Ερμής στον Ζυγό: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε…

Στις 5 Οκτωβρίου ο Ερμής μπαίνει στον Ζυγό. Θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Θανάσης Ματσώτας
Ερμής στον Ζυγό: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε…

Αν είσαι Ζυγός, Κριός, Καρκίνος ή Αιγόκερως, αυτός ο Ερμής σε επηρεάζει περισσότερο.
Για σένα λοιπόν αλλά και όλους τους άλλους που δεν ανήκουν σ’ αυτά τα ζώδια, ήρθε η ευκαιρία να εντρυφήσεις στο Savoir Vivre. Με άλλα λόγια αυτός ο Ερμής έρχεται να σε ξεβλαχέψει!
Ήρθε η ώρα να γίνεις πιο κοινωνικός, αλλά δεν θα υιοθετήσεις το στυλ του βλαχοδήμαρχου ή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της κάτω Κολοπετινίτσας για να αρχίσεις τις χαιρετούρες, τα βαφτίσια και τα κεράσματα. Όχι! Θα είσαι πιο σικάτος και κυρίως θα προσπαθείς να επικοινωνήσεις πραγματικά. Που σημαίνει πως όταν απαντάς, πρώτα θα έχεις ακούσει πραγματικά τι σου λένε και δεν θα παριστάνεις πως άκουσες! Θα δείξεις πραγματικό ενδιαφέρον και θα δώσεις πραγματικές απαντήσεις και όχι από την «κασέτα», όπως συνήθως κάνεις, απορροφημένος από τα δικά σου προβλήματα.
Το βασικότερο εργαλείο, λοιπόν, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια της επικοινωνίας είναι αυτό που ο μεγάλος ψυχολόγος Thomas Gordon ονομάζει «ενεργητική ακρόαση»! Αυτό ανάμεσα σε άλλα, σημαίνει πως πρέπει να αποκωδικοποιήσεις σωστά το μήνυμα που λαμβάνεις από τον συνομιλητή σου. Για να το πετύχεις, πρέπει πρώτα να τον προσέξεις πραγματικά και να επαναλάβεις αυτά που σου είπε, ώστε να τα διευκρινήσεις και να αποφύγεις τις δικές σου παρερμηνείες. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, θυμήσου το παλιό γνωστό ανέκδοτο με τον γρύλλο.
Αυτή η συμπεριφορά είναι το προσδόκιμο του Ερμή στον Ζυγό, όταν λειτουργεί σωστά!
Να θυμάσαι πως το μόνιμο χαμόγελο δεν υποδηλώνει ευγένεια. Η ευγένεια δεν είναι δεδομένη μέσα από την τήρηση του πρωτοκόλλου και μιας τυπικής συμπεριφοράς που λειτουργούν στην πραγματικότητα σαν μηχανισμός άμυνας ή οργανώνουν την αδιαφορία. Χρειάζεται να την κατακτήσεις!
Αυτό απαιτεί κοινή λογική, ειλικρίνεια, ρεαλισμό και γενναιότητα. Γιατί κάτω από την επιρροή αυτού του Ερμή, ωραιοποιείς καταστάσεις, θέλεις να τα έχεις καλά με όλους και σε περιβάλλον διαμάχης χάνεις τη μπάλα!
Όμως ιδιαίτερα μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, που θα είναι ο Άρης στο Ζυγό, αυτό θα βλέπεις. Τι θα κάνεις; Θα σφυρίζεις αδιάφορα και θα κάνεις κάθε είδους υποχωρήσεις για να μην ενοχλήσεις το «θηρίο» και σε καταβροχθίσει; Θα κάνεις ισότιμες συμφωνίες win-win κερδίζοντας τον σεβασμό του συνομιλητή σου ή θα γίνεσαι κατευναστικός και υποχωρητικός με το πρόσχημα της ειρήνης και τον ιδρώτα του τρόμου να κυλάει κάτω από το ψαγμένο σου styling; Θα ξεπεράσεις τους φόβους μέσα από ειλικρινή και ευθεία συμπεριφορά μιλώντας για την ουσία ή θα αποφεύγεις να ανοίξεις την ταμπακιέρα;
Με τον Ερμή στον Ζυγό μπορείς να πετύχεις την πραγματική ισορροπία που τόσο επιθυμείς. Αλλιώς, όπως έλεγε και ο Ντίνος, «λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… είμαστε»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved