Πανσέληνος Δεκεμβρίου: Ο Δίας με τα δώρα!

Η τελευταία Πανσέληνος της χρονιάς πραγματοποιείται στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 2:33 πμ στις 4ο 58΄ του Καρκίνου

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος Δεκεμβρίου: Ο Δίας με τα δώρα!

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριό, Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερω, ειδικά αυτούς που έχουν γεννηθεί στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 5η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στην Αστρική της εκδοχή, θα επηρεάσει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς που έχουν γεννηθεί στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου και αρχές του δεύτερου.

Ακόμη πιο σημαντική θα είναι για όλους τους παραπάνω αν έχουν γεννηθεί τις χρονιές 1937, 1956, 1977, 1991, 1996 και 2000.

Είναι μια εύκολη αλλά και «πονηρή» Πανσέληνος και αυτό γιατί η ευνοϊκή και πολλά υποσχόμενη παρουσία του Δία, επισκιάζεται σε κάποιο βαθμό από την «κρυφή» παρουσία του Αστρικού Πλούτωνα πάνω στον Ήλιο στον Αιγόκερω.

Για την Ελλάδα, δίνει μια «μίνι» ενεργοποίηση των πρώτων σημαντικών μοιρών του Παρορμητικού σταυρού που θα φέρει κάποια νέα μέτρα κυρίως οικονομικού χαρακτήρα αλλά και παρασκηνιακούς «τακτικισμούς» πολιτικού αλλά και γεωπολιτικού χαρακτήρα, ακατάλληλους για το «ανήλικο» ευρύ κοινό.

Τελικά όμως, το σύμπαν αποφάσισε να μην μας αφήσει με την πίκρα και να κλείσει τη δύσκολη αυτή χρονιά, τείνοντας χείρα βοηθείας.

Σε άλλες συνθήκες, αυτή η Πανσέληνος δεν θα ήταν καθόλου εύκολη. Εκφράζει, δε, σε μεγάλο βαθμό αυτό που είναι γνωστό ως «μελαγχολία των Χριστουγέννων».

Όταν η ψυχρή λογική του Ήλιου στον Αιγόκερω πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες συναισθηματικές διακυμάνσεις της Σελήνης στον Καρκίνο, δύσκολα μπορείς να γεφυρώσεις τα πράγματα.

Θα δείξεις την επίσημη, τη «σκληρή», τη σοβαρή σου πλευρά; Θα εμπνεύσεις σεβασμό και εμπιστοσύνη ή θα σε φάει η σοβαροφάνεια; Θα αντιμετωπίσεις γενναία τις αλήθειες χωρίς τη Ζήνα ή μόλις γυρίσεις την πλάτη θα σε φωνάζουν «Κατακουζήνα»;

Ή μήπως θα αφεθείς και θ’ αφήσεις, την οικειότητα, την τρυφερότητα, τη στοργή να ξεχειλίζει; Και αν σε παρεξηγήσουν; Αν σε υποτιμήσουν; Αν σε καπελώσουν;

Αρχαία τραγωδία ή μελόδραμα; Αυτό είναι το δίλημμα!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα που έδαφος χάνουμε, σιγοτραγουδάς ωσάν τον γνωστό Αιγόκερω τροβαδούρο, μόλις αντικρύζεις τις ευθύνες που σου φορτώνει ο Ήλιος στον Αιγόκερω και ετοιμάζεσαι να παραδώσεις τα όπλα στη μελαγχολία ή να διαλέξεις στρατόπεδο και μετά να σε κυριαρχούν τα ψυχοσωματικά…

Ακόμη περισσότερο αυτήν την εποχή που η Σελήνη στον Καρκίνο σε κάνει να αναπολείς πόσο διαφορετικά ήταν τα παιδικά σου Χριστούγεννα.

«…Τώρα τι κλαις και τι γκρινιάζεις

πρωτοχρονιά είναι και γιορτάζεις

την λίγη πίστη του ενηλίκου

στην παιδική ανατολή του…

… Πάει ο καιρός που οι δικοί σας

σκηνοθετούσαν τη γιορτή σας

και είσαι εσύ που πρέπει τώρα

να υψώσεις της γιορτής τα δώρα…»,

τραγουδά ο Διονύσης στον «Χρονοποιό», ένα τραγούδι που άμα το άκουγες πάλι, δεν θα χρειαζόταν να διαβάσεις αυτά που γράφω παρακάτω για την Πανσέληνο.

Αλλά χρειάζεται, γιατί σε αυτήν ακριβώς την κρίσιμη στιγμή, μπαίνει στη σκηνή ο Δίας από τον Ταύρο και σαν σανίδα σωτηρίας, σε ευνοϊκό σχηματισμό διευκολυμένης αντίθεσης με τον Ήλιο και τη Σελήνη, έρχεται να σε βγάλει από διλήμματα και αντιφάσεις και να δώσει λύση στο δράμα.

Πρώτα απ’ όλα, έχεις ανάγκη από συναισθηματική ασφάλεια. Γιατί εκτός από τις αντιφάσεις στο δίπολο Καρκίνου-Αιγόκερω, καραδοκεί και ο Αστρικός Πλούτωνας που ανέφερα προηγουμένως και αυτό ξεκινάει από ένα απλό νταούνιασμα και μπορεί να σε φτάσει μέχρι το «μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά»… Αυτήν την ασφάλεια έρχεται να σου δώσει ο Δίας, που θα σε κάνει να ισορροπήσεις τις εξωτερικές προκλήσεις με τις εσωτερικές συγκινήσεις. Και να πάει αυτήν την ασφάλεια ένα βήμα παραπέρα, στο πεζό υλικό επίπεδο, που καθόλου δεν θα το υποτιμούσες, έτσι για να την κάνει πιο «χειροπιαστή» και να την αντιληφθείς καλύτερα!

Δεν θα έχεις παράπονο… Ο Δίας έρχεται με δώρα λίγο πριν τη νέα χρονιά!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved