είναι γεννημένοι στις 4 τελευταίες μέρες.

Η δεύτερη Αστρική εκδοχή αυτής της συνόδου θα προβληματίσει Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύς που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου έως τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου, ειδικά αν παρασυρθούν σε μεγαλεπήβολα οικονομικά ανοίγματα.

Η επίδραση αυτής της συνόδου έχει και μακροχρόνιο χαρακτήρα καθώς η επόμενη θα γίνει δεκατέσσερα χρόνια μετά.

Πολλά έχουν ειπωθεί γι αυτό το ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο αστρολογικό φαινόμενο. Είναι όμως έτσι και σε ποιο βαθμό;

Δίας και Ουρανός μαζί στον Ταύρο εκφράζουν την τύχη που έρχεται ξαφνικά και μεταφράζεται σε ανάπτυξη, υλικό πλούτο και ευημερία, μέσα από ξαφνικές ευκαιρίες! Σωστά όλα αυτά και αν ανήκεις στις δύο πρώτες κατηγορίες, έχεις μεγάλες πιθανότητες να πιάσεις την ευκαιρία από τα μαλλιά. Η σύνοδος αυτή σε προκαλεί να το κάνεις!

Δεν μπορείς να αγνοήσεις την πρόκληση αλλά αν την ακολουθήσεις τυφλά, κάηκες! Γιατί έχει ταυτόχρονα και έναν χαρακτήρα «φούσκας» που όταν σκάσει απότομα, θα σε παρασύρει στην πτώση.

Σημαντική διευκρίνιση: Άλλο αρπάζω την ευκαιρία και άλλο κάνω «αρπαχτή».

Η σύνοδος αυτή δίνει το σύνθημα της «απογείωσης» σε έναν πύραυλο που όλοι θα ήθελαν να είναι μέσα. Ένα σύνθημα μπορεί να παρασύρει τους πάντες, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, χωρίς να εγγυάται το αποτέλεσμα. «Δώστε μου ένα σλόγκαν, όποιο να 'ναι και αν πιάσει πιάνομαι και όταν το μυριστείτε, δεν θα πιάνομαι» που έλεγε κι εκείνο το παλιό δωδεκάμετρο τραγουδάκι της Αρλέτας.

Χρειάζεσαι λοιπόν ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και επίγνωση των δυνατοτήτων σου ώστε να μην παρασυρθείς από την ανικανοποίητη πλευρά σου. Γι' αυτό μην βιάζεσαι και μην ανησυχείς, μήπως η επανάσταση σε βρει με τις πιζάμες.

Μέσα σ’ αυτόν τον επαναστατικό αέρα αλλαγής, πολλά θα γίνουν στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή μιας ιδεολογικής κατεύθυνσης. Κάποια από αυτά μπορεί να επιτευχθούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και απελευθερωτικά. Ωστόσο, μια ιδεολογία, πάντα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο εκμετάλλευσης. Ένα καλό παράδειγμα είναι το ξέσπασμα της Γαλλικής επανάστασης με τη σύνοδο των δύο πλανητών στον Λέοντα, επίσης ζώδιο του Σταθερού σταυρού. Οι τεράστιες αλλαγές που έφερε δεν έγιναν αναίμακτα! Το αντιπροσωπευτικότατο για Δία και Ουρανό σύνθημα, «Ελευθερία- ισότητα- αδελφότητα», άλλαξε τον κόσμο και πνίγηκε στο αίμα…

Ναι, η πρόοδος πάντα έρχεται μέσα από αλλαγές. Όμως κάθε αλλαγή δεν συνεπάγεται απαραίτητα και πρόοδο. Εδώ ο φόβος είναι η χειραγώγηση στο όνομα της ισότητας, της ελευθερίας, της διαφορετικότητας! Ας μην ξεχνάμε άλλωστε την ταυτόχρονη παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Ουρανού, τον Υδροχόο. Ειδικά οι δύο τελευταίες έννοιες, είναι στις άμεσες απαιτήσεις του Ουρανού. Όμως ο συνδυασμός Ταύρου και Ουρανού είναι άκαμπτος ιδεολογικά και θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του, ντυμένες πάντα με ένα προοδευτικό, ιδεαλιστικό και ανθρωπιστικό αφήγημα. Τώρα είναι η περίοδος της υπερβολής που πάντα προηγείται σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, μέχρι να επέλθει το στάδιο της αναθεώρησης και της ισορροπίας. Και ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις, η υπερβολή οδηγεί σε κάποιου είδους επιβολή!

Στην τωρινή σύνοδο στον Ταύρο, κάθε ιδεολογική κατεύθυνση δεν μπορεί να μην έχει μια υλιστική αιτία ή να μην αποσκοπεί σε κάποιο υλικό αποτέλεσμα.

Αυτό σημαίνει πως θα δούμε να προωθούνται με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς θέματα περιβάλλοντος, όπως «πράσινη ανάπτυξη» ή «κλιματική αλλαγή» και ό,τι έχει να κάνει με φυσικούς πόρους και πρώτες ύλες. Στους τομείς αυτούς θα εμφανιστούν κάποιες καινοτόμες εφευρέσεις αλλά θα επαναξιολογηθούν και κάποιες που θεωρήθηκαν καινοτόμες στο παρελθόν αλλά δεν ανταπεξήλθαν στις προσδοκίες και σταδιακά θα γίνουν μέρος του παρελθόντος.

Σε κάποιες περιπτώσεις, νεωτερισμός θα θεωρηθεί και η επαναφορά σε συντηρητικές, παραδοσιακές και «δοκιμασμένες» καταστάσεις, ιδέες και μεθόδους. Γιατί το ζητούμενο της συνόδου είναι η αλλαγή μιας κατάστασης. Αν η επικρατούσα κατάσταση για παράδειγμα είναι προς «προοδευτική» κατεύθυνση, τότε θα γυρίσει σε «συντηρητική»! Αυτό το γράφω έχοντας στο νου εκτός των άλλων και τις επερχόμενες εκλογές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο τομέας της οικονομίας, της γης και των ακινήτων βρίσκεται σε φάση μεγάλων αναδιαρθρώσεων, ιδιαίτερα δε το τραπεζικό και φορολογικό σύστημα.

Οι μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές των ακινήτων και στα χρηματιστήρια θα οδηγήσουν σε ακραία κερδοσκοπία, πολύ δε περισσότερο στα κρυπτονομίσματα.

Ο συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου στην Αστρική του εκδοχή, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στις 21ο του Υδροχόου και τον Αύγουστο θα έχουμε το πρώτο τετράγωνο στις 23ο Λέοντα-Ταύρου, δηλαδή πολύ κοντά στις μοίρες του Σταθερού σταυρού που πραγματοποιείται η σύνοδος Δία-Ουρανού.

Κατ' αρχάς αυτός ο συνδυασμός υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό την πολυαναμενόμενη τυχερή διάσταση της συνόδου Δία-Ουρανού και σκληραίνει την επιρροή της στα θέματα που θα επιβάλλει.

Κατά δεύτερον, αυτές οι ζωδιακές περιοχές είναι πολύ σημαντικές στα Ωροσκόπια του Πούτιν, του Ζελένσκι και της Ουκρανίας. Ο πρώτος, όχι χωρίς προβλήματα, φαίνεται να καρπώνεται τα πλεονεκτήματα της αιφνιδιαστικής επιτάχυνσης των εξελίξεων σε αυτό το πολεμικό μέτωπο.

Στην ίδια ζωδιακή περιοχή του Ταύρου βρίσκεται και ο Ήλιος του Ισραήλ που φαίνεται σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα να έχει μπει σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό!

Ο Άρης στον αστρολογικό χάρτη της συνόδου που βρίσκεται πάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης-Αφροδίτης της Ελλάδας, πυροδοτεί κινητοποιήσεις, συνέχεια των περιστατικών βίας και έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις με εμπλοκή της δικαιοσύνης σε κάποιες περιπτώσεις. Αναμένω κάποιο πρόσωπο-έκπληξη που εμφανίζεται εντυπωσιακά στην πολιτική σκηνή!

Πολύ σημαντικές στιγμές για τη χώρα στην εξελικτική πορεία αυτού του συνοδικού κύκλου, θα είναι η αντίθεση και το τελευταίο καθοδικό τετράγωνο των δύο πλανητών. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές μέσα στο 2031 στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Τις δύο από τις τρεις, «ακουμπά» το προαναφερόμενο τετράγωνο Σελήνης-Αφροδίτης και εκεί θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις τωρινές αποφάσεις και επιλογές που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και την οικονομία. Κινήσεις που τώρα θα φανούν πετυχημένες ή αποτυχημένες, μπορεί να αποδειχτούν αντίθετες εκείνο το διάστημα.

Σημαντικότερο για αυτά ακριβώς τα θέματα αλλά και για δυνατή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, είναι το δεύτερο, το τετράγωνο των δύο πλανητών που θα πραγματοποιηθεί επίσης τρεις φορές το 2034 και 2035, λόγω αναδρομής του Δία στον Κριό, στις «ευαίσθητες» για την Ελλάδα πρώτες μοίρες των Παρορμητικών και εκεί είναι που ο συνοδικός αυτός κύκλος θα εξαντλήσει τη δυναμική του!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved