Το 13ο ρήγμα! Θα γίνει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη; Τι λένε τα άστρα;

Κατά τους σεισμολόγους έχει ήδη αργήσει, αφού αναμενόταν σεισμός μέχρι το 2020! 

Θανάσης Ματσώτας
Το 13ο ρήγμα! Θα γίνει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη; Τι λένε τα άστρα;

Μετά τον πρόσφατο σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στις 4 Μαρτίου 2024 στα Δαρδανέλια, υπάρχουν έντονες προειδοποιήσεις από πολλούς σεισμολόγους που θεωρούν πως αυτός ο σεισμός είναι το προοίμιο ενός πολύ μεγαλύτερου που αναμένεται στην περιοχή και τον υπολογίζουν να φτάσει έως τα 7,5 Ρίχτερ.

Πρόκειται για το τεράστιο ρήγμα της Ανατολίας που χωρίζεται σε 13 μεγάλα κομμάτια από τα οποία τα δώδεκα έχουν σπάσει δίνοντας μεγάλους σεισμούς. Αναμένεται το 13ο κομμάτι που κατά τους σεισμολόγους έχει ήδη αργήσει, αφού αναμενόταν σεισμός μέχρι το 2020!

Να διευκρινίσω πως σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να υποκαταστήσω τους σεισμολόγους και, για λόγους δεοντολογίας, δεν θα έγραφα κάτι για ένα τέτοιο θέμα, αν είχα να πω κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο που θα μπορούσε να πανικοβάλλει τον κόσμο.

Ωστόσο, έχω μελετήσει πολλές περιπτώσεις σεισμών, ιδιαίτερα αυτούς στην Τουρκία και έχω μια ικανοποιητική αστρολογική εικόνα.

Οι δύο μεγαλύτεροι και πιο καταστροφικοί σεισμοί, αυτός του Αυγούστου του 1999 στην Κωνσταντινούπολη αλλά και αυτός του Φεβρουαρίου του 2023, ανάμεσα σε πολλές και πολύπλοκες αστρολογικές επιρροές που αδυνατώ να αναλύσω εδώ, οφείλονταν κατά βάση σε δύο πολύ δύσκολες εκλείψεις που προηγήθηκαν σε ζώδια του Σταθερού σταυρού.

Η πρώτη ηλιακή στον Λέοντα και η δεύτερη σεληνιακή στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Κοινό τους χαρακτηριστικό, η ιδιαίτερα δυσαρμονική συμμετοχή Κρόνου, Ουρανού και όχι μόνο!

Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο πως τόσο η Κωνσταντινούπολη, όσο και η Τουρκία, ανήκουν επίσης στα ζώδια του Σταθερού σταυρού.

Από το 2020 έως και σήμερα η αστρολογική εικόνα για σεισμούς στην Τουρκία δεν είναι καλή. Αυτό φάνηκε και από τον μεγάλο σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου 2023 που ωστόσο όπως είπα οφειλόταν σε έκλειψη που προηγήθηκε (έγινε στο τέλος του 2022).

Η συνολική εικόνα των εκλείψεων αλλά και όλων των άλλων αστρολογικών παραγόντων από εκεί και μετά, σε σχέση με τον αστρολογικό χάρτη της Τουρκίας, αλλά και της Κωνσταντινούπολης, φαίνεται δύσκολη αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό συγκριτικά με αυτήν των δύο προηγούμενων σεισμών.

Η έκλειψη στις 28 Οκτωβρίου 2023 πάνω στον Ήλιο της Τουρκίας στις αρχές του Σκορπιού είχε επικινδυνότητα για γεωφυσικά φαινόμενα, όπως επίσης και η πολύ δύσκολη Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου (πάλι με δυσαρμονική συμμετοχή του Ουρανού), πάνω στον Ήλιο της Κωνσταντινούπολης. Αυτά τα φεγγάρια τα ενεργοποιούσαν η Πανσέληνος του Ιανουαρίου και η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου στο ξεκίνημα δηλαδή του 2024.

Οπότε μέχρι και τις αρχές Μαρτίου 2024, υπό την επίδραση της τελευταίας Νέας Σελήνης υπήρχε ακόμη μεγάλη πιθανότητα για σεισμό. Όχι όμως για μεγάλο σεισμό! Και όταν λέω «μεγάλο», δεν εννοώ το μέγεθος σε Ρίχτερ αλλά την καταστροφικότητα και των αριθμό των θυμάτων. Όπως και έγινε! Στις 4 Μαρτίου είχαμε αυτόν των 4,9 Ρίχτερ.

Οι εκλείψεις του 2024 αλλά και η συνολική εικόνα του αστρολογικού σκηνικού της χρονιάς εξακολουθεί να έχει έναν βαθμό επικινδυνότητας αλλά κατά τη γνώμη μου όχι του μεγέθους που περιγράφουν οι σεισμολόγοι. Η ηλιοκεντρική ευθυγράμμιση Ερμή-Κρόνου προς το τέλος Ιουνίου και Ερμή-Ουρανού προς το τέλος Ιουλίου και μέσα Οκτωβρίου, είναι σημαντικές και μπορεί να δώσουν ένα τέτοιο φαινόμενο. Από το 2026 και μετά, θα μπορούσε να υπάρξει κάτι πιο σοβαρό και αυτό το λέω πάλι με επιφύλαξη.

Οπότε τα «νέα» από αστρολογική σκοπιά δεν φαίνονται τόσο δυσάρεστα, αν και απ’ την άλλη, οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν πως όσο καθυστερεί ο αναμενόμενος σεισμός, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να είναι ισχυρότερος!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved