Πανσέληνος Ιανουαρίου στον Λέοντα: Κάνε αυτό που θέλεις, αρκεί να είναι πολύ!

Στις 25 Ιανουαρίου και ώρα 19:54 πραγματοποιείται η Πανσέληνος στις 5ο 14΄ του Λέοντα

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος Ιανουαρίου στον Λέοντα: Κάνε αυτό που θέλεις, αρκεί να είναι πολύ!

Η Πανσέληνος στον Λέοντα θα επηρεάσει τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γεννηθεί στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα πολύ κοντά στην 6η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ακόμη σημαντικότερη θα είναι για όλους τους παραπάνω αν έχουν γεννηθεί τις χρονιές 1963, 1966, 1980, 1982, 1985, 1999 και 2004.

Στις Αστρικές της εκδοχές θα επηρεάσει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί προς το τέλος του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαημέρου.

Πρόκειται για μια σημαντική Πανσέληνο γιατί ενεργοποιεί τη σεληνιακή έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου που έγινε στις ίδιες μοίρες του Σταθερού σταυρού στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Τα βασικότερα στοιχεία της είναι η συμμετοχή του Πλούτωνα, που μόλις ξαναμπήκε στον Υδροχόο και βρίσκεται πολύ κοντά στον Ήλιο όπως επίσης και του Δία από τον Ταύρο που σχηματίζει κλειστό Ταυ-τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Είναι ένας συνδυασμός με έντονα στοιχεία υπερβολής και ολοκληρωτισμού.

Βλέπεις ή διαισθάνεσαι τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται και σε φοβίζουν. Νιώθεις ανήμπορος να αντιδράσεις από τις εξελίξεις, ιδιαίτερα τις κοινωνικές που σε ξεπερνούν και σε ισοπεδώνουν!

Ταυτόχρονα βιώνεις τη ματαιότητα που σε ρίχνει σε ένα τέλμα. Πράγματα που σε ευχαριστούσαν, τώρα είναι απολύτως αδιάφορα και η αμφιβολία επισκιάζει οτιδήποτε ήταν πιο πριν δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχει πραγματική χαρά; Και από που προέρχεται; Και πώς θα την κρατήσεις για πάντα ζωντανή;

Αυτά είναι τα ουσιώδη ερωτήματα. Ή τουλάχιστον αυτά τα ουσιώδη ερωτήματα κρύβονται πίσω από τις αντιδράσεις σου είτε τα έχεις συνειδητοποιήσει είτε όχι. Και πώς αντιδράς; Πάλι με υπερβολή. Και αυτή η υπερβολή μπορεί τελικά να είναι το κλειδί! Έχεις επιλογές.

Ρίχνεσαι με μανία σε κάθε είδους διασκέδαση, κατανάλωση, συνήθεια ή σε ερωτικό παροξυσμό. Επιδεικτικά. Σαν να μην υπάρχει αύριο… Τα τρίγωνα της Αφροδίτης και του Άρη από τον Αιγόκερω με Δία και Ουρανό αντίστοιχα, δεν ρέπουν προς τον διαλεκτικό υλισμό του Καρόλου αλλά είναι σε συνεχή διάλογο με τον υλισμό, για να μην πω ερωτοτροπία… Αρκετά βολικά για να σκεφτείς πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, κάνει όμως μια πολύ καλή απομίμησή της!

Από την άλλη, μπορεί να κλειστείς στον εαυτό σου και να απορρίπτεις τα πάντα. Ο λόγος σου γίνεται κυνικός και η σκέψη σου μηδενιστική. Πας σε ένα βάθος απ’ όπου είναι δύσκολο να επιστρέψεις ίδιος με πριν. Σαν τον Λούκι Λουκ, τον μοναχικό κάου μπόι που διαβάζει την πινακίδα έξω από την πόλη: «Κάνσας Σίτυ. Ξένε, 2 χιλιόμετρα για να πας. αλλά κανένα για να γυρίσεις»!

Εκεί μπορείς να αναζητήσεις ένα βαθύτερο νόημα. Ανέγγιχτος και αμόλυντος από τον κόσμο. Μπορείς και να προσπαθήσεις να αντιδράσεις, έστω σε μια απελπισμένη προσπάθεια. Με την αίσθηση ότι παίζεις το τελευταίο σου χαρτί, χωρίς να έχεις να χάσεις τίποτα παραπάνω, αφού αισθάνεσαι πως έχεις χάσει τα πάντα. Κι εδώ αρχίζει η αναγέννηση, η αντίστροφη πορεία της απελευθέρωσης. Τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο!

Το κλειδί λοιπόν είναι στην υπερβολή. Ό,τι κάνεις, κάνε το ολοκληρωτικά και τερμάτισέ το. Ακόμη και αν αμφιβάλλεις γι' αυτό, από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να το κάνεις, υποστήριξέ το με όλη τη δύναμη που έχεις. Αλλιώς μην το ξεκινήσεις καθόλου. Κάνε αυτό που θέλεις, αρκεί να είναι πολύ!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved