Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: No mercy

Στις 13 Νοεμβρίου και ώρα 11:27πμ πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στις 20ο 43΄του Σκορπιού

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: No mercy

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Σκορπιό, Ταύρο, Λέοντα και Υδροχόο, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γεννηθεί στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου και αρχές του τρίτου ή έχουν Ωροσκόπο, Σελήνη ή Μεσουράνημα κοντά στην 21η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στην κύρια Αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί λίγο μετά τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου.

Για την ίδια ζωδιακή περιοχή, αλλά αυτή τη φορά πάλι του Σταθερού σταυρού, θα είναι σημαντική και η δεύτερη Αστρική εκδοχή αυτής της Νέας Σελήνης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη Νέα Σελήνη. Ο Άρης και η Δήμητρα σε σύνοδο με τα Φώτα και όλα μαζί σε αντίθεση με τον Ουρανό αποτελούν έναν ιδιαίτερα εκρηκτικό σχηματισμό. Αυτός γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικός αν συνυπολογίσουμε πως στην Αστρική του εκδοχή σχηματίζει «κρυφό» Ταυ-τετράγωνο με τον Τροπικό Πλούτωνα!

Είναι μια πλανητική συγκυρία που αγγίζει βαθιά συναισθηματικά μορφώματα και ακόμη περισσότερο την ενστικτώδη ανάγκη για «επιβίωση». Όλα όσα σιγοβράζουν βγαίνουν στην επιφάνεια με ένα ξέσπασμα, ξαφνικά, απρόοπτα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Πριν προλάβεις να το συνειδητοποιήσεις, έχεις εμπλακεί σε μια διαμάχη, ακόμη και με τον εαυτό σου και θα τα παίξεις όλα για όλα, πριν προλάβεις να αποφασίσεις, αν θα το κάνεις!

Σχέσεις και οικονομικά είναι οι τομείς που θα πρέπει να είσαι σε επιφυλακή για όλα τα παραπάνω.

Μπορεί ωστόσο μια τόσο δύσκολη αστρολογική συνθήκη να έχει κάποια χρησιμότητα ή κάποιο νόημα;

«No mercy»!!! Αυτή είναι η φράση-κλειδί για να καταλάβεις το νόημα και θα εξηγήσω γιατί.

Η αντίθεση του Άρη από τον Σκορπιό με τον Ουρανό είναι σαν το χειρουργικό νυστέρι. Χρειάζεται ακρίβεια και αποφασιστικότητα, χωρίς δεύτερη σκέψη, για να ξεριζώσεις οριστικά και αμετάκλητα κάθε εξωτερικό, αλλά κυρίως εσωτερικό εμπόδιο, ιδιαίτερα αν αυτό αποτελεί συνήθεια ή έχει εθιστικό χαρακτήρα. Το «απόστημα» πρέπει να σπάσει και για να σπάσει πρέπει να νικήσει τον φόβο, νιώθοντας την Άρεια ορμόνη, την αδρεναλίνη, να κυλάει ηδονικά στις φλέβες σου!

«Τζιχάντ», δηλαδή «Ιερός πόλεμος» είναι η λέξη που περιγράφει τέλεια αυτόν τον Άρη απέναντι από τον Ουρανό και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Αυτός ο Ποσειδώνας ίσως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική. Γιατί υπάρχει «κατώτερο» και «ανώτερο» Τζιχάντ. Το κατώτερο που τον παραλογισμό του, τον βλέπουμε να διαδραματίζεται χωρίς τελειωμό, σημαίνει να εξολοθρεύσεις τους αλλόθρησκους ή και τους ομόθρησκους που δεν ακολουθούν πιστά το δόγμα. Το ανώτερο σημαίνει να εξολοθρεύσεις χωρίς κανένα έλεος τους εσωτερικούς σου δαίμονες. Αυτούς που σε κρατάνε δέσμιο και σε εμποδίζουν να αναπτυχθείς και να έρθεις σε επαφή με ό,τι ανώτερο και πνευματικό έχεις μέσα σου!

Σε κοσμικό επίπεδο όμως, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Πέρα από τις πτώσεις αεροσκαφών που είναι συχνά στο «μενού» της δυσαρμονικής σχέσης των δύο πλανητών και τα γενικότερα ξεσπάσματα βίας, η αστροχαρτογραφική εικόνα είναι συγκλονιστική! Όλες οι γραμμές των πλανητών αυτού του δύσκολου σχηματισμού, όπως προβάλλονται πάνω στη γη, περνούν ακριβώς πάνω από τη Γάζα!!!

Πιάνουν δε όλη την ευρύτερη περιοχή, δηλαδή, την Κύπρο, τη διώρυγα τους Σουέζ, το Ισραήλ, την Τουρκία, τη Συρία και ανεβαίνουν προς Ουκρανία. Οπότε η κατάσταση εκεί τείνει να ξεφύγει! Δεν θα το αναλύσω περισσότερο, καθώς έχω αναφερθεί εκτεταμένα σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Το παρήγορο είναι πως δύσκολα θα εμπλακεί το Ιράν απευθείας, κάτι που θα ισοδυναμούσε με παγκόσμιο πόλεμο. Ωστόσο, ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν είναι παρά το «προδόρπιο». Ο Πλούτωνας ακριβώς επάνω στη Σελήνη της Παλαιστίνης σφραγίζει τη γενοκτονία και τον εκτοπισμό. Ας μην ξεχνάμε πως η Σελήνη στο ωροσκόπιο ενός κράτους, συμβολίζει τον λαό. Βέβαια το όλο σκηνικό έχει ευρύτερο χρονικό ορίζοντα, κάτι που σημαίνει πως η ανάφλεξη αυτή θα φέρει σοβαρές γεωπολιτικές ανακατατάξεις που θα αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και οποιαδήποτε ισορροπία μπορεί να προκύψει αργότερα, θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, με στρατηγικούς ελιγμούς που θα έχουν ορίζοντα το πολύ επικίνδυνο διάστημα 2030-2034.

Η αντίθεση όμως Άρη-Ουρανού, δεν γίνεται μόνο γεωκεντρικά, αλλά και ηλιοκεντρικά. Η ηλιοκεντρική αστρολογία που δεν είναι τόσο διαδεδομένη, δίνει σημαντικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε γεγονότα κοσμικής σημασίας!

Να θυμίσω εδώ πως η ηλιοκεντρική αντίθεση Ερμή-Ουρανού τον Φεβρουάριο του 2023 ήταν σημαντικός παράγοντας για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία σύμφωνα με τον Ολλανδό ερευνητή που τον πρόβλεψε, τον Frank Hoogerbeets. Βέβαια, δεν είχε υπολογίσει άλλον έναν σημαντικό, ίσως και σημαντικότερο παράγοντα, το ακριβές (στον ηλιοκεντρικό χάρτη) τετράγωνο του Άρη από τον Καρκίνο με τους Δία και Χείρωνα. Τώρα, έχουμε μια επίσης σκληρή συνθήκη και μάλιστα στο «αρμόδιο» ζώδιο του Σκορπιού. Ωστόσο, για να μην πανικοβάλλεσαι, είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να προβλεφθεί σε ποιο μέρος του πλανήτη μπορεί αυτό να συμβεί.

Για την Ελλάδα, η επιρροή αυτής της Νέας Σελήνης σχετίζεται με πολιτικές αναταράξεις με μεθοδευμένη κομματική «ανταρσία», βίαια επεισόδια, οικονομικά και φορολογικά θέματα ενώ θα δώσει νέες και πολύ σημαντικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό που θα φανούν περισσότερο με την επόμενη Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved