Εκλογές ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Δίας εναντίον Πλούτωνα!

Καταρχάς να διευκρινίσω πως οποιεσδήποτε απόψεις εκφράζω, δεν υποκινούνται από προσωπικές προτιμήσεις

Θανάσης Ματσώτας
Εκλογές ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Δίας εναντίον Πλούτωνα!

Η εκτίμηση που κάνω βασίζεται σε καθαρά αστρολογικά κριτήρια για τα οποία διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, εξαιτίας του ότι είναι ελλιπή τα στοιχεία των υποψηφίων. Και επειδή όλοι μας... έχετε ελαττώματα, θα προτιμήσω να αναφερθώ μόνο σε ό,τι θεωρώ θετικό στην προσωπικότητα των υποψηφίων.

Σημαντικός παράγοντας σε αυτές τις εκλογές είναι το τετράγωνο της «ειδικής» επί των πολιτικών εξελίξεων, Δήμητρας από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού, με τον Πλούτωνα στις αντίστοιχες του Αιγόκερω, που πραγματοποιείται στις 11 Σεπτεμβρίου. Να σημειώσω εδώ για αυτούς που είναι πιο… ψαγμένοι αστρολογικά, πως στις αντίστοιχες του Καρκίνου ξεκίνησε ο συνοδικός κύκλος Ήλιου-Δήμητρας τον Ιούλιο του 2022, με τα δύο σώματα σε αντίθεση με τον Πλούτωνα. Άρα τώρα έχουμε ενεργοποίηση αυτού του κύκλου! Ο Πλούτωνας εκφράζει τη ριζική αλλαγή, δηλαδή κάτι που πεθαίνει οριστικά για να γεννηθεί κάτι εντελώς καινούριο. Κατά κάποιο τρόπο είναι με το μέρος των ισχυρών. Εκφράζει, επίσης, το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και τη διαπλοκή, χωρίς να συνδέονται απαραιτήτως τα δύο τελευταία.
Στην αστρική του εκδοχή βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερω που η ενεργοποίησή τους δημιουργεί πάντοτε σημαντικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα!
Αυτό ανάμεσα σε άλλα που θα αναλύσω παρακάτω, σημαίνει πως είναι πιθανές πολλές διεργασίες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τις εκλογές. Μπορεί δηλαδή να προκύψει κάποια διάσπαση, διαγραφές, αποχωρήσεις στελεχών ή κάτι παρόμοιο.

Καταρχάς, όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι έχουν στους αστρολογικούς τους χάρτες ισχυρά σημεία επαφής με τον χάρτη της Ελλάδας, κάτι που είναι αναμενόμενο, αφού στην πλειοψηφία τους έχουν βρεθεί σε σημαντικές θέσεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Μένει να δούμε λοιπόν ποιος μπορεί να είναι ισχυρότερος αστρολογικά από γενέθλιο χάρτη, αλλά και από τις αστρολογικές συγκυρίες στο διάστημα των εκλογών.

  • Ο Καρκίνος Νίκος Παππάς έχει ένα πολύ ευνοϊκό γενέθλιο εξάγωνο του Ήλιου με τον Δία στον Ταύρο, που αυτό το διάστημα ενεργοποιεί ο Ουρανός, περνώντας πάνω από τον γενέθλιο Δία. Αυτό μπορεί να τον κρατήσει μέσα στο παιχνίδι των εσωκομματικών εξελίξεων μετά τις εκλογές, αλλά δύσκολα θα του δώσει τη δυναμική που χρειάζεται για να κερδίσει την προεδρία του κόμματος. Και αυτό γιατί ενεργοποιείται στον χάρτη του ο συνοδικός κύκλος Ήλιου-Δήμητρας που ανέφερα παραπάνω, ο οποίος έχει ένα πολύ ευρύτερο και ισχυρότερο πλαίσιο επιρροής. Έγινε ακριβώς πάνω στην πολύ σημαντική στον χάρτη του γενέθλια Δήμητρα στο τέλος του Καρκίνου και έφερε δυσκολίες στην πολιτική του καριέρα. Νομίζω πως θα παλέψει για την τέταρτη θέση με τον Στέφανο Τζουμάκα.
  • Ο Ήλιος στον Ταύρο του Στέφανου Τζουμάκα σε αντίθεση με τον Δία και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, τον κατατάσσει στις «σταθερές αξίες» της πολιτικής ενώ η Σελήνη και ο Ωροσκόπος του στον Τοξότη σε αντίθεση με τον Ουρανό, του δίνουν ουσιαστικό, αιχμηρό και καθόλου «ξύλινο» πολιτικό λόγο! Η διέλευση του Δία στον Ταύρο πάνω από τον Ήλιο του, φαίνεται ευνοϊκή για να του δώσει κάτι παραπάνω από αυτό που περιμένει, αλλά όχι αρκετή για να τον βάλει στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δίδυμος, έχει ένα ιδιαίτερα τυχερό ωροσκόπιο αφού ο Ήλιος και η Αφροδίτη σχηματίζουν μια αντίθεση μεγάλης ακρίβειας με τον Δία. Ωστόσο στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχουν οι αστρολογικές συγκυρίες που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει την αρχηγία. Αν εξαιρέσουμε τον Πλούτωνα σε μια δευτερεύουσα δυσαρμονική γωνία με τον Ήλιο του, έχει κάποιες ευνοϊκές αλλά όχι αρκετά αποτελεσματικές όψεις στον προοδευτικό του χάρτη, οπότε το πιθανότερο είναι να περιοριστεί στην τρίτη θέση. Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δεν επιδιώκει την προσωπική προβολή και προτιμά το δρόμο της ψυχρής λογικής μέσα από ρεαλιστικές λύσεις. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει και ο ίδιος πραγματικές αρχηγικές βλέψεις και φιλοδοξίες. Λόγω της δυσαρμονικής επιρροής του διελαύνοντα Ποσειδώνα στη γενέθλια αντίθεση Ήλιου και Αφροδίτης με τον Δία, απλά συστρατεύεται με την πλευρά εκείνη του κόμματος που εκπροσωπεί και τον εκφράζει.

Θα σταθώ λίγο περισσότερο στους δύο υποψήφιους που φαίνονται επικρατέστεροι για την προεδρία, δηλαδή την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, όχι γιατί αυτό δείχνουν διάφορες μετρήσεις κλπ. αλλά γιατί αυτοί έχουν την πιο δυνατή αστρολογική «εικόνα» στην παρούσα φάση.

  • Ο έτερος Στέφανος λοιπόν των υποψηφίων, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλαδή, έδειξε κατευθείαν τον δυναμισμό και την αμεσότητα του Ήλιου του στον Κριό, την επικοινωνιακή δεξιοτεχνία του Ωροσκόπου του στους Διδύμους, όπως επίσης τη λάμψη και τη γοητεία της Σελήνης του στον Λέοντα! Το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου και ο Άρης του στον Αιγόκερω δείχνουν φιλοδοξία, αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Τα τετράγωνα του Ήλιου με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, κρύβουν ευαισθησία, έμπνευση, πρωτοποριακό και ανατρεπτικό χαρακτήρα. Άλλωστε ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλα στοιχεία της ζωής ή των ικανοτήτων του, το γεγονός πως έχει κερδίσει αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό της Μαθηματικής εταιρίας, αυτόματα τον κατατάσσει σε μια μικρή ελίτ ιδιοφυών ανθρώπων!
    Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει; Ναι μπορεί! Δεν φαίνεται αστρολογικά κάτι που να τον εμποδίζει. Αντίθετα, έχει ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό αστρολογικό σκηνικό, που σημαίνει πως σίγουρα δεν θα χάσει εύκολα. Ο Δίας πάνω από τον προοδευτικό του Ήλιο σε μια πολύ σημαντική μοίρα του χάρτη του, είναι ιδιαίτερα υποσχόμενος. Αυτό ασφαλώς σχετίζεται και με τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει πάρει, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη λεπτομέρειες που δείχνουν πως είναι ικανός να κάνει την έκπληξη, όπως επίσης και να παραμείνει στην πολιτική σκηνή, ακόμη και αν χάσει αυτές τις εκλογές!
  • Η Έφη Αχτσιόγλου με την αυστηρή κομψότητα, αξιοπιστία και εργατικότητα του Αιγόκερω που συμπληρώνει και η απλόχερη τύχη του Δία πλάι στον Ήλιο της, θεωρείται το φαβορί για την προεδρία του κόμματος. Ως Αιγόκερως μπορεί να έχει ένα πιο «συγκρατημένο» προφίλ, αλλά η Σελήνη της στον Τοξότη δίπλα στον Ουρανό, κρύβει μια πλευρά του χαρακτήρα της που μπορεί να λειτουργήσει με χιούμορ, απροσδόκητα και ανατρεπτικά, όταν χρειάζεται.
    Το γεγονός βέβαια πως είναι Αιγόκερως, δεν σημαίνει ότι ευνοείται από την τωρινή διέλευση του Δία στον Ταύρο, αφού αυτός βρίσκεται πολύ μακριά, ώστε να σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τον Ήλιο της. Αστρολογικά λοιπόν δεν στέκει αυτό και μια ενδεχόμενη επιτυχία της θα πρέπει να την αναζητήσουμε σε άλλους αστρολογικούς παράγοντες. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δύσκολο στην ερμηνεία αλλά θα παίξει καταλυτικό ρόλο, είναι το τετράγωνο που προανέφερα, της Δήμητρας με τον Πλούτωνα, με τον τελευταίο να βρίσκεται σε ισχυρή όψη με τον γενέθλιο Ήλιο της και όχι μόνο με αυτόν. Στις συνηθισμένες αστρολογικές ερμηνείες, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα αρνητικό. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Πλούτωνας είναι με το μέρος των ισχυρών και αυτών που μπορεί να έχουν βαθιές ρίζες σε ένα σύστημα, όπως είναι το κόμμα ή και η κοινωνία γενικότερα. Οπότε δεν αποκλείεται καθόλου να λειτουργήσει υπέρ της και να της δώσει την τελική νίκη.

Είδαμε πώς μπορεί να επηρεάσουν ο Δίας και ο Πλούτωνας τις εκλογές αυτές, με τη Δήμητρα ρυθμιστή. Αινιγματική αλλά εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του Ουρανού που σε τετράγωνο με τη γενέθλια Σελήνη του Κασσελάκη δείχνει ξαφνική δυναμική αλλαγή στην επαγγελματική του πορεία. Αντίστοιχη ένδειξη όμως, δίνει και για την Έφη Αχτσιόγλου!
Όπως αντιλαμβάνεστε η τελική μάχη θα κριθεί οριακά.
Ίσως να έδινα ένα προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη τουλάχιστον για τον πρώτο γύρο ή -αν όχι προβάδισμα- τουλάχιστον έναν ευνοϊκό γι' αυτόν συνδυασμό αποτελεσμάτων, ώστε να μπει με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο. Και αυτό γιατί είναι κάπως πιο ξεκάθαρη η πλανητική επιρροή επάνω του ενώ στην Έφη Αχτσιόγλου είναι τρομερά ισχυρή αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενη. Ωστόσο, δεν θα διαφωνούσα καθόλου και με όποιον θα υποστήριζε το αντίθετο. Θα διαφωνούσα όμως με όποιον θεωρεί πως ένας από τους δύο είναι φαβορί και θα κερδίσει, κάνοντας περίπατο!

Και οι δύο συνδυάζουν στοιχεία σοβαρότητας και εκκεντρικότητας, με αντίστροφο τρόπο. Η Έφη Αχτσιόγλου προβάλλει τα πρώτα, αλλά διαθέτει και τα δεύτερα, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης προβάλλει τα δεύτερα, αλλά διαθέτει και τα πρώτα. Και οι δύο ξέρουν πότε πρέπει να ακολουθήσουν μια συντηρητική τακτική και πότε θα κάνουν κάτι απρόβλεπτο ώστε να «ανακατέψουν την τράπουλα». Οπότε μια συνεργασία τους, ανεξάρτητα του εκλογικού αποτελέσματος, θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποδοτική!

Αν υποθέσουμε όμως πως η νίκη θα κριθεί ανάμεσα στα δύο φαβορί, δεν ξέρω αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή ο Ελληνικός λαός και η πολιτική γενικότερα, θα βγουν κερδισμένοι ή χαμένοι. Ένα είναι σίγουρο: θα κερδίσει η αισθητική!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved